مقالې او تبصرې

چرا جوبایدن در سخنرانی مهم‌ خو بحران فلسطین را نقطه عطف تاریخ خواند؟

«جو بایدن» رئیس جمهور امریکا در تازه‌ترین سخنرانی‌اش پیرامون بحران خاورمیانه، پس از بازگشت از سفر به سرزمین‌اشغالی (اسرائیل) گفت: "ما با یک نقطه‌ی عطف در تاریخ روبرو هستیم. لحظه‌یی که تصمیم‌های امروز، چند دهه‌ی آینده را شکل خواهد داد." وی با دفاع از ارسال کمک‌های تسلیحاتی به اسرائیل/یهود برای قتل‌عام مسلمانان بی‌دفاع غزه و به اوکراین در برابر روسیه، بیان داشت که ارائه‌ی کمک به این دو قدرت، در وقت جنگ یک «سرمایه گذاری هوشمندانه» است.

«جو بایدن» رئیس جمهور امریکا در تازه‌ترین سخنرانی‌اش پیرامون بحران خاورمیانه، پس از بازگشت از سفر به سرزمین‌اشغالی (اسرائیل) گفت: “ما با یک نقطه‌ی عطف در تاریخ روبرو هستیم. لحظه‌یی که تصمیم‌های امروز، چند دهه‌ی آینده را شکل خواهد داد.” وی با دفاع از ارسال کمک‌های تسلیحاتی به اسرائیل/یهود برای قتل‌عام مسلمانان بی‌دفاع غزه و به اوکراین در برابر روسیه، بیان داشت که ارائه‌ی کمک به این دو قدرت، در وقت جنگ یک «سرمایه گذاری هوشمندانه» است.

رئیس‌جمهور امریکا از خطرِ فراگیر شدن بحران فلسطین فراتر از خاورمیانه و منطقه هشدار داد. آنچه که بسیاری از رهبران کشورها و تحلیل‌گران این مسأله را بیان کرده‌اند، که در صورت ادامه‌ی قتل‌عام مردم بی‌دفاغ فلسطین و آغاز عملیات زمینی اشغالگران یهود بر غزه احتمال شعله‌ور شدن بحران به سایر کشورها و منطقه وجود دارد. چنان که روز قبل «اورزولا فون در لاین» رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا، گفت: خطر سرازیر شدن جنگ میان یهود و گروه حماس در منطقه جدی است.

با توجه به این، آیا واقعاً بحران در خاورمیانه جدی و‌ خطرناک است؟ بحران در فلسطین چگونه نقطه عطفِ تاریخ می‌باشد؟

جوبایدن در سخنرانی‌اش که در اقدام کم‌پیشینه از دفتر بیضوی در کاخ سفید ایراد شد در واقع هراسش را بیان کرد، که در صورت تداوم جنگ دامنه‌ی بحران تمام منطقه را فرا خواهد گرفت. وی در بخشی از سخنانش گفت: “تاریخ به ما آموخته است که وقتی تروریستان بهایی برای ترور خود نمی‌پردازند، وقتی دیکتاتورها بهایی برای تجاوز خود نمی‌پردازند، هرج و مرج بیشتر به بار می‌آورند که هزینه و تهدیدها علیه امریکا در جهان را دایماً افزایش می‌دهد.” وی با بی‌شرمی به مقایسه‌ی مجاهدین حماس با پوتین رئیس‌جمهور روسیه پرداخته و افزود: حماس و پوتین هر دو می‌خواهند دموکراسی‌های همسایه شان را نابود کنند.

این سخنان همزمان با اعلان همکاری تسلیحاتی به ارزش میلیاردها دالر به اوکراین و اشغالگران یهود بیان شده است. چنانچه رئیس‌جمهور امریکا خواهان کمک‌های اضطراری به ارزش 100 میلیارد دالر از کنگره امریکا شد، که برای تداوم جنگ در اوکراین و برای قتل‌عام اطفال، زنان، غیر نظامیان و حتا داکتران در فلسطین و غزه به‌کار بسته خواهد شد. گویی که فطرت بشری نابود و ترحم در میان حاکمانِ گرگ صفت ریشه‌کن شده است. وی این کمک را به سان «سرمایه گذاری» عنوان کرده است «که برای نسل‌های متمادی امنیت امریکا را تامین خواهد کرد.»

