جریده «انیس»به عنوان نخستین روزنامه ملی کشور ، بخاطر تنویر اذهان عامه و آشـنایی آنان با دنیای معاصر، تعمیم عدالت و حیات قانونی در کشـور و فراهم سـاختن زمینۀ ارتباط فکری آنان با مردم جهان به تاریخ ۱۵ ثور ۱۳۰۶ مطابق ۵ می ۱۹۱۷م، با صاحب امتیازd و مسئولیت غلام محیالدین «انیس» با تیراژ ۴۵ نسخه اولین بارآذین چاپ یافت. جریده «انیس» درآغاز نشرات در مطبعه حروفی شرکت رفیق به طبع میرسید. ولی در اواسط سال دوم نشراتی، توانست از پول اشتراک و فروش جریده، مالک مطبعه شخصی شود و طبع و نشر جریده «انیس» را در آن صورت دهد.
حکومت افغانستان از طالبان می خواهد که در برابر رهایی زندانیان شان، خشونت ها را در کشور، کاهش دهند.
صدیق صدیقی سخنگوی ریاست جمهوری می گوید که گفتگو ها میان گروه های فنی حکومت و طالبان برای تبادله زندانیان میان دو طرف تاکنون نهایی نشده است، به گفته صدیقی: تیم مقدماتی تماس دولت جمهوری اسلامی افغانستان با تیم طالبان یکجا کار می کنند، در این رابطه پیشرفت هایی صورت گرفته است، حکومت گام های اساسی را برای آوردن صلح برداشته و امید وار هستیم که طالبان از خشونت دست بکشند و پروسه صلح را قبول کنند.
هرچند در دومین کنفرانس ویدیوی تیم تماس دولت افغانستان با طالبان، تصمیم گرفته شد که به زودی روند رهایی زندانیان دو طرف آغاز شود، اما تاکنون این روند بخاطر افزایش روز افزون خشونت ها در کشور از سوی طالبان، آغاز نشده است.
رهایی زندانیان طالب در حالی به تأخیر افتاده است که شدت حملات گروه طالبان در برخی از ولایت های کشور، سبب نگرانی مردم افغانستان و جامعه جهانی گردیده و بیم آن می رود که این روند، آنچنانی که انتظار می رفت، مؤثر واقع نگردد.
گرچه کاهش خشونت ها، رهایی زندانیان طالب و آغاز گفتگو های بین الافغانی از موارد اساسی در توافقنامه صلح میان امریکا و طالبان است، اما مردم افغانستان آرزو دارند که پیش از هر مورد دیگر، باید بخاطر حسن نیت و ایجاد فضای اعتماد، نخست خشونت ها کاهش یابد، آتش بس برقرار گردد، بعد روند آزاد سازی زندانیان دو طرف آغاز شود، زیرا نظر به وضعیت کنونی و تشدید حملات طالبان بر مواضع نیروهای امنیتی و دفاعی کشور در برخی از ولایت ها، یک نوع فضای بی باوری در میان مردم افغانستان ایجاد گردید و بیم آن می رود که زندانیان رها شده دوباره به میدان های جنگ برنگردند.
روی این اساس مردم افغانستان از حکومت می خواهند که در رهایی زندانیان طالب از دقت بیشتر کار گیرد و این روند را چنان مدیریت و رهبری کند که هم روند گفتگو های صلح سرعت یابد و به بن بست مواجه نگردد، هم علاوه بر تأمین آتش بس و ایجاد فضای اعتماد از کشور های تسهیل کننده صلح نیز تضمین های معتبر اخذ کند تا دوباره کشور به سوی جنگ و خشونت بر نگردد.