جریده «انیس»به عنوان نخستین روزنامه ملی کشور ، بخاطر تنویر اذهان عامه و آشـنایی آنان با دنیای معاصر، تعمیم عدالت و حیات قانونی در کشـور و فراهم سـاختن زمینۀ ارتباط فکری آنان با مردم جهان به تاریخ ۱۵ ثور ۱۳۰۶ مطابق ۵ می ۱۹۱۷م، با صاحب امتیازd و مسئولیت غلام محیالدین «انیس» با تیراژ ۴۵ نسخه اولین بارآذین چاپ یافت. جریده «انیس» درآغاز نشرات در مطبعه حروفی شرکت رفیق به طبع میرسید. ولی در اواسط سال دوم نشراتی، توانست از پول اشتراک و فروش جریده، مالک مطبعه شخصی شود و طبع و نشر جریده «انیس» را در آن صورت دهد.
استاد سرور دانش، معاون دوم ریاست جمهوری و رئیس شورای عالی ستندرد میگوید که اداره ملی ستندرد نیاز به تطبیق اصلاحات جامع و همه جانبه دارد.
معاون رئیس جمهور که قبل از ظهر دیروز در برنامه تجلیل از روز جهانی ستندرد در کابل سخنرانی می کرد گفت که اداره ملی ستندرد هنوز با مشکلات زیادی مواجه است و برای رفع آن نیاز به تطبیق اصلاحات، بازنگری پالیسیها و پلانها و مبارزه جدی با فساد دارد.
وی افزود که اداره ملی ستندرد تاکنون ۶۵۶ ستندرد را به تصویب رسانده که یک گام بزرگ است، اما نیاز است که فعالیت بیشتر صورت گیرد و ناکامیها و مشکلات به موقع شناسایی و رفع شود.
استاد دانش فقدان هماهنگی بین ادارات دولتی و سکتور خصوصی، تداخل وظیفوی، فقدان کادرها وظرفیتهای لازم، نداشتن بودجه کافی، ضعف ارتباط با نهادهای بینالمللی، بیثباتی در رهبری اداره ملی ستندرد، فقدان پلان گذاری و تدوین نقشه راه و پالیسی ملی ستندرد و وجود فساد و سوء استفاده مالی را از مشکلات و چالشهای عمده این اداره خواند.
وی از ادارات دولتی و سکتور خصوصی کشور خواست که در راستای تطبیق ستندردها و نظارت از کیفیت، با اداره ملی ستندرد همکاری بیشتر کنند و نیز افزود که بدون همکاری همه، هیچ موفقیتی در این زمینه به دست نمیآید.
معاون دوم رئیس جمهور گفت اداره ملی ستندرد در سال ۱۳۸۶ به هدف ایجاد و انکشاف زیربنای ملی کیفیت، بهبود کیفیت اموال تجارتی، محصولات تولیدی و پروسه های خدماتی، تثبیت نورمهای مصرفی جهت بهره برداری مؤثر از منابع مالی و اقتصادی، تأمین صحت و مصونیت مستهلکین و حفاظت محیط زیست ایجاد شد و بعد از آن برای پیشبرد کار این اداره، قانون ستندرد ملی تهیه و تصویب شد.
وی افزود که برای ساماندهی و انسجام امور مربوط به ستندردسازی و زیربنای ملی کیفیت، شورای عالی ستندرد با ۱۹ عضو از ادارات مختلف تحت ریاست معاون دوم رئیس جمهور و با سکرتریت اداره ملی ستندرد ایجاد شد که مهم ترین وظیفه آن تصویب و تأیید استراتیژیها، پالیسیها، پلانها، ستندردهای ملی، کودها، نورمها و مقررات تخنیکی و پلانها و قیمت ستندردها و تصویب لوایح و طرزالعملها است.
معاون دوم رئیس جمهور گفت اکنون توقع حکومت و مردم افغانستان از رهبری اداره ملی ستندرد این است که به زودترین فرصت، موانع، ضعفها و مشکلات را به صورت دقیق شناسایی و برای رفع آن تلاش کند تا اداره ملی ستندرد کشور از اعتبار و جایگاه ملی و بینالمللی برخوردار شود. عزیز احمد زی، رئیس اداره ملی ستندرد نیز در برنامه تجلیل از روز جهانی ستندرد سخنرانی کرد و دستاوردها و مشکلات این اداره را توضیح داد.
وی گفت اداره ملی ستندرد تاکنون بر علاوه تدوین شماری از پالیسیها و پلانها و تعیین ستندردها، با شماری از کشورها در این زمینه تفاهمنامه امضا کرده است.
رئیس اداره ملی ستندرد، نظارت از کیفیت اموال تجارتی را مهم خواند و افزود که این اداره برای ارزیابی کیفیت صادرات و واردات و مبارزه با فساد، به صورت جدی تلاش میکند.
وی از نهادهای امنیتی و تاجران و سکتور خصوصی کشور خواست تا با اداره ملی ستندرد در راستای تطبیق ستندردها و ارزیابی کیفیت مواد تجارتی، همکاری کنند.
در این برنامه همچنین عبدالکریم ملکیار، معین وزارت صنعت و تجارت و شفیع الله شریفی معاون علمی پوهنتون کابل سخنرانی کردند. آن ها نیز بر اهمیت ستندرد سازی در راستای توسعه اقتصادی و تجارتی کشور و تبدیل افغانستان از کشور وارداتی به کشور صادراتی تأکید کردند.
در برنامه تجلیل از روز جهانی ستندرد، اداره ملی ستندرد از استاد سرور دانش، معاون دوم ریاست جمهوری به پاس همکاری و حمایت وی از این اداره در راستای تأیید پالیسیها، پلانها، طرزالعملها و لوایح، با اهدای یک لوح تقدیر، قدردانی کردند.