جریده «انیس»به عنوان نخستین روزنامه ملی کشور ، بخاطر تنویر اذهان عامه و آشـنایی آنان با دنیای معاصر، تعمیم عدالت و حیات قانونی در کشـور و فراهم سـاختن زمینۀ ارتباط فکری آنان با مردم جهان به تاریخ ۱۵ ثور ۱۳۰۶ مطابق ۵ می ۱۹۱۷م، با صاحب امتیازd و مسئولیت غلام محیالدین «انیس» با تیراژ ۴۵ نسخه اولین بارآذین چاپ یافت. جریده «انیس» درآغاز نشرات در مطبعه حروفی شرکت رفیق به طبع میرسید. ولی در اواسط سال دوم نشراتی، توانست از پول اشتراک و فروش جریده، مالک مطبعه شخصی شود و طبع و نشر جریده «انیس» را در آن صورت دهد.
پیام داکتر حمدالله محب مشاور امنیت ملی جمهوری اسلامی افغانستان به مناسبت ۲۶ دلو روز خروج اتحاد جماهیر شوروی سابق از افغانستان
امروز مصادف است با خروج قشون سرخ اتحاد جماهیر شوری سابق از کشور ما. ملت افغانستان در ادوار تاریخ این مرز بوم شاهد شکستهای سنگین قدرتهای بزرگ جهان بوده که دوران جهاد یکی از پرافتخار ترین مقاطع و بیداری بزرگ حماسه ملی در تاریخ این کشور میباشد.
مجاهدت، رشادت و پایمردی مردم افغانستان در برابر اشغالگران و متجاوزین با اتکا و انگیزه وطندوستی، حقانیت، دینداری و پاسداری از خاک و وطن صورت گرفت. این افغانها بودند که تا پایجان رزمیدند، قربانی دادند و هزینه سنگینی پرداختند که بیش از یک و نیم ملیون شهید و معلول و ده ملیون آواره تقدیم کردند تا آزادی و استقلال را به کشور و مردم خود به ارمغان آورند.
شکست اتحاد جماهیر شوروی حاصل مبارزات حقطلبانه، اتحاد، اتفاق، یکپارچهگی و برادری جمعی مردم افغانستان بود که با صدای واحد بیرق آزادی را به اهتزاز درآوردند. ما امروز نیز میتوانیم با وحدت و یکپارچهگی تروریسم بین الملی و حامیان آنها را شکست دهیم.
در شرایط موجود لازم است تا بصورت جدی و قاطع مردم افغانستان متحدانه از نیروهای قهرمان امنیتی و دفاعی کشور که سربازان صادق و فرزندان اصیل این سرزمین هستند و در برابر تروریزم و جنایت پیشهگان جهانی بخاطر حراست و حفاظت از این کشور جهاد میکنند، حمایت کنند.
جهاد مردم افغانستان درسهای مهمی را مانند آزادی استقلال، فداکاری برای نسلهای امروز و فردا به میراث گذاشته که این آزادی الهام بخشی به کشورهای دیگر جهان بود که سبب شد تا اتحاد جماهیر شوروی از هم بپاشد .
دولت افغانستان با توجه به خواستهای جمعی مردم صلح را اولویت داده است. صلحی که ضمانت ملی و بینالمللی را در بر داشته باشد تا دیگر شرایط ناگوار گذشته که سبب جنگ های خانماسوز داخلی گردید، تجربه نکنیم. اکنون بار دیگر در یکی از مقاطع سرنوشت ساز تاریخ خود قرار داریم و تنها از طریق وحدت و عزم ملی میتوانیم به جنگ و ناامنی تحمیلی نقطه پایان گذاشته به صلح راستین و دایمی نایل آییم.
در سیو یکمین سالروز خروج قشون سرخ از افغانستان، یاد و خاطره شهدای راه آزادی، استقلال و مبارزان واقعی علیه اشغالگران و تروریسم بین المللی را گرامی میداریم.
پیام استاد سرور دانش معاون دوم ریاست جمهوری اسلامی افغانستان، به مناسبت ۲۶ دلو، سالروز شکست و خروج ارتش شوروی سابق از افغانستان