روزنامه اصلاح برای بار اول در ۲۹ دلو ۱۳۰۰ هش مطابق به ۱۸ فبروری ۱۹۲۱میلادی به نگارندگی و سر دبیری محمد بشیر در شهر خان آباد شروع به نشرات کرد. دراین نشریه بعد از شماره ۱۶ بجای مدیر و سر دبیر تنها سر دبیر وبجای محمد بشیر ، حافظ فیض محمد درج گردیده است.
در مرحله اول، این جریده در یک صفحه بروی کاغذ نازک شکری رنگ در مطبعه سنگی خان آباد نشر میگردید. موضوعات این جریده را سر مقاله، مطالبی در باره حوادث داخلی، حوادث خارجی، ادبیات، مسایلی برای سر گرمی و مقالات علمی تشکیل میداد. در پیشانی اخبار درج شده بود.
محمداشرف غنی رئیسجمهوری اسلامی افغانستان، در برنامۀ اهدای جوایز خلاقیت و ابتکار در خدمات ملکی که از سوی کمیسیون مستقل اصلاحات اداری و خدمات ملکی افغانستان برگزار گردیده بود، اشتراک و سخنرانی کرد.
ابتدا، ریحانه پوپل عضو کمیتۀ داوران در رابطه به چگونگی انتخاب افراد برای اخذ جوایز خلاقیت و برتری در خدمات ملکی صحبت کرد و گفت که دریافتکنندگان این جوایز از سوی دو کمتیۀ گزینش که متشکل از نمایندگان جامعۀ مدنی، نهادهای علمی و اکادمیک، مبارزه با فساد، رسانهها و کارمندان با تجربۀ متقاعد خدمات ملکی، انتخاب شدهاند.
همچنان، احمدنادر نادری رئیس کمیسیون مستقل اصلاحات اداری و خدمات ملکی، اعطای جوایز متذکره را گامی ارزنده بسوی ترویج فرهنگ مکافات و مجازات در اداره عنوانکرد و گفت که تلاش کمیسیون همواره این بودهاست تا فرهنگ ادارۀ خدمتگذار مردم را جایگزین فرهنگ اداره حاکم بر رعیت نماید.
نادری افزود که مشکل ادارات افغانستان کمبود منابع نه، بلکه نبود ابتکار عمل و مسئولیتپذیری میباشد و کسانی که صادقانه برای افغانستان بهتر کار میکنند، تقدیر خواهندشد.
رئیسجمهور کشور از رهبری کمیسیون مستقل اصلاحات اداری بهخاطر تلاشها برای تغییر فرهنگ اداری تشکر کرد و گفت، حرکتی که باید در ۱۸ سال صورت میگرفت، شما آن را در ۱۸ ماه انجام دادید و امروز کمیسیون اصلاحات اداری و خدمات ملکی، مرجع امید جوانان افغانستان است.
رئیسجمهور غنی گفت که ادارۀ را باید به میراث بگذاریم که هرفرد افغان خود را در آن محسوس بداند. وی افزود: در چهارسال گذشته، تهدابهای اساسی برای تطبیق قانون اساسی گذاشته شده است و جهت آیندۀ ما نیز معلوم است.
رئیسجمهور تداوم اصلاحات را یک نیاز اساسی خوانده افزود که رسالت ما ختم بحران، آوردن ثبات و رفاه دوامدار در کشور است که برای رسیدن به این هدف، از هیچگونه تلاش دریغ نخواهیم کرد.
محمداشرف غنی تصریحکرد که پس از این، همهساله از مبتکران تقدیر بهعمل میآید و ابتکارات برندگان جوایز عمل را، امید برای افغانستان خوانده، گفت که ابتکارات شما در زندگی مردم تغییر میآورد و این ابتکارات به اندازۀ قهرمانیها و قربانیهای نیروهای امنیتی و دفاعی، ارزشمند میباشند.
همچنان رئیسجمهور کشور، مرکز امتحانات “فاطمه قادریان و تیم دختران روبات ساز” را که با تجهیزات و امکانات مدرن در کمیسیون مستقل اصلاحات اداری و خدمات ملکی جهت اخذ امتحانات پست های دولتی ساخته شده است، رونمایی کرد.
سپس، اسدالله غضنفر مشاور فرهنگی رئیسجمهور، فرمان اعطای نشان دولتی علامه سید جمالالدین افغان را برای داکتر احمد ناصر سرمست رئیس انستیتوت ملی موسیقی افغانستان، و مدال های دولتی غازی میربچهخان را برای احمدوحید ویس رئیس پست وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی و عبدالقدیر خموش رئیس ادارۀ ملی امتحانات را قرائت کرد.
همچنان حکم اعطای تقدیرنامههای درجهیک برای ۸ تن از منسوبین ادارات مختلف که در راستای مبارزه با فساد، ایجاد اصلاحات، رفتار کاری خوب و استفاده مؤثر و سالم از منابع و خدمات ارزنده و صادقانه ارائه کرده اند، از سوی اسدالله غضنفر قرائت گردید.
رئیسجمهور محمداشرف غنی، مدالها و تقدیرنامههای متذکره را به مبتکرین خدمات ملکی اعطا کرد و خطاب به آنان، گفت: شما ثابت نمودید که مالک این سرزمین هستید.