جریده «انیس»به عنوان نخستین روزنامه ملی کشور ، بخاطر تنویر اذهان عامه و آشـنایی آنان با دنیای معاصر، تعمیم عدالت و حیات قانونی در کشـور و فراهم سـاختن زمینۀ ارتباط فکری آنان با مردم جهان به تاریخ ۱۵ ثور ۱۳۰۶ مطابق ۵ می ۱۹۱۷م، با صاحب امتیازd و مسئولیت غلام محیالدین «انیس» با تیراژ ۴۵ نسخه اولین بارآذین چاپ یافت. جریده «انیس» درآغاز نشرات در مطبعه حروفی شرکت رفیق به طبع میرسید. ولی در اواسط سال دوم نشراتی، توانست از پول اشتراک و فروش جریده، مالک مطبعه شخصی شود و طبع و نشر جریده «انیس» را در آن صورت دهد.
استاد سرور دانش معاون دوم ریاست جمهوری اسلامی افغانستان دیروز در برنامۀ افتتاح «کاروان سواد میهنپرستان» که در کاخ شورای وزیران برگزار شده بود،سخنرانی کرد و دیدگاهش را در رابطه به دو موضوع “صلح” و “انتخابات” بیان کرد.
به اساس معلومات دفتر مطبوعاتی ریاست جمهوری به آژانس باختر: معاون رئیس جمهوری ازتلاشهای همکاران بینالمللی افغانستان در رابطه به روندصلح قدردانی کرد و گفت:«ما در حکومت از همه این تلاشها و اقدامات، از طرف هرکسی و هردولتی که صورت گرفته است استقبال میکنیم، زیرا صلح خواست تمام مردم افغانستان است.» وی اما گفت که صلح نباید به معنای تسلیمی دولت و کنار گذاشتن دستاوردهای ۱۸ ساله گذشته تلقی شود.
استاد دانش افزود که طالبان اگر فکر میکنند که تنها با مذاکره با ایالات متحده امریکا می توانند با امریکا صلح کنند و به پیروزی برسند، این یک خیال است.
معاون دوم رئیس جمهور گفت که طرف عمده جنگ در افغانستان دولت و مردم افغانستان و قربانیان اصلی جنگ هم مردم افغانستان استند ودر رابطه به روندصلح و مذاکره با گروه طالبان نیز باید مردم تصمیم بگیرند.
معاون دوم رئیس جمهوری گفت تازمانیکه گروه طالبان دست از جنگ برندارد و مذاکرات بینالافغانی به رهبری دولت افغانستان را نپذیرد، سخن گفتن از صلح یک شعار بیمعناو فریب دادن افکار عمومی “جهان”است.
استاد دانش انتخابات را یکی از دستاوردهای نظام جدید جمهوریت در دوره پساطالبان خواند و تصریح کرد که هرگز صلح به معنای کنار گذاشتن و انصراف از انتخابات نیست زیرا اگر انتخاباتی در کار نباشد این همان نظام امارتی است که مردم افغانستان آن را تجربه کرده اند.
معاون دوم رئیس جمهوری با تأکید براینکه هر گروهی که به صلح می پیوندد، باید نظام جمهوریت و همچنان نظام مبتنی برانتخابات و آرای مردم را بپذیرد گفت:« اکنون همه مردم افغانستان برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و استفاده از حق رأی خود آمادگی میگیرند و دولت و کمیسیونهای انتخاباتی نیز آمادگی دارند تا انتخابات در وقت تعیینشده برگزار شود.»
وی با اشاره به نزدیک شدن زمان رسمی مبارزات انتخاباتی از همه تکتهای انتخاباتی، احزاب سیاسی، نهادهای مدنی و همه گروههای اجتماعی خواست که در برگزاری یک انتخابات شفاف و عادلانه سهم بگیرند و با رعایت قانون و اخلاق، زمینه مشارکت گستردۀ مردم را فراهم کنند.
معاون دوم رئیس جمهوری همچنان با تقدیر از برنامههای وسیع و مؤثر وزارت معارف در جهت رشد سواد و کاهش بی سوادی گفت:« گرچند از نگاه حقوق اساسی شهروندی دولت مکلف به تعمیم سواد و ارتقای معارف است، ولی نباید این انتظار را تنها از وزارت معارف داشته باشیم.» وی تصریح کرد که بدون همیاری عمومی و بدون بسیج ملی نمیتوان به هدف بلند جامعه عاری از بی سواد دست یافت.
وی افزود که در محو مشکل بزرگ بیسوادی از کشور در کنار نهادهای دولتی ، نقش بخش خصوصی به شمول علما، مساجد، منابر، مراکز فرهنگی و دینی، رسانهها،نهادهای مدنی و به طور خاص تاجران، سرمایهگزاران و کارآفرینان کشور نیز از اهمیت حیاتی برخوردار است.
در این محفل سید حسین عالمی بلخی وزیر امور مهاجرین و عودت کنندگان، دکتر سردار رحیمی معین سوادآموزی وزارت معارف، فهیمی رئیس دفتر آیت الله فیاض نیز پیرامون اهمیت سواد، دستآوردهای معینت سوادآموزی، برنامههای ملی در جهت نابودی مشکل بیسوادی و شماری از چالشهایی فراروی سواد آموزی صحبت کردند.