جریده «انیس»به عنوان نخستین روزنامه ملی کشور ، بخاطر تنویر اذهان عامه و آشـنایی آنان با دنیای معاصر، تعمیم عدالت و حیات قانونی در کشـور و فراهم سـاختن زمینۀ ارتباط فکری آنان با مردم جهان به تاریخ ۱۵ ثور ۱۳۰۶ مطابق ۵ می ۱۹۱۷م، با صاحب امتیازd و مسئولیت غلام محیالدین «انیس» با تیراژ ۴۵ نسخه اولین بارآذین چاپ یافت. جریده «انیس» درآغاز نشرات در مطبعه حروفی شرکت رفیق به طبع میرسید. ولی در اواسط سال دوم نشراتی، توانست از پول اشتراک و فروش جریده، مالک مطبعه شخصی شود و طبع و نشر جریده «انیس» را در آن صورت دهد.
جلسه کمیته هماهنگی و پیگیری قضایای غصب املاک دولتی و عامه به ریاست استاد سرور دانش معاون دوم رئیس جمهور و رئیس این کمیته بعد از ظهر روز دوشنبه در قصر صدارت برگزار شد.
در این جلسه، پیرامون ایجاد بخش اختصاصی عدلی و قضائی مبارزه علیه غصب زمین و املاک دولتی به حیث زیر مجموعه مرکز عدلی و قضائی مبارزه با فساد اداری، چگونگی دعوای مطالبه قیمت زمین های مغصوبه علیه غاصبین اولیه و چگونگی تعیین قیمت زمین های دولتی غصب شده، اجراآت ادارات مسؤل در مورد مسوده پالیسی رسیدگی به غصب زمین و املاک دولتی و عامه و مسوده مقرره استرداد زمینهای مغصوبۀ که بالای آن سرپناه، تأسیسات تجارتی، زراعتی، مالداری و باغداری و شهرکها و سایر تأسیسات اعمار گردیده است، بحث و تبادل نظر صورت گرفت.
در جلسه دیروز کمیته، نخست موضوع ایجاد بخش اختصاصی عدلی و قضائی مبارزه علیه غصب زمین و املاک دولتی به حیث زیر مجموعه مرکز عدلی و قضائی مبارزه با فساد اداری توسط فرید حمیدی لوی سارنوال کشور به جلسه ارائه شد.
هدف از طرح ایجاد مرکز عدلی و قضایی رسیدگی به جرایم غصب زمین و املاک دولتی، جلوگیری از تداوم غصب زمین دولتی، انسجام امور عدلی و قضایی در رسیدگی به قضایای غصب، تعقیب عدلی و قضایی مرتکبین جرایم غصب زمین، رسیدگی به قضایای جرمی و قضایای حقوق عامه مرتبط به موضوعات غصب زمین دولتی، تسریع روند استرداد زمین های دولتی و تطبیق تعهدات ملی و بین المللی در راستای بهبود وضعیت اقتصادی مردم، تأمین حاکمیت قانون، حکومت داری خوب و اجرای عدالت گفته شده است.
اعضای جلسه پس از بحث همه جانبه طرح مذکور را در پرنسیپ مورد تایید قرار داد و به لوی سارنوالی هدایت داده شد که نخست یک جلسه تخنیکی با نمایندگان با صلاحیت ستره محکمه، وزارت شهرسازی و اراضی، وزارت عدلیه، وزارت امور داخله و وزارت مالیه برگزار و در آن اصلاحات پیشنهادی اعضای جلسه را در طرح وارد نموده و جهت طی مراحل بعدی در نخستین جلسه شورای عالی حاکمیت قانون و مبارزه با فساد اداری ارائه کند.
در این جلسه همچنین مقررۀ رسیدگی و استرداد زمین و املاک مغصوبه دولتی و عامه نیز توسط محمد جواد پیکار وزیر شهرسازی و اراضی به جلسه ارائه شد.
این مقرره به تاسی از حکم ماده ۹۳ قانون تنظیم امور زمینداری در پنچ فصل و ۲۴ ماده تهیه شده است. هدف اساسی این طرح، تنظیم امور مربوط به رسیدگی غصب زمین و املاک دولتی و عامه، تشخیص و تثبیت زمین و املاک مغصوبه دولتی و عامه، استرداد زمین املاک مغصوبه دولتی و عامه و تامین هماهنگی ادارات ذیربط می باشد.
اعضای جلسه ضمن طرح دیدگاه های کارشناسانه خویش، فیصله کردند که هرچه زودتر مقررۀ رسیدگی و استرداد زمین و املاک مغصوبه دولتی و عامه در یک جلسه ای اختصاصی به ریاست وزیر عدلیه و با حضور وزیر شهرسازی، نمایندگان با صلاحیت اداره ارگان های محل، لوی سارنوالی، ستره محکمه و شاروالی کابل به بحث بیشتر گرفته شود تا علاوه بر درج نظریات و دیگاه های اصلاحی اعضای کمیته، دیدگاه های ادارات مربوطه نیز شامل این طرح گردد.
استاد دانش معاون رئیس جمهور در رابطه به برنامه حکومت افغانستان برای مبارزه با غصب زمین و جلوگیری از افزایش این مشکل تأکید کرد که سه سند تقنینی مرتبط به این موضوع که عبارتند از پالیسی رسیدگی به غصب زمین و املاک دولتی و عامه، مقررۀ رسیدگی واسترداد زمین و املاک مغصوبۀ دولتی و عامه و مقررۀ تنظیم امور شهرک ها، سند های تقنینی اند که با تصویب و تأیید آنها روند مبارزه با مشکل غصب زمین در مسیری درست به پیش خواهد رفت.