جریده «انیس»به عنوان نخستین روزنامه ملی کشور ، بخاطر تنویر اذهان عامه و آشـنایی آنان با دنیای معاصر، تعمیم عدالت و حیات قانونی در کشـور و فراهم سـاختن زمینۀ ارتباط فکری آنان با مردم جهان به تاریخ ۱۵ ثور ۱۳۰۶ مطابق ۵ می ۱۹۱۷م، با صاحب امتیازd و مسئولیت غلام محیالدین «انیس» با تیراژ ۴۵ نسخه اولین بارآذین چاپ یافت. جریده «انیس» درآغاز نشرات در مطبعه حروفی شرکت رفیق به طبع میرسید. ولی در اواسط سال دوم نشراتی، توانست از پول اشتراک و فروش جریده، مالک مطبعه شخصی شود و طبع و نشر جریده «انیس» را در آن صورت دهد.
رئیس اجرائیه کشور در نخستین سالیاد، پروفیسور حضرت صبغت الله مجددی: حضرت صبغت الله مجددی در طول عمرش به حیث مشوق وحدت ملی، یک مصلح و حامل پیام مهربانی عمل کرد
رئیس اجرائیه جمهوری اسلامی افغانستان روز پنجشنبه در نخسیتن مراسم سالیاد درگذشت حضرت پروفیسور صبغت الله مجددی رئیس جمهور فقید و رهبر جبهه ملی نجات افغانستان گفت که شادروان پروفیسور مجددی در قهر بحران، مسئولیت خطیر دولت اسلامی را به عهده گرفت.
داکتر عبدالله عبدالله، رئیس اجرائیه کشور به روح شادروان پروفیسور مجددی و سایر شخصیتهای فقید ملی اتحاف دعا کرد و گفت که پس از سقوط رژیم کمونیستی و ایجاد دولت اسلامی، قدرت یک امتیاز نبود؛ بلکه یک مسئولیت بزرگ بود که ایشان مدبرانه بهپیش بردند.
رئیس اجرائیه کشور افزود که مجددی، یک عالم و حیکم، فقیه و مجاهد و رهبر ملی بود. ۷۰ سال در راه خدا و مردماش خدمت کرد و از خود میراث ماندگار بهجا گذاشت. حالا میتوان صدها شاگرد و پیروان شان را مثال زد.
داکتر عبدالله عبدالله علاوه کرد که حضرت پروفیسور مجددی به ارزشهای ملی و میراث بزرگ این سرزمین باورمند بود و به وحدت ملی، عزت مردم و سلامت افغانستان میاندیشید. تمام مردم افغانستان به جز کسانیکه به این ارزشها باور ندارند، قدردان این چنین شخصیتها هستند.
رئیس اجرائیه کشور گفت که حضرت صبغت الله مجددی در طول عمرش به حیث مشوق وحدت ملی، یک مصلح و حامل پیام مهربانی عمل کرد. این افتخارات و کارنامۀ ایشان ماندگار و الهامبخش است.
داکتر عبدالله عبدالله در بخش دیگر سخنانش از پیشرفت اخیر مذاکرات صلح استقبال کرد و گفت که این به معنای پایان همه کار نیست؛ بلکه یک قدم مثبت برای جلوگیری از جنگ و خشونت است، هرچند کوتاه مدت باشد. رئیس اجرائیه کشور با ابراز امیدواری از تحولات اخیر بیان داشت که انتظار میرود، توافق روی کاهش خشونت منجر به آتس بس سراسری و مذاکرات بینالافغانی گردد که در نتیجه آن مردم افغانستان بتوانند با افکار و اندیشههای متفاوت با خود و دیگران در صلح زندگی کنند.
داکتر عبدالله عبدالله تاکید ورزید که همه چیز یکباره بهدست نمیآید. در چنین شرایط زمانیکه از ریختن خون یک انسان بیگناه جلوگیری میشود باید از آن استقبال نماییم.