جریده «انیس»به عنوان نخستین روزنامه ملی کشور ، بخاطر تنویر اذهان عامه و آشـنایی آنان با دنیای معاصر، تعمیم عدالت و حیات قانونی در کشـور و فراهم سـاختن زمینۀ ارتباط فکری آنان با مردم جهان به تاریخ ۱۵ ثور ۱۳۰۶ مطابق ۵ می ۱۹۱۷م، با صاحب امتیازd و مسئولیت غلام محیالدین «انیس» با تیراژ ۴۵ نسخه اولین بارآذین چاپ یافت. جریده «انیس» درآغاز نشرات در مطبعه حروفی شرکت رفیق به طبع میرسید. ولی در اواسط سال دوم نشراتی، توانست از پول اشتراک و فروش جریده، مالک مطبعه شخصی شود و طبع و نشر جریده «انیس» را در آن صورت دهد.
حمدالله محب، مشاور شورای امنیت ملی کشور میگوید که با خروج نیروهای امریکایی و ناتو از این افغانستان، به ارزش یک میلیارد دالر تجهیزات این نیروها به نیروهای امنیتی و دفاعی افغان تسلیم داده میشود.
حمدالله محب روز شنبه (۴ ثور) در یک نشست خبری در کابل گفت که نظامیان امریکایی پس از خروج کامل، از لحاظ “مالی و تخنیکی” به نظامیان افغان کمک میکنند.
وی بیان داشت که در حال حاضر نیروهای هوایی افغان ۱۶۳ هواپیما دارند که “مشکلات” آنان را در سراسر کشور حل میکند.
او گفت:”در دوره انتقال، تجهیزات به ارزش یک میلیارد دالر به نیروهای امنیتی و دفاعی افغان تسلیم داده میشود. ”
یاسین ضیا سرپرست وزارت دفاع نیز ادعاهای مبنی بر تخریب تجهیزات را از سوی نظامیان امریکایی و ناتو رد کرد.
آقای ضیا گفت: “امریکاییها یا قوای ناتو تنها در مزار شریف و بگرام و قوماندانی شان در کابل باقی مانده اند، تمام ساحات دیگر را ما تسلیم شدیم…کدام مواد اساس که به درد ما بخورد، آنها تخریب نکرده اند.” پیش از این، گزارش های نشر شده بود که نظامیان ناتو و امریکایی با خروج کامل از افغانستان تجهیزات و وسایل شان را تخریب می کنند.
این در حالی است که مقامهای وزارت دفاع امریکا گفتهاند که این وزارت در آستانه آغاز خروج سربازان امریکایی از افغانستان، برنامه انتقال تجهیزات و فسخ قراردادهای محلی خود را آغاز کرده است. یک مقام وزارت دفاع امریکا به شرط افشا نشدن هویتاش، به خبرگزاری اسوشیتد پرس گفت که در حال حاضر، تنها برنامه انتقال تجهیزات از افغانستان روی دست گرفته شده و انتظار نمیرود حداقل تا چند هفته آینده سربازان امریکایی به خروجشان از افغانستان آغاز کنند.
او گفت که تا مسدود نشدن تمام پایگاههای نظامی امریکا، سربازان از افغانستان بیرون نخواهند شد.
به گفته مقامات وزارت دفاع، اگرچه بسیاری از تجهیزات از طریق هوا به امریکا منتقل خواهد شد، اما اردوی امریکا از راههای زمینی، به شمول مسیر پاکستان و آسیای مرکزی نیز استفاده خواهد کرد.
گفته شده است که بخشی از این تجهیزات که نه قابل انتقال اند و نه هم در اختیار نیروهای امنیتی افغانستان قرار میگیرند، به قراردادیها به فروش خواهد رسید.