روزنامه اصلاح برای بار اول در ۲۹ دلو ۱۳۰۰ هش مطابق به ۱۸ فبروری ۱۹۲۱میلادی به نگارندگی و سر دبیری محمد بشیر در شهر خان آباد شروع به نشرات کرد. دراین نشریه بعد از شماره ۱۶ بجای مدیر و سر دبیر تنها سر دبیر وبجای محمد بشیر ، حافظ فیض محمد درج گردیده است.
در مرحله اول، این جریده در یک صفحه بروی کاغذ نازک شکری رنگ در مطبعه سنگی خان آباد نشر میگردید. موضوعات این جریده را سر مقاله، مطالبی در باره حوادث داخلی، حوادث خارجی، ادبیات، مسایلی برای سر گرمی و مقالات علمی تشکیل میداد. در پیشانی اخبار درج شده بود.
وزیر دولت در امور رسیدگی به حوادث طبیعی میگوید که بارندگیهای چند روز گذشته در شماری از ولایات، منجر به خسارات و زیانهای سنگین به شهروندان به ویژه دهاقین کشور شده است.
دفتر مطبوعاتی ریاست اجراییه، روز دوشنبه (۱۵ میزان) با نشر خبرنامهای گفت که نشست فوقالعادۀ کمیتۀ عالی دولتی مبارزه با حوادث طبیعی به ریاست داکتر عبدالله عبدالله رییس اجراییه در قصر سپیدار برگزار شد.
در این نشست، حوادث اخیر طبیعی در کابل، پروان و شماری از مناطق دیگر مورد بررسی قرار گرفت.
نجیب آقا فهیم، وزیر دولت در امور رسیدگی به حوادث طبیعی با اشاره به بارندگیهای اخیر در کشور گفت که بارندگیهای چند روز گذشته منجر به خسارات و زیانهای سنگین به شهروندان کشور به ویژه دهاقین شده است.
وی افزود که در چند روز گذشته در پی بارش سنگین باران و ژاله در ننگرهار و ولسوالیهای اطراف کابل، راه عمومی کابل-جلال آباد و جادۀ کابل- بامیان مسدود شده و محصولات مردم از بین رفته است.
وزیر دولت در امور رسیدگی به حوادث طبیعی گفت که بر بنیاد سروی و آمار این وزارت، ۱۰۳ ولسوالی و ۳۱۳ قریه در کشور در معرض آسیبهای جدی حوادث طبیعی قرار دارد و این اداره برای مهار بحران نیاز به امکانات بیشتر دارد.
آقای فهیم افزود که بر بنیاد پیشبینی وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث طبیعی، راههای موصلاتی و بزرگراههای کشور نیز در معرض سیلابهای سنگین قرار دارند.
آقای فهیم می گوید که هزینه رسیدگی به مناطق آسیب پذیر ۳۰ میلیون دالر تخمین زده شده است، در حالی که این اداره تنها ۲۶ میلیون بودجه در اختیار دارد.
داکتر عبدالله عبدالله رییس اجراییه حکومت پس از شنیدن طرحها و برنامههای وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث طبیعی به وزارتهای مالیه و فواید عامه هدایت داد تا در قسمت آمادگی به آفات و حوادث طبیعی با وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث طبیعی همکاری نمایند.
وی گفت که نهادهای مربوط باید هرچه زودتر کارشان را آغاز کرده و در زمینۀ پیشگیری حوادث طبیعی دست به کار شوند.
رییس اجراییه افزود که بودجه مور نیاز وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث طبیعی در اختیار این اداره قرار خواهد گرفت و برنامهها و راهکارها باید تمام حوادث تخریبی را پیشبین باشد.
داکتر عبدالله عبدالله به وزارت دولت در امور حوادث هدایت داد که نشستی را با اشتراک مسوولان وزارتهای مالیه و ترانسپورت تنظیم کند تا در زمینۀ رسیدهگی به مناطق آسیبپذیر اقدامات فوری صورت گیرد.
وی به وزارت ترانسپورت هدایت داد که در زمینۀ پاکسازی جادۀ کابل- بامیان، به تیم حفاظت سالنگها وظیفه دهند که همکاری لازم کنند.
در همین حال، نماینده دفتر همآهنگی کمکهای بشری سازمان ملل متحد (اوچا) گفت که این نهاد استراتژی رسیدگی به خانوادههای آسیبپذیر را تدوین کرده که براساس آن در زمینۀ فراهم سازی خدمات صحی، آب آشامیدنی و تهیه غذا با آنان همکاری خواهد شد.