روزنامه اصلاح برای بار اول در ۲۹ دلو ۱۳۰۰ هش مطابق به ۱۸ فبروری ۱۹۲۱میلادی به نگارندگی و سر دبیری محمد بشیر در شهر خان آباد شروع به نشرات کرد. دراین نشریه بعد از شماره ۱۶ بجای مدیر و سر دبیر تنها سر دبیر وبجای محمد بشیر ، حافظ فیض محمد درج گردیده است.
در مرحله اول، این جریده در یک صفحه بروی کاغذ نازک شکری رنگ در مطبعه سنگی خان آباد نشر میگردید. موضوعات این جریده را سر مقاله، مطالبی در باره حوادث داخلی، حوادث خارجی، ادبیات، مسایلی برای سر گرمی و مقالات علمی تشکیل میداد. در پیشانی اخبار درج شده بود.
ولسی جرگه با ابراز نگرانی از تشدید ناامنیها و سقوط برخی ولسوالیها میگوید که دولت باید در پالیسی جنگ و مدیریت نهادهای امنیتی و دفاعی تغییر مثبت بیاورد. میررحمان رحمانی رییس ولسی جرگه از حکومت خواست که در پالیسی امنیتی تغییر آورده و بااستفاده معقول از ظرفیتهای کدری، وضعیت امنیتی را مدیریت کند.
او به کمیسیون های دفاعی و امنیت داخلی مجلس نیز وظیفه داد تا در این مورد مسوولین سکتور امنیتی را بخواهند و مورد استجواب قرار دهند.
آقای رحمانی در نشست روز دوشنبه (۱۷ جوزا) این مجلس گفت که وضعیت امنیتی افغانستان بیشتر از هر زمان دیگر شکننده و پرچالشتر گردیدهاست.
به گفته او، لشکر کشی و تهاجم طالبان بر مراکز امنیتی ولسوالیها و شهرهای کشور موجب افزایش تلفات انسانی و بیجا شدن شهروندان گردیدهاست. رییس ولسی جرگه با انتقاد تند از رویکرد جنگ طلبانه طالبان گفت که این گروه به هیچ ارزش دینی و اسلامی پابند نیست.
آقای رحمانی بیان داشت: “طالبان و سایر گروههای تروریستی با گسترش دامنه خشونتهای بیهدف میخواهند به مردم افغانستان نشان دهند که آنها میتوانند دست به هرنوع خشونت بر علیه هر طبقهای از جامعه بزنند و هیچ ارزش انسانی و اسلامی مانع آنان شده نمیتوانند.”
او گفت، حملات تروریستی اخیر بر مکتب سیدالشهدا، حمله بر کاستر استادان و دانشجویان دانشگاه البیرونی و حمله بر موترهای شهری در غرب کابل و حمله بر ولسوالیهای قیصار فاریاب، شهرک غور، فارسی هرات و ولایتهای جوزجان، بادغیس، زابل و دهها ولسوالی و مراکز نظامی و ملکی دیگر نشان میدهد که دشمنان مردم افغانستان به حل سیاسی بحران موجود باور ندارند.
با این وجود، برخی نمایندگان بدخشان، غور، فاریاب، هلمند و بادغیس به شدت از افرایش نا امنیها انتقاد کردند.
آنان تاکید کردند که با وجود مراجعه مکرر به مسوولان نهادهای امنیتی در کابل و وعده آنان به منظور جلوگیری از رویدادهای ناگوار امنیتی، هیچ وعده ای در این خصوص عملی نشده است.
همچنین برخی نمایندگان دیگر ضمن انتقاد تند از طالبان میگویند که جنگجویان این گروه، مراکز برخی ولسوالیها را سقوط میدهند؛ اما پس از آن ساختمان ولسوالی که جز اماکن عامه است را تخریب و ویران میکنند که این کار خلاف منافع ملی مردم افغانستان است و به همین خاطر گروه طالبان جز ویرانی هیچ تدبیری برای حفظ ولسوالیها و حکومتداری ندارند. با آغاز روند خروج نیروهای خارجی انتظار می رفت گروه طالبان به میز مذاکره برگشته و پروسه صلح جان تازه بگیرد؛ اما بر خلاف انتظارها، طالبان جنگ و خشونت را بیشتر از پیش تشدید کرده اند. افزایش خشونت های برخاسته از تحرکات جنگی طالبان سبب گشترش دامنه امنیتی در کشور و افزایش تلفات افراد ملکی شده است.