جریده «انیس»به عنوان نخستین روزنامه ملی کشور ، بخاطر تنویر اذهان عامه و آشـنایی آنان با دنیای معاصر، تعمیم عدالت و حیات قانونی در کشـور و فراهم سـاختن زمینۀ ارتباط فکری آنان با مردم جهان به تاریخ ۱۵ ثور ۱۳۰۶ مطابق ۵ می ۱۹۱۷م، با صاحب امتیازd و مسئولیت غلام محیالدین «انیس» با تیراژ ۴۵ نسخه اولین بارآذین چاپ یافت. جریده «انیس» درآغاز نشرات در مطبعه حروفی شرکت رفیق به طبع میرسید. ولی در اواسط سال دوم نشراتی، توانست از پول اشتراک و فروش جریده، مالک مطبعه شخصی شود و طبع و نشر جریده «انیس» را در آن صورت دهد.
امنیت، سیاست، اقتصاد، تمدن و تکنالوژی همه مرهون علم و دانش استند و این علم است که سعادت میآفریند و انسانها را از تاریکی جهل بیرون و در روشنی ترقی و تعالی قرار میدهد.
وقتی که تاریخ بشر و تحولات دنیا را به مطالعه بگیریم، در میبیابیم که انسانهای عالم و دانشمند چه منزلتی دارند، چه خدماتی را برای انسانها ارایه کرده اند و در تحولات دنیا چه نقشی داشته اند.
پیامبران الهی، اصحاب کرام و تمام کسانی که برای سعادت و نیکبختی بشر تلاش ورزیده اند، عالمان و دانشمندان بوده اند و تمام سعادت و رفاه و آسایشی که امروز برای بشر میسر استند، نتیجهی عرقریزیها و زحمات علما و دانشمندان است.
جهان اسلام در آغوش خویش علما و دانشمندان زیادی را پرورش داده که در مجموع جهان بشری ممنون خدمات شایستهی آنان میباشند.
اما متاسفانه در قرنهای پسین، یکاندازه غفلت و سهلانگاریها دامنگیر جهان اسلام شد و امت اسلامی نسبت به ملل کفری در عرصه علوم عصری به عقبرفت و سیر نزولی خود را پیمود.
در میان ملتهای مسلمان، خصوصاً افغانستان درگیر جنگهای طاقتفرسا و تباهکن گردید و گلوی نحیف این ملت در چنگال سیاه و خونین استخبارات کشورها و دسیسههای قدرت های جهانی افتاد.
این عامل و عوامل دیگری باعث عقبافتادن افغانستان شدند و مردم بیچارهی افغانستان از نعمت علم، دانش کمتر بهره بردند و از انکشاف و پیشرفت بی بهره ماندند.
یگانه راهی که افغانستان را می تواند ازاین بنبست و بحران بیرون کند، همانا علم و دانش است و این نعمت رنگین الهی، قسمی که دیگر ملتها را به سعادت، ترقی و تمدن رسانده است، افغانستان را نیز میرساند و گلوی نحیف این ملت زجردیده را از چنگال عقبماندهگی و بدبختی نجات میدهد.
پس بر ملت افغانستان است که در راه به دست آوردن گوهر علم و دانش زحمات بیدریغی بکشند، خود و کشور خود را از چنگ مشکلات و بحرانها نجات ببخشند و امارت اسلامی افغانستان نیز مسئولیت دارد که برای فراهم کردن زمینهی علم و دانش تلاش و پیشرفتها تلاش کند تا افغانستان عزیز به ترقی، پیشرف و تکنالوژی، دست پیدا نماید.
به امید افغانستان پرسعادت، توسعهیافته و متمدن.