جریده «انیس»به عنوان نخستین روزنامه ملی کشور ، بخاطر تنویر اذهان عامه و آشـنایی آنان با دنیای معاصر، تعمیم عدالت و حیات قانونی در کشـور و فراهم سـاختن زمینۀ ارتباط فکری آنان با مردم جهان به تاریخ ۱۵ ثور ۱۳۰۶ مطابق ۵ می ۱۹۱۷م، با صاحب امتیازd و مسئولیت غلام محیالدین «انیس» با تیراژ ۴۵ نسخه اولین بارآذین چاپ یافت. جریده «انیس» درآغاز نشرات در مطبعه حروفی شرکت رفیق به طبع میرسید. ولی در اواسط سال دوم نشراتی، توانست از پول اشتراک و فروش جریده، مالک مطبعه شخصی شود و طبع و نشر جریده «انیس» را در آن صورت دهد.
محمد اشرف غنی رئیسجمهور: پیام من به شرکای بینالمللی این است که اکنون شریک شما در افغانستان نسل جدید، رهبران و مدیران جدید هستند
به اساس معلومات دفترمطبوعاتی ریاست جمهوری به آژانس باختر، این نشست که در ارگ دایر گردید رئیس جمهور افزود: در مورد صلح افغانستان اجماع جهان اسلام به شدت در حال شکلگیری است، اجماع بینالمللی بهدستآمده و اجماع منطقهیی نیز نزدیک به ۷۰ فیصد تأمین شدهاست.
رئیسجمهور علاوهکرد که برعلاوه کنفرانس بروکسل، کنفرانس سازمان اسلامی در عربستان سعودی نیز در مورد افغانستان دایر گردید که هردو کنفرانس، پیامهای بیسابقه در حمایت از صلح افغانستان داشتند و اکنون به سطح بینالمللی، منطقهیی و جهان اسلام، از ابتکار صلح بینالافغانی حمایت میکنند.
رئیسجمهور گفت: سازمان همکاریهای شانگهای نشانداد که اجماع منطقهیی در مورد صلح افغانستان در حال شکلگیری است و این اجماع در جهت مثبت روان است. با پاکستان روی کاغذ پیشرفتهای صورت گرفته است، اما نیاز به کار بیشتر با این کشور میباشد تا همه نتایج عملی آنرا ببینند.
رئیسجمهور اضافهکرد که در سطح ملی دو موضوع ثابت شدهاست، ابتدا اهمیت، وزن و تأثیر علمای کشور که از سوی گروههای سیاسی و جنگی، به حاشیه رانده شده بودند و اکنون در متن قضایا هستند و دوم مردم در حمایت از صلح افغانستان ایستادهاند و صدایشان را از گوشه گوشۀ کشور بلند کردند و نشان دادند که از جنگ خسته اند و آماده پذیرش همدیگر میباشند.
وی تصریح کرد که مردم ما نمیخواهند اسیر گذشته باشند و در زندان تاریخ اسیر بمانند، این ملت برای رفتن به آیندۀ روشن، ارادۀ محکم دارد و مردم ما آمادۀ تحول میباشند. تفاوت میان گذشته و حال این است که در سال ۲۰۰۱ امیدها خودجوش بود، اما اکنون امید و آرزو در مردم ما به شکل شعوری ایجاد شده است.
رئیس جمهور کشور خاطرنشانکرد که ما مالکیت آیندۀ خویش را بهدست گرفتهایم، زیرا میخواهیم قانون اساسی مانرا که قاعدۀ اساسی ماست، عملی نماییم. اکنون زعامت را مردم تعیین میکنند که شرط اساسی آن، انتخابات است.
رئیسجمهور افزود که پس از استقلال، تحول را خود افغانها آغاز کردند، اما مشکل عمده در قرن بیستم نبود اجماع میان قشر سیاسی افغان بود، پس از دورۀ امانالله خان قشر سیاسی ما باربار اقدامات کوتاهمدت نمودند، اما هیچگاه فکر میانمدت نداشتند.
رئیسجمهور گفت: من امیدوارم که قشر سیاسی افغانستان نظر به شعور مردم عمل کنند، زیرا صلح، دانش و تدبیر میطلبد و باید اصول بازی را رعایت کنیم، چرا که بدون مردمسالاری، راه معقول برای انتقال اقتدار وجود ندارد.
