جریده «انیس»به عنوان نخستین روزنامه ملی کشور ، بخاطر تنویر اذهان عامه و آشـنایی آنان با دنیای معاصر، تعمیم عدالت و حیات قانونی در کشـور و فراهم سـاختن زمینۀ ارتباط فکری آنان با مردم جهان به تاریخ ۱۵ ثور ۱۳۰۶ مطابق ۵ می ۱۹۱۷م، با صاحب امتیازd و مسئولیت غلام محیالدین «انیس» با تیراژ ۴۵ نسخه اولین بارآذین چاپ یافت. جریده «انیس» درآغاز نشرات در مطبعه حروفی شرکت رفیق به طبع میرسید. ولی در اواسط سال دوم نشراتی، توانست از پول اشتراک و فروش جریده، مالک مطبعه شخصی شود و طبع و نشر جریده «انیس» را در آن صورت دهد.
در نشست کمیسیون عالی جلوگیری از آلودگی هوا (شنبه، ۲۲ سرطان) تحت ریاست داکتر عبدالله عبدالله، رئیس اجرائیه حکومت افغانستان «پلان کاهش و جلوگیری از آلودگی هوا» نهایی شد.
اداره ملی محیط زیست کشور درباره پلان کاهش و جلوگیری از آلودگی هوا، نتایج تطبیق پلان عملیاتی زمستان ۱۳۹۷، وضعیت فعلی آلودگی هوا در کابل پیگیری از تحقق فیصلههای قبلی کمیسیون به جلسه گزارش داد.
در پلان کاهش جلوگیری از آلودگی هوا ، جلوگیری از مواد سوخت فسیلی و دودزا آگاهیدهی ترویج مواد سوختی نسبتاً پاک مثل گاز مایع، تنظیم سیستم ترانسپورتی شهری تأمین دوامدار انرژی برق، چک و کنترول وسایط نقلیه و ایجاد فضای سبز تأکید شده است که نیازمند بودجه بیشتر است.
اداره ملی محیط زیست گزارش داد که برنامه اصلاحی را در زمینه فابریکههای تولیدی، کورههای خشتپزی، ریگریشنها، شفاخانهها، پمپاستیشنها، رستورانتها، حمامها و سقابهها و وسایط نقلیه رویدست گرفته است تا از آلودگی بیشتر جلوگیری
شود.
افزود که تطبیق پلان عملیاتی زمستان پارسال شش هدف را تعقیب میکرد. آگاهیعامه، استفاده از مواد سوخت کمتر آلودهکننده نظارت عمومی به ویژه از اصناف تنظیم قیمت مناسب گاز مایع
تأمین برق دوامدار و نصب فلتر و جلوگیری از استفاده زغال سنگ تصفیه ناشده اجزای پلان عملیاتی زمستان ۹۷ بود. قرار است که این برنامه به شکل گسترده تر در زمستان پیشرو تطبیق شود. همچنان در جلسه از تحقق فیصلههای قبلی کمیسیون در مورد اعمار تصفیهخانههای فاضلاب ادارات دولتی، جلوگیری از وصل شدن جریان فاضلاب به کانالهای کنار سرک، تغییر مرکز گرمیها و استفاده از انرژی پاک در ادارات دولتی و کنترول حمامها، ریگریشنها رستورانتها و وسایط نقلیه گزارش داد.
داکتر عبدالله عبدالله به اداره ملی محیط زیست هدایت داد که در جلسه شورای به مشکل آلودگی هوا به صورت خاص پرداخته میشود. تمام نهادهای دولتی مکلفاند که با اداره محیط زیست همکاری نزدیک داشته باشند. رئیس اجرائیه کشور به دارالانشای شورای وزیران و اداره محیط زیست هدایت داد که در همآهنگی با نهادهای ذیربط دولتی جلسه بگیرند، در باره عوامل آلودگی و راهکارهای عملی بحث نمایند و گزارش دهند.