د هېواد ملی ورځپاڼه . په ۱۳۲۸ لمریز کال کې رامنځ ته شوه.. کله ،چې په دغه کال په پغمان کې د پښتنو او بلوڅو د پیوستون ورځ د شاندارو مراسمو په لړ کې نمانځل کېده ،نو پرېکړه وشوه ،چې هېواد ورځپاڼه هم را منځته شی .
د دې تاریخې اوملی ورځپاڼې بنسټ اېښودونکی عبدالرؤف بینوا ویلی: (( کله چې ما د هېواد ورځپاڼې بنسټ کېښود ،زوى مې پیداشو او پرهغه مې هم (( هېواد )) نوم کېښود )) د هېواد ورځپاڼې لومړى مسوول مدیر دوطن تکړه لیکوال اوشاعرخداى بخښلى محمد ارسلان سلیمی وردګ و،چې دوخت د مطبوعاتو د مستقل ریاست له خوا په دغې مهمه دنده وټاکل شو…په هغه وخت کې د هېواد ورځپاڼې کلیشه په سره رنګ چاپېده .
بهشت زیر پای مادران است
ترکیب کلیمه مقدس مادر دو پیام برازنده را در زندگینامه مادران به ارمغان دارد.((محبت))و ((انسانیت)) درد رنج که زوایای مختلف زندگی مادران را تمثیل میکنند. اگر حرف چی را بر محبت مادر گره زده باشیم،در خواهیم یافت که مادران مهربان چگونه عمر عزیز شانراصرف محبت فرزندان شیرین خویش کرده اند.
مادراین موهبت الهی و عطیه آسمانی هدیه بی پایان وبی نظیر خداوند متعال می باشد که بخاطر ابراز از محبت ایشان به فرزندان شان به پرورش و تربیه سالم اولاد شان خلق کرده است.
مادر منبع مقدسترین محبت های هستی است که از وصف عظمتش زبان ما عاجز است و قلم با این بزرگی و مقام از تحریر این مهر عاجز میباشد، زیرا که مادر جلوه حق است و رضایت خداوند مهربان در رضایت مادر است،باید خداوند متعال را راضی نگهداشت.
در مقام پیروان کتاب الهی که بار بار آیات و سوره های متعدد است ،آیئه ۳۶ سوره نساء، آیئه ۲۳ سوره اسرار و آیئه ۱۴۰ سوره لقمان به بزرگی مقام مادر و ارشادات صریح آمد است و نزد خداوند متعال از جایگاه منحصر به فردی برخودار می باشد.
رسول الله(( ص)) در باره مقام مادر چنین هدایت فرموده است: ترجمه :((بهشت زیر پای مادران است)) هر فرزند نیکو کار که از روی شفقت به مادری بنگرد برای هر نگاهی ثواب یک حج مقبول به وی دهند
بدون شک در همه جا ودر همه حال نیک و بد اعمال کودک مربوط به مادر است. کشور ما محتاج وجود مادران صالح و پرورش دهنده اطفال و فرزندان می باشد و مادران در تکوین شفافیت بشری و ایجاد تاریخ جهان نقش سازنده،برجسته و درخشنده دارد که حتی انکشاف و پیشرفت جوامع انسانی به وسیله مادر بوجود می آید، چرا هرگاه مادر نمی بود ما نمی بودیم.
خوشبختانه ما امروز در حالی از روز مادر گرامیداشت می کنیم که افغانستان از اشغالگر ان امریکا و همپیمانان آنان توسط مبارزات دو دهه فرزندان مسلمان و غیور کشور آزاد شد و در افغانستان صلح ،ثبات و حاکمیت سرتاسری بوجود آمد دیگر چشم هیچ مادری ،خواهر و همسر پر اشک نیست و از غم و اندوه نجات یافتند.
بدون تردید تجلیل از روز مادر در حقیقت تجلیل از آن مقام والای مادر است که در خانواده و جامعه به آن تعلق دارد و یک بار دیگر مسئولیت ها و رسالت اجتماعی مادر را در برابر خانواده و جامعه برجسته و مشخص می سازد که با گذشت زمان نه تنها این مسئولیت ها و رسالت ها کاهش نمی یابد بلکه بیشترنیز می گردد.
مادر میتواند و باید بتواند با تربیت و پرورش فرزندان جامعه اسلامی از طریق کار و فعالیت موثر آنها در ترقی و تحولات آینده جامعه نقش سازنده وبی بدیل را ایفا نماید.
میرمسجدی عزیزی