جریده «انیس»به عنوان نخستین روزنامه ملی کشور ، بخاطر تنویر اذهان عامه و آشـنایی آنان با دنیای معاصر، تعمیم عدالت و حیات قانونی در کشـور و فراهم سـاختن زمینۀ ارتباط فکری آنان با مردم جهان به تاریخ ۱۵ ثور ۱۳۰۶ مطابق ۵ می ۱۹۱۷م، با صاحب امتیازd و مسئولیت غلام محیالدین «انیس» با تیراژ ۴۵ نسخه اولین بارآذین چاپ یافت. جریده «انیس» درآغاز نشرات در مطبعه حروفی شرکت رفیق به طبع میرسید. ولی در اواسط سال دوم نشراتی، توانست از پول اشتراک و فروش جریده، مالک مطبعه شخصی شود و طبع و نشر جریده «انیس» را در آن صورت دهد.
بر اساس برآورد سازمان علمی، آموزشی و فرهنگی ملل متحد «یونسکو» ۱۷درصد کودکان در سراسر جهان دسترسی به آموزش ندارند. در یک گزارش تازه این سازمان در مورد آموزش درجهان آمده است که پاندمی کرونا وضعیت را بدتر کرده است.
براساس این گزارش در سال ۲۰۱۸ حدود ۲۵۸ میلیون کودک و نوجوان به مکتب دسترسی نداشتند. بنابرمنابع «یونسکو» این رقم حدود ۱۷ درصد کودکان را شامل می شود.
در این گزارش آمده است که ۹۰ درصد افراد متآثر این وضعیت در مناطقی ازجهان به شمول افریقای جنوبی، آسیای جنوبی و شرقی، جنوب شرق آسیا و شمال افریقا، و همچنان غرب آسیا زندگی می کنند. در این گزارش یونسکو آمده است که به خصوص فقر بر حضور در مکتب، فراغت و فرصتهای آموزشی تاثیر گذار است.
علاوه بر این میلیونها دختر و پسر به دلیل مبدای تولد آنان و یا به دلیل معلولیت از سیستم آموزشی محروم می مانند. گزارش یونسکو نشان می دهد که در بسیاری کشورهای جهان هنوز هم اقلیتها و پناهجویان دسترسی کافی به آموزش باکیفیت ندارند.
ادره آزوله، منشی عمومی یونسکو در مقدمه این گزارش هشدار داده است که شیوع پاندمی کرونا نابرابری را بیشتر کرده است و اشکال مختلف بی عدالتیهای آموزشی را نیز تشدید کرده است. به گفته او تجربیات گذشته از بیماری ایبولا نشان داده است که در بحرانهای صحی شمار زیادی از مردم عقب مانده اند. به خصوص دختران فقیرترین کشورها متاثر از این وضعیت استند و شماری از آنان شاید پس از شیوع ایبولا کاملاً از رفتن به مکتب محروم شده باشند.