جریده «انیس»به عنوان نخستین روزنامه ملی کشور ، بخاطر تنویر اذهان عامه و آشـنایی آنان با دنیای معاصر، تعمیم عدالت و حیات قانونی در کشـور و فراهم سـاختن زمینۀ ارتباط فکری آنان با مردم جهان به تاریخ ۱۵ ثور ۱۳۰۶ مطابق ۵ می ۱۹۱۷م، با صاحب امتیازd و مسئولیت غلام محیالدین «انیس» با تیراژ ۴۵ نسخه اولین بارآذین چاپ یافت. جریده «انیس» درآغاز نشرات در مطبعه حروفی شرکت رفیق به طبع میرسید. ولی در اواسط سال دوم نشراتی، توانست از پول اشتراک و فروش جریده، مالک مطبعه شخصی شود و طبع و نشر جریده «انیس» را در آن صورت دهد.
وزارت اطلاعات و فرهنگ تأکید میکند و میگوید که شیوۀ مصرف بودجه برای آگاهیدهی مردم به منظور مبارزه با ویروس کرونا و توزیع کمک به نیازمندان در ولایتها شفاف نیست.
عبدالمنان شیوای شرق، روز چهارشنبه ۷ جوزا، در یک نشست خبری گفت که بر اساس گزارشها و ارزیابیها، از پول تدارکاتی مبارزه با ویروس کرونا، دزدی شده است.
او افزود: «با آگاهی و ارزیابیای که ما کردیم، از پول تدارکاتی مبارزه با کرونا در حکومتهای محلی، زیر نظر همه والیها دزدی صورت گرفته است. طوری که یک تخت با تمام امکانات برای یک بیمار در کابل، ۱۷۲۰۰ افغانی نرخ دارد؛ اما این تخت زمانی که به ولایت بدخشان انتقال یافته، ۴۸ هزار افغانی تمام شده است.»
شرق، تأکید کرد، در حالی که مردم افغانستان دچار بحران ویروس کرونا اند، دزدی از بیتالمال بزرگترین خیانت تلقی میشود.
او گفت که ریاستجمهوری باید کمیتۀ بررسیکننده فساد مالی تدارکاتی مبارزه با ویروس کرونا را با عضویت افراد متعهد، در سراسر افغانستان ایجاد کند تا این موارد مورد بررسی قرار گیرد.
به گفته شرق، در پروسۀ توزیع نان خشک نیز دزدیهای زیادی صورت گرفته؛ طوری که قیمت یک بوری آرد، ۱۷۳۰ افغانی است؛ اما در تفاهم با رهبری ارشد ولایتها، یک بوری آرد به قیمت ۲۳۰۰ افغانی خریداری و در اختیار خبازیها قرار داده شده است.
معاون نشرات وزارت اطلاعات و فرهنگ، میگوید که بودجه اختصاص یافته برای مبارزه با ویروس کرونا در ولایتها، به گونه شفاف مصرف نشده و هیچ گونه جزئیاتی نیز در مورد مصرف آن ارائه نمیشود.
این در حالی است که از ۲۰ روز به این طرف، بر اساس فرمان ریاستجمهوری، مسئولیت آگاهیدهی در مورد ویروس کرونا، به وزارت اطلاعات و فرهنگ سپرده شده است.