جریده «انیس»به عنوان نخستین روزنامه ملی کشور ، بخاطر تنویر اذهان عامه و آشـنایی آنان با دنیای معاصر، تعمیم عدالت و حیات قانونی در کشـور و فراهم سـاختن زمینۀ ارتباط فکری آنان با مردم جهان به تاریخ ۱۵ ثور ۱۳۰۶ مطابق ۵ می ۱۹۱۷م، با صاحب امتیازd و مسئولیت غلام محیالدین «انیس» با تیراژ ۴۵ نسخه اولین بارآذین چاپ یافت. جریده «انیس» درآغاز نشرات در مطبعه حروفی شرکت رفیق به طبع میرسید. ولی در اواسط سال دوم نشراتی، توانست از پول اشتراک و فروش جریده، مالک مطبعه شخصی شود و طبع و نشر جریده «انیس» را در آن صورت دهد.
داکتر عبدالله عبدالله رئیس اجرائیه کشور با رشید مرادف وزیر امور خارجه ترکمنستان روزچهارشنبه در قصر سپیدار دیدار کرد. به اساس معلومات دفتر مطبوعاتی ریاست اجرائیه به آژانس باختر، در این دیدار رئیس اجرائیه کشور تشریف آوری مرادف را به افغانستان خیرمقدم گفت و ترکمنستان را از دوستان و متحدان نزدیک افغانستان خواند. رئیس اجرائیه روابط میان دو کشور را نیک و حسنه دانسته و خواهان تحکیم و گسترش هرچه بیشتر روابط میان دو کشور گردید. مرادوف با تشکر از استقبال رئیس اجرائیه و حکومت افغانستان احترامات رئیس جمهور ترکمنستان را خدمت رئیس اجرائیه وسیله گردید و افغانستان را از متحدان نزدیک ترکمنستان خواند.
در این نشست رئیس اجرائیه کشور از برگزاری موفقانه انتخابات پارلمانی و از آمادگیها برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در افغانستان یاد آوری نمود.رئیس اجرائیه در بخش دیگر از صحبتهای خود در بارهی مذاکرات صلح سخن گفت و از تلاشهای کشورهای دوست برای تأمین صلح قدردانی کرد. رئیس اجرائیه در صحبتهای خود تاکید نمود که تلاشهای صلح باید به رهبری و مالکیت افغانها صورت گیرد.
رئیس اجرائیه در باره وضعیت امنیتی در کشور گفت: جنگ و حملات تروریستها در بخشهای مختلف کشور ادامه دارد و نیروهای مسلح افغانستان به دفاع از کشور و سرکوب دهشتافگنان ادامه میدهند.رئیس اجرائیه همچنان در صحبتهای خود افزود: دهشتافگنان تهدید جدی برای صلح و امنیت منطقه و جهان به شمار میروند و باید برای مهارکردن آن در همکاری بایکدیگر تلاش نماییم.
رئیس اجرائیه از میزبانی کمیسیون بینالحکومتی توسط حکومت ترکمنستان و تصمیمهایی به دست آمده در این نشست استقبال کرد و از تلاشهای ترکمنستان در راستای تحقق اهداف و برنامههای روند قلب آسیا و عملی شدن برنامه تاپی قدردانی کرد.رئیس اجرائیه کشور در بخش دیگر از صحبتهای خود علاوه نمود که افغانستان خواهان توجه ترکمنستان در مورد تأسیس بندر مشترک میان بادغیس و ترکمنستان میباشد.
مرادوف با تشکر از رئیس اجرائیه برگزاری موفقانه انتخابات پارلمانی در افغانستان را به حکومت و مردم افغانستان تبریک گفت و ابراز امیدواری نمود که انتخابات ریاست جمهوری نیز موفقانه در افغانستان برگزار گردد.
مرادوف در بخش دیگر از صحبتهای خود علاوه نمود که افغانستان و ترکمنستان مشترکات تاریخی-فرهنگی فراوان دارند و در عرصههای مختلف منطقهای و بینالمللی با یکدیگر همکاری مینمایند. مرادوف با اشاره به اهمیت استراتیژیک افغانستان گفت که این کشور آسیای مرکزی را با آسیای جنوبی وصل میکند و میتواند زمینهی اتصال منطقهای را فراهم سازد.
مرادوف نیز دهشتافگنی و افراطگرایی را تهدید مشترک منطقهای برای صلح و رفاه خواند و از همکاری کشورش در راستای تحقق صلح اطمینان داد.
مرادوف تاکید نمود که کشورش آماده است میزبان نشستهای صلح میان حکومت افغانستان و طالبان باشد اما اصل رهبری و مالکیت این نشستها توسط افغانستان را به رسمیت میشناسد.
مرادوف از کار عملی حکومت ترکمنستان برای عملی شدن برنامه تاپی، تمدید ده کیلومتر خط آهن در بندر آقینه، اعمار یک باب مسجد جامع در مسیر خط آهن و تمدید خط برق به مناطق سرحدی و همجوار ترکمنستان خبرداد.
مرادوف همچنان در بخش دیگر از صحبتهای خود گفت که در صورت ممکن و توافق افغانستان کشورش آماده است برای صادرکردن گاز به افغانستان از لولههایی که در زمان اتحاد شوروی از افغانستان به شوری تمدید شده بود استفاده نماید.