جریده «انیس»به عنوان نخستین روزنامه ملی کشور ، بخاطر تنویر اذهان عامه و آشـنایی آنان با دنیای معاصر، تعمیم عدالت و حیات قانونی در کشـور و فراهم سـاختن زمینۀ ارتباط فکری آنان با مردم جهان به تاریخ ۱۵ ثور ۱۳۰۶ مطابق ۵ می ۱۹۱۷م، با صاحب امتیازd و مسئولیت غلام محیالدین «انیس» با تیراژ ۴۵ نسخه اولین بارآذین چاپ یافت. جریده «انیس» درآغاز نشرات در مطبعه حروفی شرکت رفیق به طبع میرسید. ولی در اواسط سال دوم نشراتی، توانست از پول اشتراک و فروش جریده، مالک مطبعه شخصی شود و طبع و نشر جریده «انیس» را در آن صورت دهد.
هیات معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) میگوید که کمکهای بشری جامعه جهانی برای رسیدگی به نیازمندان در افغانستان کافی نیست و از نهادهای بینالمللی میخواهد که در این زمینه توجه جدی کنند.
دیبرا لاینز، نمایندۀ ویژه منشی سازمان ملل متحد در افغانستان روز چهارشنبه ۱۹ جنوری (۲۹ جدی) در “نخستین کنفرانس اقتصاد افغانستان” در کابل گفت که کمکهای بشری نمیتواند یک راه حل در دراز مدت باشد و تاکید کرد که باید بحران اقتصادی این کشور به گونۀ اساسی حل شود.
خانم لاینز افزود که نهادهای کمککنندۀ بینالمللی در افغانستان تلاشهای شان را برای جلوگیری از بحران بشری و اقتصادی و کمک به نیازمندان در این کشور شدت داده و ملل متحد متعهد است تا معاش ماهوار آموزگاران و کارمندان صحی افغانستان را بپردازد.
او تاکید کرد که در حال حاضر، نیمی از مردم افغانستان با فقر و گرسنگی دست و پنجه نرم میکنند و نیز سو تعذیه، جان بیش از یک میلیون کودک افغان را تهدید میکند.
نمایندۀ ویژه سر منشی سازمان ملل متحد همچنین نقش زنان و دختران افغان در رشد اقتصاد افغانستان را حیاتی عنوان کرد و گفت که آنان نیمی از جمعیت افغانستان را تشکیل میدهند.
خانم لاینز حضور و سهمگیری زنان و دختران را در فعالیتهای اقتصادی افغانستان مهم عنوان کرد و گفت که جامعه جهانی نیز خواهان سهمگیری آنان در چنین فعالیتها است.
او همچنین خواستار رفع تحریمها به ویژه آزادسازی داراییهای افغانستان از سوی ایالات متحدۀ امریکا شد و تاکید کرد که سازمان ملل متحد در این مورد به تلاشهایش ادامه خواهد داد.