جریده «انیس»به عنوان نخستین روزنامه ملی کشور ، بخاطر تنویر اذهان عامه و آشـنایی آنان با دنیای معاصر، تعمیم عدالت و حیات قانونی در کشـور و فراهم سـاختن زمینۀ ارتباط فکری آنان با مردم جهان به تاریخ ۱۵ ثور ۱۳۰۶ مطابق ۵ می ۱۹۱۷م، با صاحب امتیازd و مسئولیت غلام محیالدین «انیس» با تیراژ ۴۵ نسخه اولین بارآذین چاپ یافت. جریده «انیس» درآغاز نشرات در مطبعه حروفی شرکت رفیق به طبع میرسید. ولی در اواسط سال دوم نشراتی، توانست از پول اشتراک و فروش جریده، مالک مطبعه شخصی شود و طبع و نشر جریده «انیس» را در آن صورت دهد.
محمداشرف غنی رئیسجمهوری اسلامی افغانستان، روزپنجشنبه در برنامۀ افتتاح فابریکۀ پروسس و بستهبندی جلغوزه “بزرگ افشان” و افتتاح فابریکۀ ذوب آهن “میهن ستیل” که در پارک صنعتی پلچرخی برگزار شده بود، اشتراک و از بخشهای مختلف این فابریکه دیدن نمود. در مراسمی که به همین مناسبت برگزار شده بود، شیرباز کمینزاده رئیس اتاق تجارت افغانستان، یحیی ځدران رئیس اتحادیۀ جلغوزه و نقیبالله رئیس فابریکۀ میهن ستیل، صحبت کردند و از حمایتهای رئیسجمهور غنی از سرمایهگذاری و صنعت در کشور قدردانی کرده، گفتند که افغانستان از بابت صادرات جلغوزه و تولید محصولات آهنی به عواید بیشتر دست مییابد و باعث ایجاد شغل در کشور میگردد.آنان از رئیسجمهور کشور خواستند که جلو قاچاق جلغوزه و داغمهجات آهنی گرفته شود و در پروژه های عمرانی، به صنایع آهنی کشور ارجحیت داده شود. شیرباز کمینزاده گفت که بهطور مجموعی در صنعت آهن در کشور، ۴۰۰ میلیون دالر سرمایهگذاری شده است برای ۱۲هزار تن نیز زمینۀ اشتغال فراهم گردیده که ۷۰ درصد نیازمندیهای کشور را مرفوع ساخته است.
همچنان لیو جین سونگ سفیر جمهوری مردم چین مقیم افغانستان در مراسم یادشده صحبت کرد و ضمن قدردانی از تلاشهای رئیسجمهور در بهبود روابط تجاری و اقتصادی میان افغانستان- چین، گفت که از ماه نوامبر سال گذشته تاکنون، حجم بزرگی از جلغوزه به ارزش ۱۵ میلیون دالر امریکایی بهوسیله ۶۴ پرواز در جریان چهار ماه، به چین انتقال یافته است. وی افزود که ارزش صادرات افغانستان به چین، به بیش از۲۴ میلیون دالر رسیده است. سپس نصیراحمد درانی وزیر زراعت و مالداری از سرمایهگذاران خواست که حمایتهای رئیسجمهور فرصت است و از آن استفاده نموده و در سکتور زراعت سرمایهگذاری کنند. وی افزود که وزارت زراعت و مالداری در این بخش به سرمایهگذاران کمک تخنیکی و مالی خواهد کرد.
همچنان اجمل احمدی وزیر صنعت و تجارت صحبت کرده، گفت که توسعۀ سکتور زراعت و صنایع آهن، در انکشاف اقتصادی افغانستان اهمیت خاص دارد و این وزارت بهخاطر انکشاف سکتورهای متذکره، روی یک پلان عملی کار میکند. وی افزود که اصلاحات در رشد صنایع و زراعت موثریت خاص داشته است و وزارت صنعت و تجارت روند اصلاحات را ادامه خواهد داد.
بعداً محمداشرف غنی رئیسجمهور کشور صحبت کرد و ضمن تبریکی بهخاطر آغاز فعالیت فابریکه پروسس و بستهبندی جلغوزه و فابریکۀ ذوب آهن، گفت که من شاهد عملیشدن دو آرزویم هستم که دو روی سکۀ سیاست اقتصادی افغانستان میباشند، یکی تحول افغانستان به کشور صادرکننده و دوم، تبدیلشدن افغانستان از کشور وارد کننده مواد صنعتی، به صادر کننده مواد صنعتی. وی همچنان گفت که صنعتیشدن افغانستان هم هدف، هم آرزو و هم عمل است.رئیسجمهور کشور از سرمایهگذاران بهخاطر سرمایهگذاری آنان در داخل کشور تشکر کرد و افزود که این سرمایهگذاران در شرایطی در داخل کشور سرمایهگذاری میکنند که دیگران فکر میکنند اوضاع مبهم است، سرمایهگذاری باعث جلب اعتماد دنیا میشود و زمینه کار فراهم می گردد. وی افزود که به اطمینان کار کنید، انشاء الله، آب از آب تکان نمیخورد. رئیسجمهور غنی با اشاره به دیدگاه روشن اقتصادی حکومت و تمرکز روی استقلالیت اقتصادی کشور گفت: سیاست اقتصادی ما ایناست که تمام منابع کشور انکشاف و مورد استفاده قرار گیرند.رئیسجمهور کشور خاطرنشانساخت که تقاضای محصولات زراعتی افغانستان در بازارهای جهانی افزایش یافته است و از تاجران خواست که از این فرصت استفاده اعظمی نمایند. وی افزود که نیاز است نوع دید وزارتخانههای ما از نگاه تولید تغییر کند. همچنان رئیسجمهور به نهادهای مربوطه اکیداً هدایتداد که جلو قاچاق جلغوزه و داغمهجات آهن گرفتهشود و به وزارت مالیه هدایت داد تا توزیع داغمهجات آهنی تمام نهادها بهصورت شفاف و از یک مرجع انجام شود.
رئیسجمهور غنی همچنان به ادارۀ تدارکات ملی هدایت داد که ارجحیتدادن به تولیدات صنعتی کشور به خصوص آهن، در پروژه ها به یک پالیسی مبدل گردد. رئیسجمهور کشور گفت که درسهای تاریخ واضح است، بدون دولت، سکتور خصوصی کار کرده نمیتواند و کاری را که سکتور خصوصی انجام میدهد، آنرا دولت انجامداده نمیتواند. وی افزود که راه بنیادی ثبات کشور، مشارکت سکتور خصوصی و دولت است.