جریده «انیس»به عنوان نخستین روزنامه ملی کشور ، بخاطر تنویر اذهان عامه و آشـنایی آنان با دنیای معاصر، تعمیم عدالت و حیات قانونی در کشـور و فراهم سـاختن زمینۀ ارتباط فکری آنان با مردم جهان به تاریخ ۱۵ ثور ۱۳۰۶ مطابق ۵ می ۱۹۱۷م، با صاحب امتیازd و مسئولیت غلام محیالدین «انیس» با تیراژ ۴۵ نسخه اولین بارآذین چاپ یافت. جریده «انیس» درآغاز نشرات در مطبعه حروفی شرکت رفیق به طبع میرسید. ولی در اواسط سال دوم نشراتی، توانست از پول اشتراک و فروش جریده، مالک مطبعه شخصی شود و طبع و نشر جریده «انیس» را در آن صورت دهد.
ماموران مرزی پاکستان درپی تهدید نظامیان افغان ازبخش هایی از پکتیا عقب نشینی کردند.
به اساس گزارش ها ، نظامیان پاکستانی دست کم یک ماه پیش با گذراز نوار دیورند و داخل شدن به خاک افغانستان ، اقدام به ساخت تاسیسات نظامی ونصب سیم خاردار در بخش هایی ازولسوالی آریوب جاجی پکتیا کردند.
درپی این اقدام نظامیان پاکستانی ، بزرگان قومی درآریوب جاجی یکجا با مقامات نظامی افغان درجنوب شرق کشور از پاکستان خواستند تا به آنچه تجاوز آشکار بر حاکمیت ملی افغانستان خوانده می شود ، پایان دهد.
مقامات ارشد نظامی و بزرگان قومی درپکتیا درنشستی با مرزبانان پاکستانی به پاکستان هشدار دادند ، چنانچه تا یک هفته از قلمرو افغانستان برون نشوند و دیوارساخته شده ازسیم خاردار شان را برندارند ، با هرگزینه ممکن روبه رو خواهند شد.
یک قومندان ارشد اردوی ملی در قول اردوی تندر در جنوب شرق کشوربه آژانس باخترگفت که تا پیش ازمهلت یک هفته یی نظامیان وبزرگان قومی درپکتیا ، مرزبانان پاکستان ازخاک افغانستان عقب نشینی کردند و دیوارسیمی شان را نیز برداشتند.
مقامات نظامی افغان می گویند که مرزبانان پاکستانی بیست تا صد متر داخل خاک افغانستان اقدام به ساخت تاسیسات و دیوار سیمی کرده بودند.
آنان می گویند که درصورت ادامه اقدام های تحریک آمیز پاکستان ، نظامیان افغان آماده پاسخگویی به آن اند.
پاکستان در سال های پسین در نوار دیورند میان این کشور و افغانستان روند نصب سیم خاردار را آغازکرده است.
این کشور می گوید برای جلوگیری از رفت و آمد هراس افگنان و اداره دقیق نوار دیورند اقدام به حصار کشی می کند ، اما مقامات افغان آن را تلاشی برای جدا کردن دایمی بخش هایی از خاک افغانستان ازاین کشور می داند.
افغانستان معاهده دیورند را که به اساس آن بخش هایی از این کشور به هند بریتانوی وقت و پاکستان کنونی تعلق گرفت ، به رسمیت نمی شناسد و می گوید که صد سال از این پیمان گذشته است و نظر به پیمان های جهانی و قوانین بین المللی این مناطق دوباره به افغانستان تعلق می گیرد.
افغانستان تمامی اقدام های پاکستان ازجمله حصار کشی و ساخت تاسیسات در نوار دیورند را خلاف قوانین بین المللی می خواند .
با این حال مقامات پاکستانی نه تنها که به خواست افغانستان توجه نکرده است که حتی در بسا موارد با گذر از نوار دیورند در این سو و در قلمرو فعلی افغانستان دست به ساخت تاسیسات نظامی و حصار کشی زده است.