جریده «انیس»به عنوان نخستین روزنامه ملی کشور ، بخاطر تنویر اذهان عامه و آشـنایی آنان با دنیای معاصر، تعمیم عدالت و حیات قانونی در کشـور و فراهم سـاختن زمینۀ ارتباط فکری آنان با مردم جهان به تاریخ ۱۵ ثور ۱۳۰۶ مطابق ۵ می ۱۹۱۷م، با صاحب امتیازd و مسئولیت غلام محیالدین «انیس» با تیراژ ۴۵ نسخه اولین بارآذین چاپ یافت. جریده «انیس» درآغاز نشرات در مطبعه حروفی شرکت رفیق به طبع میرسید. ولی در اواسط سال دوم نشراتی، توانست از پول اشتراک و فروش جریده، مالک مطبعه شخصی شود و طبع و نشر جریده «انیس» را در آن صورت دهد.
در یک تلاش تازه به هدف ایجاد تفاهم بیشتر برای جلوگیری از تنش های مرزی میان نیروهای امارت اسلامی و مرزبانان ایران٬ گفتگو هایی راه اندازی شده است.
هیئت وزارت دفاع افغانستان و مقام های ایرانی، نخستین مرحله گفتگو ها را در مرز دوغارون – هرات و سایر مناطق مرزی در منطقۀ “تایباد” ایران آغاز کرده اند.
بر اساس خبرنامه وزارت دفاع ملی افغانستان، در این نشست در مورد معرفی افراد مشخص در کندک های مرزی دو طرف، ارتباط و هماهنگی دو جانب، جلوگیری از تنش و حل مشکلات از طریق گفتگو ها در آینده و همچنان برگزاری سه نشست دیگر توافق شده است.
تنش ها میان افغانستان و ایران پس از آن افزایش یافت که درگیری در چهارم ثور امسال میان نیرو های دو طرف در مرز اسلام قلعه ولایت هرات رخ داد.
پس از آن ایران شمار نیرو هایش را در مناطق مرزی با افغانستان افزایش داد.
اکنون مقام های امارت اسلامی و ایران ظاهراً اطمینان داده اند که تنش ها پس از این از راه مذاکره حل و فصل خواهد شد.
وزارت دفاع افغانستان به روز جمعه در خبرنامۀ گفت که شبیر احمد عثمانی رییس ارکان لوی درستیز از حکومت آنها در این گفتگو ها نماینده گی کرده است. از جانب ایران، قاسم رضایی معاون قوای مسلح آن کشور در نشست حضور داشته است.
مقام ایرانی: داعش دشمن مشترک افغانستان و ایران است٬ هر دو کشور در نابودی آن تلاش میکنند
رسانه های ایرانی به نقل از رضایی گزارش داده اند که گفته است، گروه دولت اسلامی معروف به داعش، دشمن مشترک ایران و افغانستان است و نابودی این گروه هدف مشترک دو کشور به شمار می رود.
او بر تعامل و همکاری دو جانب برای افزایش امنیت مرز ها تاکید کرده و گفته است که افغانستان و ایران باید روی انسجام و اتحاد تمرکز کنند.
درگیری سه هفته پیش به دنبال آن صورت گرفت که مقام های ایرانی ادعا کردند که امارت اسلامی افغانستان خواستند یک جاده را در مرز بسازند.