جریده «انیس»به عنوان نخستین روزنامه ملی کشور ، بخاطر تنویر اذهان عامه و آشـنایی آنان با دنیای معاصر، تعمیم عدالت و حیات قانونی در کشـور و فراهم سـاختن زمینۀ ارتباط فکری آنان با مردم جهان به تاریخ ۱۵ ثور ۱۳۰۶ مطابق ۵ می ۱۹۱۷م، با صاحب امتیازd و مسئولیت غلام محیالدین «انیس» با تیراژ ۴۵ نسخه اولین بارآذین چاپ یافت. جریده «انیس» درآغاز نشرات در مطبعه حروفی شرکت رفیق به طبع میرسید. ولی در اواسط سال دوم نشراتی، توانست از پول اشتراک و فروش جریده، مالک مطبعه شخصی شود و طبع و نشر جریده «انیس» را در آن صورت دهد.
هفتمین جلسه کمیته اجرایی جلوگیری از فساد اداری و توسعه سیستمها، دیروز (دوشنبه، ۲۹ میزان) به ریاست داکتر عبدالله عبدالله رئیس اجرائیه جمهوری اسلامی افغانستان، در قصر سپیدار برگزار شد.
در این جلسه، رئیسان مشترک کمیتههای کاری به نوبت از فعالیتهای گروههای کاری گزارش ارایه دادند.
گروه کاری امور عدلی و قضایی گزارش داد که فیصلههای جلسه قبلی را که تشخیص جایگاه طب عدلی و پیشنهاد تهیه مواد مورد نیاز طب عدلی به دونرها بود؛ پیگیری کردهاند.
در ادامه گروه کاری عایداتی از برگزاری ۱۴ جلسه کاری خبر دادند که در این جلسهها بالای هفت اداره کار کردهاند و از میزان پیشرفت کارکردهای در حال انجام نیز گزارش مفصل ارایه دادند.
نماینده وزارت معدن در مورد تطبیق ۱۱۶ سفارش خبر داده افزود: ۵۰ سفارش دیگر در حال اجرا است.
کمیته کاری منابع بشری از برگزاری ۷ جلسه در قسمت پیشبرد فعالیتها نیز خبر داده و از تطبیق سفارشها در ادارات گزارش مفصل ارایه کرد.
در ادمه دیدبان شفافیت افغانستان گزارش در باره کمیسیون مبارزه با فساد اداری ارایه کرده و در مورد مشکلات، نبود شفافیت و عدم استقلالیت کمیسیون اصلاحات اداری و خدمات ملکی صحبت نمود.
نماینده میک (MEC) از فعالیتهای عمده کمیته میک از بدو تاسیس تا اکنون، ارزیابیهای جامع آسیبپزیری فساد اداری تحت کار، چگونهگی تطبیق سفارشها و مبنای سفارشهای صادر شده گزارش مکمل ارایه کرد. همچنان در مورد سرنوشت و آینده میک (MEC) بحث مفصل صورت گرفته و تصمیمات لازم اتخاذ شد.
داکتر عبدالله عبدالله رئیس اجرائیه کشور ضمن قدردانی از فعالیتهای انجام شده توسط کمیتههای کاری، هدایت داد که جلسهیی ترتیب شود میان وزارتهای امور دخله، صحت عامه و دادستانی کل تا تصمیم نهایی در مورد پروپوزل و موارد پیشنهادی کمیته کاری امور عدلی و قضایی گرفته شود.
رئیس اجرائیه گفت: شفافیت در کارها جدا در نظر گرفته شود و کارهای هر نهاد به گونه مشخص و روشن پیشبرده شود تا از سردرگمی جلوگیری شود.
دوکتور عبدالله هدایت داد که گروه کاری عایداتی جلسه کاری با وزارت صنعت و معدن بگیرد و از تطبیق سفارشهای داده شده، گزارش کامل به کمیته شریک سازد.
در پایان برای چگونگی ادامه کار میک و ایجاد کمیسیون مستقل مبارزه با فساد اداری هدایات لازم را داده شد.