جریده «انیس»به عنوان نخستین روزنامه ملی کشور ، بخاطر تنویر اذهان عامه و آشـنایی آنان با دنیای معاصر، تعمیم عدالت و حیات قانونی در کشـور و فراهم سـاختن زمینۀ ارتباط فکری آنان با مردم جهان به تاریخ ۱۵ ثور ۱۳۰۶ مطابق ۵ می ۱۹۱۷م، با صاحب امتیازd و مسئولیت غلام محیالدین «انیس» با تیراژ ۴۵ نسخه اولین بارآذین چاپ یافت. جریده «انیس» درآغاز نشرات در مطبعه حروفی شرکت رفیق به طبع میرسید. ولی در اواسط سال دوم نشراتی، توانست از پول اشتراک و فروش جریده، مالک مطبعه شخصی شود و طبع و نشر جریده «انیس» را در آن صورت دهد.
شاه محمود قریشی وزیر امور خارجه پاکستان میگوید که همسویی برنامههای پاکستان و امریکا در مورد افغانستان، امیدواری را برای حل و فصل خشونتها در افغانستان به وجود آورده است.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ قریشی در آستانه سفر عمران خان نخست وزیر پاکستان به امریکا گفته است که تلاش اسلامآباد برای زمینهسازی گفتگوها میان طالبان و امریکا، منجر به بهبود روابط میان امریکا و پاکستان شده است.قرار است که در اواخر ماه جاری میلادی عمرانخان به واشنگتن سفر کرده و با دونالد ترامپ رئیس جمهوری امریکا دیدار کند. قریشی گفت که در سفر عمران خان به امریکا، روی روابط عمومی دو کشور گفتگو صورت خواهد گرفت، اما تأکید کرد که موضوع مذاکرات صلح با طالبان، از مسایل عمده در این گفتگوها خواهد بود.او گفت: “پاکستان از تصمیم رئیس جمهور ترامپ برای دنبال کردن راه حل سیاسی برای افغانستان استقبال کرده است؛ چیزی که در حقیقت از زمان طولانی به این طرف، موضع پاکستان نیز بوده است.”
قریشی تأکید کرد که تلاشهای پاکستان برای زمینهسازی گفتگوها میان امریکا و طالبان، “با نیت خوب” صورت گرفته و به آن به عنوان “مسئولیت مشترک” برای تقویت صلح و امنیت در منطقه نگاه میکند.وزیر خارجه پاکستان گفت: “همگرایی پالیسیهای پاکستان و امریکا در مورد افغانستان، امیدواری را برای حل و فصل منازعه افغانستان به وجود آورده است.”پاکستان ظرف ماههای اخیر، در چندین مورد تلاش کرده است نقش خود را در گفتگوهای امریکا و طالبان برجسته کند.
از جمله، مقامات در پاکستان ملا عبدالغنی برادر، از فرماندهان ارشد طالبان را اخیراً از زندان آزاد کردند و او بلافاصله به عنوان رئیس دفتر سیاسی طالبان در قطر تعیین شد.زلمی خلیلزاد، فرستاده ویژه امریکا برای صلح افغانستان پیش از این گفته بود که رهایی ملا برادر از زندانی در پاکستان، به درخواست او صورت گرفته است.اما حکومت افغانستان و بسیاری از آگاهان امور سیاسی بر این باوراند که پاکستان در روند صلح افغانستان صادق نیست و تاهنوز علیه پناهگاههای امن تروریستان در خاک خود اقدامی نکرده است.