جریده «انیس»به عنوان نخستین روزنامه ملی کشور ، بخاطر تنویر اذهان عامه و آشـنایی آنان با دنیای معاصر، تعمیم عدالت و حیات قانونی در کشـور و فراهم سـاختن زمینۀ ارتباط فکری آنان با مردم جهان به تاریخ ۱۵ ثور ۱۳۰۶ مطابق ۵ می ۱۹۱۷م، با صاحب امتیازd و مسئولیت غلام محیالدین «انیس» با تیراژ ۴۵ نسخه اولین بارآذین چاپ یافت. جریده «انیس» درآغاز نشرات در مطبعه حروفی شرکت رفیق به طبع میرسید. ولی در اواسط سال دوم نشراتی، توانست از پول اشتراک و فروش جریده، مالک مطبعه شخصی شود و طبع و نشر جریده «انیس» را در آن صورت دهد.
آمار مبتلایان ویروس کرونا درکشور نزدیک به بیش از ۲۰۰ تن رسید که افزایش روز افزون واقعیات مثبت این ویروس، زنگخطری را به صدا درآورده و به تمام شهروندان کشور هشدار میدهد که کرونا، ویروس کشندهیی که امروز جهان را زمینگیرکرده و قدرتهای بزرگ دنیا را نیز به زانو در آورده را جدی بگیرند، به توصیههای نهادهای صحی کشور وکمیته اضطراری جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، توجه کنند و با سرنوشت خود، خانواده و جامعه بازی نکنند.
اما طوریکه دیده میشود با گذشت یک هفته از قیود منع گشت وگذار در شهر کابل، شهروندان آنچنانی که انتظار میرود به توصیهها و هشدارهای کمیته اضطراری توجه نکرده به تجمعات و عبور و مرور غیر ضروری در شهر ادامه میدهند که عدم توجه و تمکین نکردن به توصیهها و نا دیده گرفتن اطلاعیهها، قطعاً عواقب ناگوار در قبال خواهد داشت؛ زیرا تجربه کشورهای که امروز ویروس کرونا زمینگیر شان کرده است، نشان میدهد که حکومتها در آن کشورها در روزهای ابتدایی گردش ویروس در جامعه آن را جدی نگرفته و دیر اقدام کردندکه امروز این ویروس از کنترول شان خارج شده است و روزانه صدها انسان را قربانی میگیرد، اما برعکس کشورها و ملتهایی که این ویروس را جدی گرفتند، امروز آمار مرگومیر ناشی از ویروس کرونا در آن کشورها کمتر و یا به حداقل رسیده است.
بنابرین شهروندان ما بایست بدانند، کشور جنگ زده ما، هنوز که هنوز است درگیر جنگهای نیابتی و بحرانهای سیاسی میباشد، طبعاً از وسایل، امکانات و تجهیزات بهداشتی قابل توجهی برخور دار نیست. از همینرو لازم است به توصیههای صحی و ابلاغیههای کمیته اضطراری جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در کشور، توجه جدی شود، هرچندکه ویروس کرونا تااکنون در جهان تداوی خاصی نداشته؛ اما تجربه نشان داده که اقدامات پیشگیرانه مانند شستن مکرر دستان با صابون در روز، رعایت فاصله افراد، جلوگیری ازتجمعات، توجه به حفظالصحه شخصی و. . . مواردی اند که در جلوگیری از شیوع کرونا مؤثر واقع میگردد.
روی این اساس به خاطرسلامتی خود، خانواده و جامعه باید نکات و موارد بالا را ما نیز جدی بگیریم و با اندکترین علایم این ویروس در خود، به نزدیکترین مرکز صحی، تست انجام دهیم تا اینکه به یاری پروردگار عالمیان از بحران انسانی در کشور جلوگیری کرده باشیم.