جریده «انیس»به عنوان نخستین روزنامه ملی کشور ، بخاطر تنویر اذهان عامه و آشـنایی آنان با دنیای معاصر، تعمیم عدالت و حیات قانونی در کشـور و فراهم سـاختن زمینۀ ارتباط فکری آنان با مردم جهان به تاریخ ۱۵ ثور ۱۳۰۶ مطابق ۵ می ۱۹۱۷م، با صاحب امتیازd و مسئولیت غلام محیالدین «انیس» با تیراژ ۴۵ نسخه اولین بارآذین چاپ یافت. جریده «انیس» درآغاز نشرات در مطبعه حروفی شرکت رفیق به طبع میرسید. ولی در اواسط سال دوم نشراتی، توانست از پول اشتراک و فروش جریده، مالک مطبعه شخصی شود و طبع و نشر جریده «انیس» را در آن صورت دهد.
وقتی که برف می بارد جوانان و کودکان باهم جمع شده و یخمالک می سازند. یخمالک به دو گونه ساخته میشود یخمالک بازی در زمستان نیز از جمله یی بازی های بسیار دیدنی و قابل توجه بشمار می رود. در روز های زمستانی ، یکی اینکه از جای نسبتا مرتفع به شکل مایل آن برف را بسیار لشم و صیقل شده آماده می سازند و با بوت یا کف موزه آنرا خوب هموار و مسطح می سازند. بعدأ از بالای آن به سوی پایین خود را رها نموده و یخمالک بازی مینمایند. البته این نوع به گونه نشسته صورت می گیرد. دو دیگر اینکه جای هموار را هم لشم و صیقل شده می سازند و از مسافه کمی دور تر دوش نموده و یخمالک می زنند و این نوع به دو گونه می تواند صورت گیرد، هم به شکل ایستاده و هم پس از دویدن به گونه نشسته.
برای بازی یخمالک جوانان و کودکان معمولا لباس های گرم ، دستکش و جوراب و کلاه زمستانی پوشیده و از بوت یا موزه های استفاده می نمایند که کف آن خوب لشم باشد. در گذشته ها در شهر کابل در منطقه شهدای صالحین، تپه مرنجان« نادر خان » و دیگر جا ها بزرگان هم یخمالک های بزرگ می ساختند و به شکل گروهی این بازی را انجام می دادند. اما امروزه که بارش برف تا اندازه کم گردیده ، این بازی جالب یک اندازه خطرناک شده است و به ندرت کودکان یا جوانان را می بینیم که یخمالک بزنند. در حین بازی یخمالک گاهی دیده شده که دست یا پای یکی یا چند تن صدمه دیده یا شکسته باشد. اما امروز که برخلاف این ضرب المثل که گفته اند« کابل زمین بی زر باشه بی برفی نی » هم برف کم شده و هم از برف جنگی، پلخمان بازی، آدمک برفی و یخمالک بازی هم خبری نیست.
ناگفته نباید گذاشت که کودکان امروزی ما زیادتر به بازی های کمپیوتری « گیم ها » دیدن برنامه های تلویزیونی مشغول اند و کمتر به بازی های دو سه دهه پیش علاقه مند می باشند.