جریده «انیس»به عنوان نخستین روزنامه ملی کشور ، بخاطر تنویر اذهان عامه و آشـنایی آنان با دنیای معاصر، تعمیم عدالت و حیات قانونی در کشـور و فراهم سـاختن زمینۀ ارتباط فکری آنان با مردم جهان به تاریخ ۱۵ ثور ۱۳۰۶ مطابق ۵ می ۱۹۱۷م، با صاحب امتیازd و مسئولیت غلام محیالدین «انیس» با تیراژ ۴۵ نسخه اولین بارآذین چاپ یافت. جریده «انیس» درآغاز نشرات در مطبعه حروفی شرکت رفیق به طبع میرسید. ولی در اواسط سال دوم نشراتی، توانست از پول اشتراک و فروش جریده، مالک مطبعه شخصی شود و طبع و نشر جریده «انیس» را در آن صورت دهد.
مناسبات فرانسه و کشورهای اسلامی در مناقشه بر سر کاریکاتورهای پیامبر اسلام شدیداً پرتنش شد. اکنون وزیر خارجه فرانسه به قاهره سفر کرده و در تلاش است تا دست کم تنش با کشورهای جهان عرب را کاهش دهد.
ژان ایو لو دریان، وزیر خارجه فرانسه هرچند در سفر به قاهره با رئیس جمهور عبدالفتاح السیسی و سامح شکری وزیر خارجه مصر نیز دیدار و گفتگو کرد، اما بیشتر توجهات به دیدار او با احمد الطیب، شیخ الازهر و بزرگترین نماینده مسلمانان در این کشور متمرکز بود.
الطیب به عنوان یک مرجع دینی اظهارات امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه در مورد «تجزیه طلبی اسلامگرایی» در این کشور را «نژادپرستانه» و «نفرت انگیز» خوانده و محکوم کرده بود.
او حتی در گفتگو با لو دریان روی این موضع خود اصرار ورزید. براساس بیانیه الازهر، الطیب گفته است: «توهین به پیامبر ما کاملاً غیر قابل قبول است. ما هر کسی را که به پیامبر بزرگوار ما احترام نگذارد به محاکم بین المللی می کشانیم، حتی اگر مجبور شویم برای این کار تمام عمر باقی مانده خود را صرف کنیم.» او افزوده است: «هرگاه آزادی بیان باعث اهانت به هر دینی شود، من اولین کسی هستم که به حق آزادی بیان اعتراض می کنم.»
شیخ الازهر گفته است: «ما توصیف اسلامی تروریسم را رد میکنیم. الازهر بازتابدهنده صدای نزدیک به دو میلیارد مسلمان است و من گفته ام که تروریستها از ما نمایندگی نمیکنند و ما در برابر اعمال آنها مسئول نیستیم.»
لو دریان گفته است که او با شیخ طیب صحبت طولانی و صریح داشته است. او به خبرنگاران گفته است: «من در تجزیه و تحلیل ما نکات مشابه زیادی را یافتم.» به گفته او شیخ الازهر پیشنهاد کرده است که برای ایجاد یک رویکرد مشترک تلاش شود و فقط به طور مشترک می توان با افراط گرایی دینی مبارزه کرد.
وزیر خارجه فرانسه در گفتگو با وزیر خارجه مصر نیز لحنی دلجویانه اتخاذ کرد. او به رسانه ها گفته است: «من به احترام عمیق ما نسبت به اسلام تاکید کردم و در اینجا نیز تاکید می کنم.» او گفته است که فرانسه در برابر تروریسم و افراط گرایی و همچنین برای حمایت از آزادی عقیده نیز مبارزه میکند.