
وزارت صنعت و تجارت:50 فابریکه جدید تأسیس و۸۰ فابریکهی دیگر دوباره فعال شده است
مقامات در وزارت صنعت و تجارت در برنامه حسابدهي دولت به ملت از دست آوردهاي اين نهاد در يک سال گذشته ياد کرده و ميگويند که به منظور رشد و حمايت سکتور صنعت کشور، ما برنامههاي مختلف را تطبيق نمودهايم که تاثيرات مستقيم بالاي وضعيت صنعت داخلي داشته است.
مقامات در وزارت صنعت و تجارت در برنامه حسابدهي دولت به ملت از دست آوردهاي اين نهاد در يک سال گذشته ياد کرده و ميگويند که به منظور رشد و حمايت سکتور صنعت کشور، ما برنامههاي مختلف را تطبيق نمودهايم که تاثيرات مستقيم بالاي وضعيت صنعت داخلي داشته است.
نور الدين عزيزي سرپرست وزارت صنعت و تجارت که در برنامه حسابدهي دولت به ملت صحبت ميکرد گفت که در سال گذشته ما دست آوردهاي خوبي داشته ايم و به گونه فشرده ميشود به برخي از آنها اشاره کرد.
وي پيشنهاد طرح ترويج و استفاده توليدات داخلي به کابينه امارت اسلامي افغانستان، تعرفه حمايوي براي واردات مواد خام و ماشينري، تصاميم همه جانبه و درست جهت حمايت از صنعت در کميته تعرفه، مسوده قانون پارک هاي صنعتي،. پول صفايي پارکهاي صنعتي، کاهش ماليه انتفاعي صنعتکاران از 4 به 2 فيصد، معافيت 7 فيصد ماليات موضوعي را در حوزه صنعت از دست آوردهاي اين وزارت در يک سال گذشته برشمرد و افزود که در نتيجه برنامههاي وزارت و حمايت قاطع رهبري امارت اسلامي افغانستان سکتور صنعت کشور در يک جايگاه بهتر از گذشته قرار گرفته و فرصتهاي بيشتري براي صنعتکاران و سرمايه گذاران ايجاد گرديده است که در نتيجه 50 فابريکه جديد تأسس شده و فعال سازي حدود 80 فابريکه ديگر که در گذشت به دلايلي غير فعال بود دوباره به گردش افتاد.
آقاي عزيز در بخش تجارت گفت که با در نظر داشت پاليسي اقتصادي امارت اسلامي افغانستان اين وزارت در سکتور تجارت نيز برنامه هاي متعدد و مناسب را به منظور افزايش صادرات ، افزايش ترانزيت، تنظيم بازار، بهبود بيلانس تجارت، برګزاري نمايشګاها و به راه انداختن ديبلوماسي فعال تجارتي به سطح منطقه راتطبيق نموده است.
وي افزود که در نتيجه مذاکرات فعال با کشورهاي همسايه و فراتر از آن به شمول، ايران، پاکستان، روسيه، ازبيکستان، چين، قراقستان و ترکمنستان موارد ذيل به دست آمده:
افزايش صادرات افغانستان به 2 ميليارد دالر امريکايي
افزايش ترانزيت از راه افغانستان از کشورهاي آساي ميانه به آسياي جنوبي
برگزاري برنامه هاي تواصل تجارتي و نمايشگاه
فعال سازي مجدد دفاتر اتشه هاي تجارتي
رسيدگي به مشکلات تجار افغان در کشورهاي همسايه
هماهنگي و افزايش همکاري هاي دو جانبه در انتقالات اموال تجارتي و ترانزيتي
فعال شدن مرکز واحد طي مراحل اسناد صادراتي در ذوق هاي کشور
تفاهم با کشورهاي منطقه جهت اولويت دهي به اموال صادراتي سريع الفساد افغانستان
تنظيم بازار و کنترول قيم بخصوص مواد اوليه در سطح کشور
همينگونه سرپرست وزارت صنعت و تجارت در حوزه سرمايه گذاري گفت که اين کشور ظرفيت خوبي براي سرمايه گذاري دارد و به اثر تلاشهاي وزارت صنعت و تجارت صدهاي سرمايه گذار خارجي علاقه مند سرمايه گذاري در افغانستان استند و سرمايگذاري انجام شده شرکت هاي داخلي در سکتور هاي مختلف به بيشتر از 150 ميليون دالر امريکايي ميرسد.
ايجاد ديسک سرمايگذاري در ميدان هوايي کابل، آمادگي کامل جهت سرمايگذاري در عرصه صنعت بيشتر از 150 ميليون دالر امريکايي که براي اين سرمايگذاران توزيع زمين قبلا صورت گرفته است، آماداگي کامل جهت سرمايگذاري در عرصه برق بيشتر از 100 ميليون دالر امريکايي، آمادگي کامل جهت سرمايگذاري در سکتور معدن بيشتر از 600 ميليون دالر امريکايي از طريق اين وزارت، جلب سرمايگذاري 14 ميليون دالر جهت اعمار پارک شهر نو کابل، زون هاي خاص اقتصادي از ديگر دست آورد هاي اين وزارت در حوزه سرمايه گذاري بود که در برنامه حسابدهي دولت به ملت ارايه شد.
آقاي عزيزي ميگويد که در خصوص مالي و اداري نيز دست آوردهاي خوبي داشته اند و گفت در سال گذشته 90 درصد بودجه وزارت صنعت و تجارت تطبيق شده و در تمام ولايات رياستهاي اين وزارت به فعاليت آغاز کرده است.
وي افزود که در بخش خدمات ايجاد ديتابيس انکشاف صادرات، ديتابيس مراسلات پيګيري وظايف
و وصل سازي سيستم هاي وزارت صنعت و تجارت با وزارت ماليه به منظور ترويج حکومت داري الکترونيکي از دست فعاليت هاي ديگر ما در يک سال گذشته بوده است.
به بيان سرپرست وزارت صنعت و تجارت در خصوص حمايت از سکتور خصوصي موارد ذيل انجام شده است:
صندوق حمايت از سکتور خصوصي
مجالس و هماهنګي با سکتور خصوصي
اتاق تجارت و سرمايه ګذاري زنان افغانستان
توسعه تجارت و انکشاف صادرات
تدوير 6 نمايشګاه داخلي در کابل
شناسايي و دريافت 25 قلم امتعه عمده صادراتي کشور
درج ارقام احصائيوي از اقلام وارداتي و صادراتي کشور
ايجاد زون پروسس صادرات در کابل و ارزيابي ايجاد زون هاي پروسس صادرات در 5 ولايت
فعال سازي 3 مرکز طي مراحل اسناد و مطالعه 2 مرکز در ولايات
برګزاري برنامه ملي تقدير از صادر کنندګان برتر 1401 در سال 1402
ترتيب پلان بازاريابي براي 10 کشور مورد هدف و شريک سازي آن به اتشه هاي تجارتي غرض افزايش صادرات کشور در بازارهاي بين المللي
معرفي کالاهاي صادراتي افغانستان از طريق دفاتر اتشه هاي تجارتي
وزارت صنعت و تجارت افغانستان ميگويد که در کنار اين دست آوردها در بخشهاي طرح و تنظيم قوانين و پاليسيها، همسايه سازي قوانين تجاري با مقتضيات و معيارات سازمان تجارت جهاني و فرهم سازي زمينه سرمايه گذاري در افغانستان دست آوردهاي خوبي داشته و تلاش ميکند تا هرچه پيشتر افغانستان از طريق تجارت، صادرات و سرمايه گذاري به خود کفاي برسد.
گزارش: اسفندیار