رئیس‌جمهور امریکا همچنان با بی‌شرمی، مجاهدین فلسطین را تروریستان عنوان کرده است؛ در حالی که نماینده‌اش در شورای امنیت سازمان ملل پیشنهاد کمک‌های بشردوستانه شامل؛ غذا، آب و لباس را وتو (رد) کرده است. وقتی در گفتار و اعمال رهبران قدرت‌های استعمارگرِ غربی حمایت از اشغالگران، تداوم جنگ، ویرانی و قتل‌عام اطفال، زنان و غیر نظامیان باشد پس بیشتر از این چه انتظار از قانون جنگل‌مانندِ نظم جهانی داشته باشیم. با این وضعیت چگونه می‌توان از شعله‌ور شدن جنگ در خاورمیانه و فراتر از منطقه انتظار نداشته باشیم؟ در واقع حمایتِ تسلیحات از اشغالگران یهود که دست به قتل‌عام غیر نظامیان زده‌اند، هراسی است که رئیس‌جمهور امریکا پی برده است مسلمانان در پی ریشه‌کن کردن زخمِ سرطانی یهود از فلسطین و منطقه می‌باشند.

چگونه انصاف خواهد بود که حمایت از اشغالگران یهود که همه‌روزه اطفال، زنان، غیر نظامیان و داکتران را قتل‌عام می‌کنند دموکراسی، و اما آن‌هایی که از سرزمین، جان، مال و ارزش‌های شان دفاع می‌کنند تروریست و دیکتااور گفته می‌شود؟ به همین خاطر وقتی رئیس‌جمهور امریکا و دستگاه حکومتش اعلام همدردی مسلمانان سرتاسر جهان بر قتل‌عام مردم بی‌دفاع غزه را مشاهده کردند هراس شان چند برابر شد. بحران خونینی که با نصرت الله متعال به آغاز انقلابِ امت اسلامی منجر خواهد گردید که آن را جوبایدن دقیقاً «نقطه‌ی عطف تاریخ» عنوان کرده است. زیرا قضیه‌ی فلسطین تنها مربوط به مسلمانان غزه و فلسطین، و حتا قضیه‌ی اعراب نیست، بلکه فراتر از آن، قضیه‌ی اسلام و ایمان است که برای مسلمانان ارزش مرگ و زندگی را دارد.

بدون شک تاریخِ حضور جعلی یهود در سرزمین فلسطین آشکار است. چنانچه یهودیان پس از پایان تسلط حاکمیت خلافت عثمانی در سال 1917م، با حمایت مستقیم انگلیس‌ها به این سرزمین آورده شدند. به همین خاطر در حال حاضر وقتی اشغالگران یهود به تهدید جدی مواجه شده‌اند امریکا، انگلیس و در کل اروپا و تمام حامیان شان را هراسان ساخته است.

یهودیان پس از ۷۰ سال تجاوز و اشغال، قوت نظامی شان را چنان تصور می‌کردند که هیچ نیرویی نمی‌تواند امنیت آن‌ها را به تهدید مواجه سازد. اما از سوی گروهی از مجاهدین چنان کوبیده شدند که این ناکامی سیاسی، نظامی و امنیتی خواب را از چشمان یهود و حامیان شان ربود. چنانچه مجاهدین با برداشتن موانع مرزی و با عبور از زمین و هوا، و همچنان نفوذ در شهرک‌های اشغالی یهودی نشین صدها تن از اشغالگران را کشته و صدها تن دیگر شان را به اسارت گرفتند. وقتی این وضعیت را رهبران یهود و حامیان استعمارگر شان مشاهده کردند به گفته‌ی برخی از آن‌ها «شوکه شدند.»

اکنون که به ایستادگی مجاهدین محاصره‌ی شده‌ی غزه می‌نگرند و بعد همدردی مسلمانان سرتاسر جهان را می‌بینند خطرِ دمنه‌ی این بحران فراتر از خاورمیانه و منطقه رهبران غرب را دست و پارچه ساخته است که می‌گویند: اکنون ما با یک نقطه‌ی عطف در تاریخ روبرو هستیم!

بدون شک نقطه‌ی عطفِ تاریخ ان‌شاءالله که با آزادی فلسطین و قبله‌ی نخست مسلمانان رقم خواهد خورد، و این از نصرت و کمک الله متعال به‌دور نیست. زیرا الله متعال کمک و یاری بخاطر دین را به تمام مسلمانان و اهل قدرت واجب و فرض ساخته می‌فرماید: ترجمه: اگر [مؤمنان] بخاطر دين شان از شما كمك و ياري خواستند، كمك و ياري برای شما واجب/فرض است. [انفال: ۷۲

سیف‌الدین احمدی]

Related Articles

ځواب دلته پرېږدئ

ستاسو برېښناليک به نه خپريږي. غوښتى ځایونه په نښه شوي *

Back to top button