جریده «انیس»به عنوان نخستین روزنامه ملی کشور ، بخاطر تنویر اذهان عامه و آشـنایی آنان با دنیای معاصر، تعمیم عدالت و حیات قانونی در کشـور و فراهم سـاختن زمینۀ ارتباط فکری آنان با مردم جهان به تاریخ ۱۵ ثور ۱۳۰۶ مطابق ۵ می ۱۹۱۷م، با صاحب امتیازd و مسئولیت غلام محیالدین «انیس» با تیراژ ۴۵ نسخه اولین بارآذین چاپ یافت. جریده «انیس» درآغاز نشرات در مطبعه حروفی شرکت رفیق به طبع میرسید. ولی در اواسط سال دوم نشراتی، توانست از پول اشتراک و فروش جریده، مالک مطبعه شخصی شود و طبع و نشر جریده «انیس» را در آن صورت دهد.
بزرگان و نمایندگان مردم منطقه جرغی برجگی ولسوالی ناهور ولایت غزنی در دیداری که بعد از ظهر شنبه با استاد دانش معاون رئیس جمهور داشتند، خواهان ایجاد یک واحد اداری در آن منطقه شدند.
به گفتۀ دیدار کنندگان منطقه جرغی برجگی دارای ۶۵ تا ۷۰ هزار جمعیت است و در حدود ۲۲۰۰ کیلومربع مساحت دارد. در این منطقه بیش از ۳۰ لیسه و بیش از ۲۰ مدرسه دینی نیز وجود دارند.
آنان افزودند که منطقه جرغی برجگی معیارهای لازم را برای ایجاد یک واحد اداری جدید دارد و مردم این منطقه انتظار دارند که حکومت مرکزی به این مطالبۀ باشندگان آن منطقه توجه کنند.
استاد دانش معاون دوم رئیس جمهور در این دیدار گفت که اکثر مناطق هزارهجات ظرفیتها و معیارهای تعدیل واحدهای اداری را دارند و این امر در دستور کار حکومت وحدت ملی قرار دارد.
استاد دانش افزود:« ارتقای ولسوالی جاغوری به ولایت زیر کار است، حکومت نیز در این مورد با مردم نظر موافق دارد، ولی تعدیل واحدهای اداری یک سلسله ارزیابیهایی و مقدماتی را لازم دارد که زمانگیر است.»
استاد دانش با بیان این که در قانون اساسی افغانستان معیارهای تعدیل واحدهای اداری پیشبینی شده است گفت:« جمعیت، وضعیت جغرافیایی و توپوگرافی و اوضاع اجتماعی و فرهنگی؛ از معیارهای تعدیل واحدهای اداری است که در قانون اساسی جدید واضح پیش بینی شده است.»
به گفته استاد دانش، رهبری حکومت وحدت ملی تقسیمات موجود اداری و درجه بندی ولایتها را عادلانه نمیداند و در نظر دارد تا تعدیل واحدهای اداری به شکل گسترده انجام گردد.
استاد دانش «رئیس جمهور غنی» را یک رهبر جدی و کم نظیر در قبال رسیدگی به مشکلات مردم افغانستان و دارای طرح و پالیسی و مدیریت عالی توصیف کرد و به بزرگان جرغی برجگی وعده سپرد که حکومت در حدود فرصت زمانی و قانون؛ از هیچ تلاشی در تعدیل واحدهای اداری فرو گذاشت نخواهند کرد.
منطقه جرغی وبرجگی که بیش از ۲۵۰ کیلومتر از مرکز شهر غزنی فاصله دارد و مردم آن منطقه در فصل زمستانها به دلیل فاصله زیاد با شهر غزنی و همچنین ولسوالی ناهور برای دسترسی به خدمات مورد نیاز به مشکل مواجه اند.