روزنامه اصلاح برای بار اول در ۲۹ دلو ۱۳۰۰ هش مطابق به ۱۸ فبروری ۱۹۲۱میلادی به نگارندگی و سر دبیری محمد بشیر در شهر خان آباد شروع به نشرات کرد. دراین نشریه بعد از شماره ۱۶ بجای مدیر و سر دبیر تنها سر دبیر وبجای محمد بشیر ، حافظ فیض محمد درج گردیده است.
در مرحله اول، این جریده در یک صفحه بروی کاغذ نازک شکری رنگ در مطبعه سنگی خان آباد نشر میگردید. موضوعات این جریده را سر مقاله، مطالبی در باره حوادث داخلی، حوادث خارجی، ادبیات، مسایلی برای سر گرمی و مقالات علمی تشکیل میداد. در پیشانی اخبار درج شده بود.
برای عودت کنندگان تنها کمکهای بشری کافی نیست، باید زمینههای شغلی نیز به آنان فراهم گردد
محترم مولوی عبدالسلام حنفی معاون اداری ریاست الوزراء امارت اسلامی افغانستان قبل از ظهر امروز با فلیپو گراندی کمیشنر عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان و هیات همراه اش، دیدار نمود.
در این دیدار که در ارگ انجام شد، رامیز الاکبروف معاون نمایندۀ خاص ملل متحد برای افغانستان و خانم کارلین ونبرن رئیس دفتر کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان در افغانستان حضور داشتند، در مورد فعالیتهای این اداره و چگونگی ارائه خدمات بهتر برای عودت کنندگان و بیجاشدگان داخلی، بحث و تبادل نظر صورت گرفت.
فلیپو گراندی کمیشنر عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، گفت که این نهاد از سال ۱۹۷۹ در راستای کمک به مهاجرین افغان در پاکستان و ایران کار کرده و اکنون نیز به فعالیت های خویش ادامه میدهد.
وی افزود: تأمین امنیت در افغانستان فرصت خوبی را برای ما فراهم نموده که با وزارت مهاجرین و عودت کنندگان همکاری بیشتر نماییم و اینکه در چند ماه گذشته ۱۷۶ هزار بیجاشدۀ داخلی دوباره به خانههای شان برگشته اند، خرسند هستیم.
فلیپو گراندی بر ایجاد فضای اعتماد بخاطر تشویق مهاجرین برای عودت به افغانستان تاکید ورزید و گفت که ۵۵ ساحه به سطح ولسوالیها و پنج شهر عمدۀ افغانستان برای عودت و ادغام مجدد تشخیص شده است که در این ساحات برعلاوۀ کمک های بشری، کارهای عمرانی و بازسازی را نیز انجام می دهیم.
در مقابل، محترم مولوی عبدالسلام حنفی ضمن ابراز امتنان از فعالیتهای کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان در افغانستان، از تجاوز ارتش سرخ شوروی سابق به افغانستان که آغاز مهاجرتها از کشور بود، یاد آوری کرده، گفت که امارت اسلامی در زمینه برگشت مهاجرین و ایجاد شرایط برای اسکان مجدد بیجاشدگان داخلی، آماده هرگونه همکاری میباشد.
وی افزود که یکی از عوامل مهم برگشت مهاجرین به کشور، تأمین امنیت و حقوق شهروندی تمام اتباع افغانستان است که الحمدالله اکنون فراهم شده و آبرو، عزت و حیثیت هموطنان ما محفوظ می باشد.
معاون اداری ریاست الوزراء خاطرنشان کرد که برای عودت کنندگان تنها کمکهای بشری کافی نیست، باید در زمینۀ ایجاد فرصتهای کاری به آنان نیز توجه صورت گیرد و این کار با تطبیق پروژههای انکشافی در سراسر کشور امکان پذیر است.