جریده «انیس»به عنوان نخستین روزنامه ملی کشور ، بخاطر تنویر اذهان عامه و آشـنایی آنان با دنیای معاصر، تعمیم عدالت و حیات قانونی در کشـور و فراهم سـاختن زمینۀ ارتباط فکری آنان با مردم جهان به تاریخ ۱۵ ثور ۱۳۰۶ مطابق ۵ می ۱۹۱۷م، با صاحب امتیازd و مسئولیت غلام محیالدین «انیس» با تیراژ ۴۵ نسخه اولین بارآذین چاپ یافت. جریده «انیس» درآغاز نشرات در مطبعه حروفی شرکت رفیق به طبع میرسید. ولی در اواسط سال دوم نشراتی، توانست از پول اشتراک و فروش جریده، مالک مطبعه شخصی شود و طبع و نشر جریده «انیس» را در آن صورت دهد.
موسسه اکتید در چوکات تعلیم و تربیه خویش برنامه آموزشی (تسریعی) را در سطح مرکز وولسوالیهای ولایت سمنگان به راه انداخته بود که به تعداد ۲۷۲ تن از دختر خانمها بعد از سه سال آموزش سند فراغت بدست آوردند.
درمراسم توزیع سند فراغت این بانوان که درسالون این مرکز بر گزار گردیده بود عبدالجمیل امین مسئول بخش تعلیم وتربیه موسسه اکتید گفت: این موسسه از سه سال بدینسو در بخش تعلیم وتربیه برنامه آموزشی تسریعی راه اندازی نموده بود.
به گفته وی دراین مرکزآموزشی ۲۷۲ شاگرد جذب شده بود که از آن جمله ۱۳۷ تن از صنوف ششم که دو صنف را در یک سال خوانده اند فارغ شده و ۱۳۵ تن دیگرآنها از صنوف چهارم که در دو سال آموزش دیده اند فارغ گردید که فارغ شدگان از مرکز وولسوالیهای حضرت سلطان فیروز نخچیر و خرم سارباغ ایبک میباشد.
او گفت هدف از راه اندازی این برنامه با سواد ساختن دختر خانمهای که به دلایل مختلف از نعمت سواد بی بهره مانده بودند که با تشویق والدین شان به این آموزشگاه معرفی شده بود تا آنها بتواند از نعمت سواد بهرمند شود و یک جامعه عاری از بی سواد داشته باشیم.