جریده «انیس»به عنوان نخستین روزنامه ملی کشور ، بخاطر تنویر اذهان عامه و آشـنایی آنان با دنیای معاصر، تعمیم عدالت و حیات قانونی در کشـور و فراهم سـاختن زمینۀ ارتباط فکری آنان با مردم جهان به تاریخ ۱۵ ثور ۱۳۰۶ مطابق ۵ می ۱۹۱۷م، با صاحب امتیازd و مسئولیت غلام محیالدین «انیس» با تیراژ ۴۵ نسخه اولین بارآذین چاپ یافت. جریده «انیس» درآغاز نشرات در مطبعه حروفی شرکت رفیق به طبع میرسید. ولی در اواسط سال دوم نشراتی، توانست از پول اشتراک و فروش جریده، مالک مطبعه شخصی شود و طبع و نشر جریده «انیس» را در آن صورت دهد.
انتخابات ریاستجمهوری افغانستان در ششم میزان باوجود تهدیدات دشمن موفقانه برگزار شد. در این انتخابات، ۱۴ نامزد برای رسیدن به کرسی ریاستجمهوری به رقابت پرداختند. اما به باور بسیاری از ناظران رقبای اصلی این انتخابات داکتر عبدالله عبدالله و محمداشرفغنی بودند که گفته می شود اکثریت رأی را از شهروندان کشور نیز کسب کرده اند.
انتخابات ریاستجمهوری در شرایطی برگزار شد که تهدیدهای امنیتی بالای میزان مشارکت مردم و استعمال رأی تأثیر گذار بود.
هم زمان با برگزاری انتخابات، نگرانیها از وجود تقلب نیز در شماری از مناطق کشور بالا گرفته است، ولی تنها کمیسیون انتخابات می تواند در مورد تقلب در انتخابات
مردم را آگاه سازد، پیش داوری هایی که از سوی بعضی ها در رسانه ها مطرح می شود یا در فضای مجازی درز می کند، صحت ندارد.
پیش از این طالبان مردم را تهدید کرده بودند که در انتخابات شرکت نکنند و با تمام توان روند انتخابات را مختل میکنند و کارکنان کمیسیون انتخابات، رأی دهندگان و مأموران امنیتی را هدف قرار خواهند داد.
اما نیروهای امنیتی افغانستان برای برگزاری این روند ملی از چندی بدین سو سرگرم تأمین امنیت و دفع حملات طالبان در کابل و سایر ولایات بودند و تمام حملات
طالبان را خنثی کردند.
میزان مشارکت در دور چهارم انتخابات ریاستجمهوری به گفته کمیسیون انتخابات گسترده بود و هموطنان ما با ایستادن در صف های طویل از حق رأی شان استفاده نمودند و به کاندیدای دلخواه خویش رأی دادند.
گرچه در بعضی محلات پروسه رأیدهی با اندک تأخیر آغاز شد و در برخی مراکز رأی دهی نام رأیدهندگان در فهرست موجود نبود، اما به این معضل از سوی کارمندان کمیسیون مستقل انتخابات اقدام به موقع صورت گرفت و هموطنان ما توانستند از حق رأی شان مستفید شوند.
انتخابات ریاست جمهوری افغانستان در حالی برگزار شد که مردم مظلوم و خسته از جنگ ما با یک دنیا امید به آینده با قبول مشکلات واشتراک گسترده شان به کاندیدای مورد علاقه شان رأی ریختند، در حال حاضر کشور دارد مرحله بحران را تجربه می کند و بر همه افغانهاست تا برای نجات کشور از بحران مسئولیت فردی خویش را ادا نمایند و هر آنچه که بتواند منجر به یک صلح و آرامش دایمی در کشور گردد از آن دریغ نکنند.
باید اذعان داشت که انتخابات ریاست جمهوری افغانستان درست بعد از لغو مذاکرات صلح امریکا و طالبان برگزار شد و مردم از کمیسیون های انتخاباتی آرزو دارند تا در قسمت شفافیت این روند ملی صادقانه عمل نمایند و حق را به مستحق آن بسپارند زیرا در انتخابات قبلی یک سلسله مشکلات وجود داشت که باعث نگرانی مردم شد.
مردم از مخالفان مسلح نیز تقاضا دارند تا از جنگ و خشونت دست بردارند و در زیر چتر حکومت منتخب در سایه صلح و آرامش در آبادانی و شگوفایی کشور خویش سهم فعال گیرند.
محمد مسعود صدیقی