جریده «انیس»به عنوان نخستین روزنامه ملی کشور ، بخاطر تنویر اذهان عامه و آشـنایی آنان با دنیای معاصر، تعمیم عدالت و حیات قانونی در کشـور و فراهم سـاختن زمینۀ ارتباط فکری آنان با مردم جهان به تاریخ ۱۵ ثور ۱۳۰۶ مطابق ۵ می ۱۹۱۷م، با صاحب امتیازd و مسئولیت غلام محیالدین «انیس» با تیراژ ۴۵ نسخه اولین بارآذین چاپ یافت. جریده «انیس» درآغاز نشرات در مطبعه حروفی شرکت رفیق به طبع میرسید. ولی در اواسط سال دوم نشراتی، توانست از پول اشتراک و فروش جریده، مالک مطبعه شخصی شود و طبع و نشر جریده «انیس» را در آن صورت دهد.
نا امنی در شاهراه ها یکی از مشکلاتی است که ریشه آن به سال ها پیش بر می گردد، هرچند در این نوزده سال پسین حکومت ها در افغانستان تلاش کردند تا این معضل را با ایجاد قطعات ویژه در مسیر شاهراه ها حل کنند، اما با گذشت زمان و رایج شدن فرهنگ معافیت و رهایی بار، بار اسرای طالبان از زندان های حکومت، این فرهنگ امروز به یک فشار روحی و روانی برمردم، همچنان معضل اساسی برنیروهای امنیتی و دفاعی کشور مبدل گردیده است.
بعد از امضای توافقنامه صلح میان ایالات متحده امریکا و طالبان و رهایی زندانیان دو طرف، شهروندان کشور با یک روحیه نسبتاً مصون در شاهراه ها سفر می کردند، اما با تشدید جنگ های اخیر در برخی از ولایت ها، گزارش ها حاکی از آنست که گروه طالبان پوسته های سیار کنترولی را در بزرگ راه ها ایجاد کرده اند که سبب نگرانی مردم افغانستان شده است.
سخنگوی طالبان به رادیو بی بی سی فارسی گفته است که پس از دریافت گزارش سفر کارمندان دولت با وسایل نقلیه عمومی، این پوسته ها را افراز کرده اند و دنبال ماموران دولت می باشند.
هرچندمقام ها در وزارت دفاع ملی با تأیید افزایش نا امنی ها در شاهراه ها می گویند که برنامه های برای محافظت از غیر نظامیان و تأمین امنیت شاهراه های کشور دارند و وزیر دفاع کشور نیز اخیراً از ولایت لوگر و بزرگ راه های کابل – لوگر و پکتیا باز دید کرده و از قوماندانان محلی خواسته است که برای امنیت این مسیر ها دست به کار شوند، اما پرسشی که درمیان شهروندان کشور مطرح گردیده، اینست در صورتی که این روز ها روند تبادله زندانیان میان دولت جمهوری اسلامی افغانستان و طالبان در جریان است، طالبان به کدام دلیل اقدام به باز داشت کارمندان دولت و یا هم قتل و کشتار آنان می کنند.
محمد اشرف غنی رئیس جمهوری اسلامی افغانستان اخیراً در جلسه سرقوماندانی اعلی قوای مسلح از نیروهای امنیتی و دفاعی کشور خواست که به منظور حفاظت از مردم پلان های خود را در سطح کشور به گونه منظم ترتیب و عملی نمایند، مناطق آسیب پذیر باید شناسایی شوند و امنیت شاهراه ها و مردم تأمین گردد، اما تشدید خشونت، گروگان گیری افراد ملکی و به قتل رساندن کارمندان دولت در شاهراه ها، به ویژه کارمندانی که برای تسهیل رهایی زندانیان طالب کار می کردند، موضوعاتی است که این روز ها شهروندان کشور را نسبت به روند صلح بی باور می سازد، زیرا اصول و قاعده اساسی این است که در جریان تبادله زندانیان و یا هم در آستانه آغاز گفتگو های صلح میان جناح های درگیر جنگ، هرجناح بیشتر از دیگر تلاش می کنند تا فضای اعتماد را ایجاد نمایند تا روند صلح سرعت یابد، اما با تأسف در کشور ما تشدید جنگ و خشونت از سوی طالبان، نمایانگر اینست که طالبان بر تعهدات خود نسبت به صلح پا بند نیستند و می خواهند از مسیر خشونت و جنگ به قدرت برسند.
بناءً دولت افغانستان باید هرگامی را که در راستای صلح برمیدارد با دقت و هوشیاری بردارد و نیروهای امنیتی و دفاعی کشور نیز لحظه پیرامون تأمین امنیت شهروندان کشور غفلت نکند.