روزنامه اصلاح برای بار اول در ۲۹ دلو ۱۳۰۰ هش مطابق به ۱۸ فبروری ۱۹۲۱میلادی به نگارندگی و سر دبیری محمد بشیر در شهر خان آباد شروع به نشرات کرد. دراین نشریه بعد از شماره ۱۶ بجای مدیر و سر دبیر تنها سر دبیر وبجای محمد بشیر ، حافظ فیض محمد درج گردیده است.
در مرحله اول، این جریده در یک صفحه بروی کاغذ نازک شکری رنگ در مطبعه سنگی خان آباد نشر میگردید. موضوعات این جریده را سر مقاله، مطالبی در باره حوادث داخلی، حوادث خارجی، ادبیات، مسایلی برای سر گرمی و مقالات علمی تشکیل میداد. در پیشانی اخبار درج شده بود.
وزارت زراعت، آبیاری و مالداری کشور با گشایش یک پروژۀ بزرگ در بخش زراعت میگوید که به بیش از۷۰۰ هزار تن به شمول ۲۲ هزار زن زراعت پیشه، زمینۀ اشتغال فراهم میشود.
انورالحق احدی، سرپرست این وزارت روز یکشنبه ششم میزان، پروژۀ «امنیت و مصئونیت غذایی» را در کابل افتتاح کرد. آقای احدی میگوید که این پروژۀ بزرگ بیش از یکصد میلیون دالر امریکایی از کمکهای بلاعوض بانک جهانی به افغانستان هزینه دربر خواهد داشت و به هدف بهبود سطح مصئونیت غذایی شهروندان روی دست گرفته شده است.
آقای احدی میافزاید که این پروژه هم اکنون در کابل آغاز شده و تا دو سال دیگر در سطح کشور گسترش خواهد یافت. به گفتۀ او، بیش از۷۰۰ هزار شهروند کشور به شمول ۲۲ هزار زن در چوکات این پروژۀ بزرگ مشغول کار خواهند شد.
ایجاد دستکم ۱۸۰ کانال آبیاری، توزیع تخمهای اصلاح شده و ساخت سردخانهها و سبزخانههای معیاری برای تولید و نگهداری محصولات زراعتی بخشهایی از این پروژه گفته میشود. زنان کارگر بخش عمدۀ نیروی کار پروژۀ زراعت و مصئونیت غذایی را شکل خواهند داد.
افزایش ۱۵ درصدی حاصلات زراعتی افغانستان؛
در همینحال، حشمتالله غفوری معین آبیاری و منابع طبیعی وزارت زراعت در این مراسم گفت که حاصلات زراعتی کشور امسال حدود ۱۵درصد افزایش داشته است.
غفوری افزود که افتتاح پروژه اضطراری زراعت و مصئونیت غذایی، به افزایش و رشد محصولات زراعتی کشور بیشتر کمک میکند و نیز با راهاندازی پروژه جدید، فرصت کاری زیادی را خلق می شود.
به گفته او: «با تطبیق این پروژه ما میتوانیم زمینه اشتغالزایی را در اکثریت ولسوالیهای ۳۴ ولایت فراهم سازیم. در عین وقت هفتهزار شبکه آبیاری در افغانستان از جمله ۲۸هزار شبکه غیرفعال است، یک قسمتی از این شبکهها توسط این پروژه فعال و بازسازی خواهد گردید و در ساحات تحت پوشش این پروژه، موثریت استفاده از آب بلند رفته و ضایعات آب کاهش مییابد».
۲۲ هزار زن زراعت پیشه از این برنامه مستفید می شود؛
بر اساس معلومات وزارت زراعت از طریق پروژه اضطراری زراعت و مصئونیت غذایی، طی دو سال آینده بیش از ۳۰هزار تُن تخمهای اصلاح شده برای ۶۰۰ هزار دهقان در ۳۴ولایت کشور توزیع میشود.
این وزارت خاطرنشان کرده که با توزیع ۳۰هزار تن تخم اصلاح شده در جریان دو سال آینده، ۱۵درصد حاصلات گندم در ساحات تحت پوشش پروژه بیشتر میشود.
وزارت زراعت تاکید کرده که از طریق این پروژه در مجموع بیش از ۷۰۰هزار نفر شامل ۲۲ هزار خانم زراعتپیشه به شکل مستقیم مستفید میشوند و علاوه بر آن قرار است بیش از یکهزار باب ذخیرهگاه کوچک صفر انرژی برای سیب، پیاز، کچالو و کشمش خانه طی دو سال آینده در شش زون اعمار شود.
وزازت زراعت خاطرنشان کرده در کنار موثریت اقتصادی پروژه اضطراری زراعت و مصئونیت غذایی، قرار است طی دو سال آینده حدود ۵میلیون روزهای کاری نیز ایجاد شود.
این در حالی است که حکومت یک برنامۀ دیگری را زیر نام «دسترخوان ملی» به منظور کاهش گرسنهگی و پاسخگویی با نیازهای عاجل شهروندان چندی پیش آغاز کرده است. این برنامۀ بزرگ غذایی پس از افزایش نگرانیها از گسترش دایرۀ گرسنهگی بین شهروندان عمدتاً فقیر کشور، باوجود مخالفت پارلمان از سوی حکومت روی دست گرفته شد.
رییس جمهورغنی در نشست مجمع عمومی سازمان ملل که از طریق ویدیو کنفرانس صحبت می کرد گفت که این برنامه بیش از ۹۰درصد جمعیت کشور را تحت پوشش قرار می دهد.