جریده «انیس»به عنوان نخستین روزنامه ملی کشور ، بخاطر تنویر اذهان عامه و آشـنایی آنان با دنیای معاصر، تعمیم عدالت و حیات قانونی در کشـور و فراهم سـاختن زمینۀ ارتباط فکری آنان با مردم جهان به تاریخ ۱۵ ثور ۱۳۰۶ مطابق ۵ می ۱۹۱۷م، با صاحب امتیازd و مسئولیت غلام محیالدین «انیس» با تیراژ ۴۵ نسخه اولین بارآذین چاپ یافت. جریده «انیس» درآغاز نشرات در مطبعه حروفی شرکت رفیق به طبع میرسید. ولی در اواسط سال دوم نشراتی، توانست از پول اشتراک و فروش جریده، مالک مطبعه شخصی شود و طبع و نشر جریده «انیس» را در آن صورت دهد.
در جلسه کمیته عدلی و قضایی که روز شنبه به ریاست سرور دانش معاون دوم رئیس جمهور و رئیس این کمیته برگزار شد، روی مسایل حقوقی بحث شد.
دفتر مطبوعاتی ریاست جمهوری به آژانس باختر خبر داد، طرح تقاعد پرمنفعت اعضای مسلکی نهادهای عدلی و قضایی، طرح ارتقای ظرفیت های مسلکی قضات، څارنوالان و کارمندان نهادهای عدلی و قضایی در بخش دانش اقتصادی و مالیاتی، برنامه اصلاح و بهبود محابس افغانستان و همچنان۶:۰۲:۴۴ ب.ظن گزارش ستره محکمه راجع به قرارداد تدوین شرح برای قوانین مدنی و جزایی افغانستان توسط محققان قضایی و حقوقی مصری، از مباحث اصلی جلسه دیروز کمیته عدلی و قضایی بود.
موضوع طرح تقاعد پرمنفعت اعضای مسلکی نهادهای عدلی و قضایی از جانب نماینده ستره محکمه به جلسه ارائه شد. این طرح به تأسی از مصوبه شماره اول مورخ۱۹/۱/۱۳۹۷ شورای عالی حاکمیت قانون و مبارزه علیه فساد اداری و رعایت فرمان شماره (۴۵) مورخ ۵/۵/۱۳۹۱ ریاست جمهوری در روشنایی قانون کار و مقرره حقوق تقاعد کارکنان خدمات ملکی وضع شده است.
هدف از این طرح، تشویق اعضای مسلکی و اداری نهادهای عدلی و قضایی به تقاعد داوطلبانه و زمینه سازی برای جذب کادرهای مسلکی و متخصص می باشد.
براساس مفاد ماده چهارم این طرح، احکام این طرح بر آن عده از څارنوالان، اعضای مسلکی وزارت عدلیه و کارکنان اداری نهاد های عدلی و قضایی تطبیق می شود که درجه تحصیل آنان پائین تر از سطح لیسانس و سن شان بین پنجاه تا شصت چهار سال باشند.
جلسه کمیته عدلی و قضایی پس از تبادل نظر این طرح را به عنوان یک طرزالعمل مورد تأیید قرار دادند و هدایت داد که موضوع زمان بندی اجرای ، وجه مالی مورد نظر، اصلاح نام و عنوان این طرح و دیگر نظرات اصلاحی ارائه شده در جلسه به متن این طرح گنجانیده شود. همچنین فیصله شد که یک برنامه تطبیقی به صورت ضمیمه برای این طرح تهیه و تنظیم شود. قابل ذکر است که این طرح برای تأیید نهایی به جلسه کابینه ارسال خواهد شد.
در جلسه کمیته عدلی و قضایی همچنین، طرح ارتقای ظرفیت های مسلکی قضات، څارنوالان و کارمندان نهادهای عدلی و قضایی در بخش دانش اقتصادی و مالیاتی، از جانب ستره محکمه در جلسه ارائه شد و مورد دقت و بررسی قرار گرفت.
این طرح مطابق هدایت مصوبه شماره (۲) شورای عالی حاکمیت قانون و مبارزه علیه فساد اداری، توسط کمیته یی متشکل از نمایندگان با صلاحیت نهادهای عدلی و قضایی تهیه شده است که هدف آن ارتقای ظرفیت و آموزش قضات، څارنوالان و کارمندان نهادهای عدلی و قضایی در موضوعات اقتصادی و مالیاتی می باشد. جلسه کمیته عدلی و قضایی این طرح را مورد تأیید قرار داد و به وزارت مالیه هدایت داد که بودجه تطبیق این طرح را مورد بررسی قرار بدهد.
ستره محکمه همچنین راجع به قرارداد تدوین شرح برای قوانین مدنی و جزایی افغانستان توسط محققان قضایی و حقوق مصری به جلسه گزارش داد. مطابق این گزارش چند سال قبل هیئتی از مقامات قضایی افغانستان در سفر به مصر با مقامات قضایی و عدلی آن کشور در خصوص تدوین شرح قوانین مدنی و جزایی افغانستان موافقت صورت گرفته بود ولی تاکنون این کار آغاز نشده است. جلسه در این خصوص تأکید کرد که زمینه تدوین شرح قوانین جزایی و مدنی کشور توسط محققان حقوقی و قضایی افغانستان در داخل کشور فراهم شود.
ستره محکمه راجع به طی مراحل مسوده اصول محاکم اداری و همچنین ایجاد شعبه فرعی تحت عنوان اطلاع رسانی در بخش رسیدگی به تقاضای اطلاعات افراد و اشخاص و همچنین در بخش نشر اطلاعات عمومی از طریق وسایل اطلاعات جمعی به جلسه گزارش داد.
برنامه اصلاح و بهبود محابس افغانستان به عنوان آخرین اجندای جلسه دیروز کمیته عدلی و قضایی از جانب وزارت امور داخله به جلسه ارائه شد. این طرح به هدف تأمین امنیت مطمئن محابس و توقیف خانه ها به مدت پنج سال آینده تهیه و تنظیم شده است.
جلسه با تأکید بر ضرورت مبرم رسیدگی به وضعیت محابس با توجه به حجم کلان برنامه ها و بودجه مورد نظر این طرح، فیصله کرد که این طرح از لحاظ زمانی و اولویت بندی برنامه ها در مشورت با وزارت مالیه و دیگر نهادهای ذیربط، یک بار دیگر بررسی شود و برای تأیید نهایی به کابینه ارائه شود.