جریده «انیس»به عنوان نخستین روزنامه ملی کشور ، بخاطر تنویر اذهان عامه و آشـنایی آنان با دنیای معاصر، تعمیم عدالت و حیات قانونی در کشـور و فراهم سـاختن زمینۀ ارتباط فکری آنان با مردم جهان به تاریخ ۱۵ ثور ۱۳۰۶ مطابق ۵ می ۱۹۱۷م، با صاحب امتیازd و مسئولیت غلام محیالدین «انیس» با تیراژ ۴۵ نسخه اولین بارآذین چاپ یافت. جریده «انیس» درآغاز نشرات در مطبعه حروفی شرکت رفیق به طبع میرسید. ولی در اواسط سال دوم نشراتی، توانست از پول اشتراک و فروش جریده، مالک مطبعه شخصی شود و طبع و نشر جریده «انیس» را در آن صورت دهد.
تتبع احمدنوید
بخش اول
کلمه «عزت» از کلمات کلیدی قرآنی و حدیثی است، که به مفهوم مانع از مغلوب شدن انسان و ظلم و ستمناپذیری او در برابر مستکبران است. در این مقاله، عزت از نظر لغوی، قرآن، روایت و سیرۀ انبیاعلیهمالسلام به بحث گذاشته شده است. از دیگر بحثهای مهم این مقاله، بحث پیامدهای عزت در دو حوزه فردی و اجتماعی و سرانجام، عوامل دستیابی به عزت در فرهنگ اسلامی است که عبارتند از: اطاعت از خداوند(ج) حاکمیت ارزشهای اسلامی تقویت هنجارهای اخلاقی، تقوا قناعت و صبر است.
کرامت ذاتی انسان، آن نوع شرافتی است که تمامی انسان ها به دلیل داشتن توانایی تعقل تفکر، آزادی، اراده و اختیار و وجهه الهی، به طور فطری و یک سان از آن برخوردارند. این کرامت، یک امر ذاتی و غیر قابل انفکاک و انتزاع از انسان است.
جریان های فکری موسوم به «فاشیسم» و «نازیسم»، اثبات گرایی حقوقی و برخی مکاتب فلسفی دیگر، انسان را به طور ذاتی فاقد کرامت می دانند و منشأ کرامت وی را در اموری مثل وابستگی او به دولت حکومت، نژاد، عقیده و مذهب خاص جستجو می کنند. اما اسلام برای انسان، بماهو انسان، کرامت ذاتی قائل است. این کرامت بر یک سلسله مفاهیم و ارزش های بنیادین اخلاقی و دینی، یعنی «آزادی، اراده و اختیار»، «قدرت، تعقل و تفکر»، «داشتن وجهه و نفخه الهی» مبتنی است. دین مبین اسلام، افزون بر کرامت ذاتی، قایل به کرامت اکتسابی انسان است که مهم ترین معیار و مبنای آن، تقوا و ایمان است در این باره پروردگار عالمیان چنین می فرماید: ترجمه:(مسلماً گرامی ترین شما نزدخدا پرهیزکارترین شماست).
در این مقاله روی موضوعى بحث خواهیم کرد که تاثیرات صلح بالای حفظ عزت و کرامت انسانی؛ چون خداوند متعال انسان را اشرف المخلوقات آفریده است و برای او عزت وکرامت قایل است.
اگر در یک جامعه صلح موجود نباشد و تمام پایه های زندگی بشری متزلزل باشد و انسان به حقوق انسانی که از سوی ایزد منان برای ایشان اعطا گردیده است دسترسی نداشته باشد، پس معلوم است که زندگی به همان روال که باید میبود نیست و انسان دراین چنین محیط خودرا محفوظ حس نمیکند. باید یاد آور شد که جنگ تمام ارزشهای زندگی را از بین برده و به هیچ قانون و مقررات الهی وبشری توجه صورت نمیگیرد؛ پس بالای هر انسان لازم است که برای بهبود وضعیت جنگی و خاتمه جنگ در کشور، گامهای لازم بردارد. این را درک نماید که درجنگ مفاد هیچ گروه انسانی نبوده و سبب ویرانی وتباهی بشر بوده، در یافتن راه حل ها و برای حفظ عزت وکرامت انسانی به مصابه یک انسان کار نماید.
در این قسمت از مقاله میپردازیم به موانعى که سبب بیعزتی و بی کرامتی انسان میگردد. کرامت به معنای شرافت و ارزش ذاتی یک چیز که موجب احترام آن میشود بدون تعریف انسان قابل اثبات نیست. انسان، موجودی است خلیفه خدا(ج) برزمین که به همین دلیل دارای صفات و استعدادهای معنوی است که باید در مسیر خلافت و جانشینی از خدا(ج) آنها را به انجام برساند. ادامه دارد