جریده «انیس»به عنوان نخستین روزنامه ملی کشور ، بخاطر تنویر اذهان عامه و آشـنایی آنان با دنیای معاصر، تعمیم عدالت و حیات قانونی در کشـور و فراهم سـاختن زمینۀ ارتباط فکری آنان با مردم جهان به تاریخ ۱۵ ثور ۱۳۰۶ مطابق ۵ می ۱۹۱۷م، با صاحب امتیازd و مسئولیت غلام محیالدین «انیس» با تیراژ ۴۵ نسخه اولین بارآذین چاپ یافت. جریده «انیس» درآغاز نشرات در مطبعه حروفی شرکت رفیق به طبع میرسید. ولی در اواسط سال دوم نشراتی، توانست از پول اشتراک و فروش جریده، مالک مطبعه شخصی شود و طبع و نشر جریده «انیس» را در آن صورت دهد.
جنرال جوزف ووتل قوماندان عمومی قوای مرکزی اردو ایالاتمتحده امریکا درتازه ترین اظهارات خود تاکید کرده است که روسیه وایران درقضیه افغانستان با دلایل متفاوت دخیل اند وبرای نفوذ شان دراین کشور تلاش دارند.
این مقام ارشد نظامی امریکایی گفته است که روسیه وایران تلاش دارند تا نشان دهند که برای پایان جنگ درافغانستان کاری میکند اما برعکس روسیه و ایران تلاش دارند تا درمقابل تلاش های بین المللی درمورد روند مصالحه درافغانستان از نفوذ برخوردارباشند .
وی تأکید دارد که روسیه وایران به عنوان رقیب امریکا خودرا جاداده اند و سعی دارند
تابا هردوطرف یعنی هم با حکومت افغانستان و هم با طالبان نقش بازی کنند دیده میشود که روسیه وایران درقضیه افغانستان با دلایل متفاوت دخیل اند .
این مقام نظامی امریکایی تصریح کرده است که ایران از ستراتیژِی پیروی میکند که دررقابت با ما قراردارد تا به گونه های مختلف درافغانستان ، سوریه ویا هرجای دیگراعمال نفوذ کند
او اضافه کرد، روسیه با روش ریاکارانه میکوشد تا اطلاعات غلط را که یکی از روش های روسیه در جنگ سرداست درکشور های مانند افغانستان ،سوریه وعراق ترویج نماید و از طریق تبلیغات گروه داعش را تقویت میکند .
این اظهارات یک مقام ارشد نظامی امریکا در حالی بیان میشودکه قبل براین نیز روسیه وایران در برقرارارتباط با گروه طالبان و تجهیز نظامی این گروه متهم شده بودند اما مقام های مسکو و تهران همواره این اتهامات را رد کرده اند .
این درحالیست که امریکا ازچندی بدینسو تحریم های خودرا بالای ایران بیشتر ساخته ونیزروابط اش با روسیه روبه تیرهگی قراردارد اما این وضعیت نگرانی های برای مقام های افغانستان نیز به بار اورده است .
حکمت خلیل کرزی معین سیاسی وزارت امورخارجه کشورهفته گذشته نیز هشدار داد که اختلافهای امریکا و روسیه از اوکرایین به سوی افغانستان در حرکت است و اگر این رقابتها رسمی شوند، برای افغانستان پیامدهای زیان باری خواهند داشت.
روی این اساس باید گفت که افغانستان نظر به موقعیت جغرافیایی و جیوپولیتیکی که دارد از هر حیث به کشور های منطقه و جهان حایز اهمیت است، پس در این صورت باید کشورهای منطقه و جهان نهایتاً سعی کنند تا در راستای برقراری صلح و ثبات دایمی در افغانستان این کشور جنگ زده را کمک نمایند، زیرا ثبات منطقه و جهان بستگی به صلح و ثبات افغانستان دارد.
ا-ب