رئیسجمهور کشور بر مشارکت در انتخابات تأکید کرده، گفت که برای همۀ افغانها به شمول طالبان، انتخابات ریاستجمهوری آینده یک فرصت مناسب است و بهجای اینکه پس از انتخابات صلح کنیم، خوب است هم اکنون صلح نماییم، زیرا صلح استعجالیت دارد.
محمداشرف غنی از شرکای بینالمللی افغانستان که بعد از حادثه ۱۱سپتامبر با تعهداتشان در کنار دولت و مردم افغانستان ماندند، تشکر کرد. وی افزود: حالا یک افغانستان جدید از یک نسل جدید شکل گرفته است که از همه مسائل ملی و منطقه یی آگاهی و درک عمیق دارند.
رئیسجمهور افزود: کشور ما بهطرف یک تغییر نسلی در حرکت است، این نسل قابلیت و توانایی زعامت و مدیریت امور را دارد و به افغانستان باورمند است. این نسلاهمیت کشورشان را به حیث چهار راه آسیا درک کرده و این دیدگاه را میتواند مدیریت کند.
رئیسجمهور گفت: پیام من به همکاران و شرکای بینالمللی این است که شریک شما در افغانستان نسل جدید افغانستان میباشد و باید به شکل جدید، با آنان کار کنید و در بین ملت، شرکای شما رهبران و مدیران جدید هستند.
رئیسجمهور افزود: طی سه و نیم سال گذشته، شبکههای رهبران نسل جدید تقویت بیشتر یافته اند، حالا به مرحله رسیدهایم که درخشندگی که تیم کرکت در عرصۀ جهانی بهنمایش گذاشته است، شبکۀ رهبران نسل جدید ما در عرصه سیاست نیز انجام داده میتوانند.
رئیس جمهور کشور اضافهکرد که به اساس طرح ما، این تغییر در بخشهای امنیتی، سیستم مالی، دستگاه عدلی و قضایی و حکومتداری خوب هرروز در حال عملیشدن است. در ولایات به سطح شاروالیها و قریهها، پیشرفتهای صورت گرفته است و در ادارات دیگر نیز این پیشرفتها ادامه دارد.
رئیسجمهور هدف اساسی را انتقال مسئولیتها از افراد به نهادها عنوانکرده، گفت: مسئولیت ما این است که در کوتاهمدت، نه بلکه برای همیشه بنیادی را بگذاریم تا مسئولیتها از افراد به نهادها انتقال یابند.
وی با اشاره به مشارکت زنان، گفت که حالا زنان افغان از خود نمایندگی کرده میتوانند و در پروسۀ صلح، سهم آنان اساسی میباشد و برای صلح نیاز به تغییرات فرهنگی میباشد. وی در مورد مبارزه علیه فساد، گفت که در سند همکاری میان افغانستان و ایالات متحدۀ امریکا از ۱۹ شاخص آن، ۱۴ شاخص عملی شدهاست.
رئیسجمهور کشور صلح را حتمی دانسته، گفت که صلح قیمت دارد و این پروسه باید به فرهنگ مردمسالار مبدل شود تا در نتیجۀ آن، هرافغان خود را با افغان دیگر مساوی ببیند و هرکس خود را در این پروسه شامل بداند.
رئیسجمهور گفت که باید تقاضای انحصار قدرت کم شود و تمرکز ما روی این روند نتیجهبخش بوده و خوشبختانه هر روز در حال نزدیکشدن به این هدف هستیم.
رئیسجمهور کشور گفت که پروسه صلح دوامدار بوده و دارای مراحل مختلف میباشد و نیز فضای اطمینان میخواهد، باید فرهنگ بردباری و پذیرش عام شود، در صورتیکه قواعد بازی را قبول نکنیم، به ثبات نمیرسیم و قیمت آن را فقط مردم افغانستان میپردازند.
رئیسجمهور بیانداشت: برای ثبات دائمی، باید این را بپذیریم که در کشورهای خارجی برای مهاجرین افغان به ویژه نسل دوم و سومشان که سرمایههای علمی و تخنیکی محسوب میشوند، آنان را به ثبات و پیشرفت کشور شامل بسازیم.
رئیسجمهور گفت: خواست من از مردم این است که در شرایط حساس تاریخی فیصلۀ نمایند تا در آینده پشیمان نشوند و مثال خوب آن، قهرمان ملی غازی شاه امانالله خان است و باید فضای اتفاق و باورمندی میان مردم ایجاد شود تا ثبات همیشگی تأمین گردد.