جریده «انیس»به عنوان نخستین روزنامه ملی کشور ، بخاطر تنویر اذهان عامه و آشـنایی آنان با دنیای معاصر، تعمیم عدالت و حیات قانونی در کشـور و فراهم سـاختن زمینۀ ارتباط فکری آنان با مردم جهان به تاریخ ۱۵ ثور ۱۳۰۶ مطابق ۵ می ۱۹۱۷م، با صاحب امتیازd و مسئولیت غلام محیالدین «انیس» با تیراژ ۴۵ نسخه اولین بارآذین چاپ یافت. جریده «انیس» درآغاز نشرات در مطبعه حروفی شرکت رفیق به طبع میرسید. ولی در اواسط سال دوم نشراتی، توانست از پول اشتراک و فروش جریده، مالک مطبعه شخصی شود و طبع و نشر جریده «انیس» را در آن صورت دهد.
در این نشست که با عنوان “سازش در اسلام، نقش علما در صلح و ثبات افغانستان” دیروز در شهر جده برگزار شده، حدود صد عالم دین/ از ۳۷ کشور اسلامی عضو این سازمان حضور دارند.
اکرم خپلواک، رئیس دارالانشای شورای عالی صلح افغانستان به خبرنگاران در جده گفت که این عالمان دینی به عنوان نماینده کشورشان نه بلکه به خاطر تاثیرگذاری و شهرتشان در این نشست دعوت شدهاند. آقای خپلواک علاوه کرد که بخش عمده سازماندهی این نشست بر عهده دولت افغانستان بوده است. تنها عالمی که از پاکستان در این اجلاس شرکت کرده قبله ایاز، رئیس شورای نظارت اسلامی پاکستان است.
شوقی ابراهیم عبدالکریم علّام، مفتی مصر هم از شرکتکنندگان این اجلاس است. هیچ نمایندهای از ایران در این نشست شرکت نکرده است. گفته میشود که بالا گرفتن اختلافات سیاسی عربستان و ایران موجب شده ایران دراین نشست شرکت نداشته باشد.
رئیس دارالانشای شورای عالی صلح افغانستان درباره اهمیت این نشست گفت که نخستین بار است که سازمان همکاری اسلامی چنین نشستی را در مورد یک کشور اسلامی برگزار میکند.
او افزود که توجه “امامان حرمین” به موضوع افغانستان بیسابقه است.
علی حسینی، خبرنگار اعزامی بیبیسی فارسی در جده: به نظر میرسد حکومت افغانستان با برگزاری این نشست، میدان جنگ فکری جدی با طالبان را فراختر کرده است. آنطور که اعضای هیأت افغانستان میگویند، کابل در صدد آن است که مشروعیت جنگ طالبان را با ارائه و برجسته کردن مخالفتهای ایدئولوژیک در نشست دیروز با میزبانی عربستان سعودی و همیاری سازمان همکاری اسلامی زیر سوال ببرد.