جریده «انیس»به عنوان نخستین روزنامه ملی کشور ، بخاطر تنویر اذهان عامه و آشـنایی آنان با دنیای معاصر، تعمیم عدالت و حیات قانونی در کشـور و فراهم سـاختن زمینۀ ارتباط فکری آنان با مردم جهان به تاریخ ۱۵ ثور ۱۳۰۶ مطابق ۵ می ۱۹۱۷م، با صاحب امتیازd و مسئولیت غلام محیالدین «انیس» با تیراژ ۴۵ نسخه اولین بارآذین چاپ یافت. جریده «انیس» درآغاز نشرات در مطبعه حروفی شرکت رفیق به طبع میرسید. ولی در اواسط سال دوم نشراتی، توانست از پول اشتراک و فروش جریده، مالک مطبعه شخصی شود و طبع و نشر جریده «انیس» را در آن صورت دهد.
مسئولان پوهنتون هرات میگویند که محصلان باید در همه رشتههای تحصیلی مضمون تجوید را به گونه کامل فرا گیرند.
مولوی عبدالعزیز نعمانی، رئیس پوهنتون هرات میگوید که موضوع تجوید که این روزها به نصاب درسی افزوده شده است، از ضروریات جامعه است و باید تدریس گردد.
او گفت: «تجوید بخشی از ثقافت اسلامی است که قبلاً مورد توجه قرار نمیگرفت و بعداً پیشنهاد شد که اکنون در تمام پوهنتونهای افغانستان تدریس میشود و یک موضوع ضروری است که باید به آن پرداخته میشد.»
مولوی احمد تقی، سخنگوی وزارت تحصیلات عالی گفت:«ثقافت اسلامی پیش از این تنها یک کریدت بود، حالا ما آن را سه کریدیت ساخته ایم و مضامین دیگر را نیز در ثقافت اسلامی اضافه کرده ایم.» او افزود که این مضامین در همه پوهنتونها تدریس میشود. احمد صمیم، محصل پالیسی عامه در پوهنتون هرات، گفت: «ما در جامعه اسلامی به قرآن اعتقاد داریم. بسیاری از مصلین انگلیسی، ریاضی و سایر دروس فنی را یاد میگیرند اما قرآن را نمیآموزند. قرآن کتاب خداست، باید آموزش داده شود.»