
ضیا احمد تکل معاون سخنگوی وزارت امور خارجه: رضایت مردم از نظام برای دوام و بقای یک نظام لازم است
رهبران امارت اسلامی افغانستان درد و رنج مردم را بهخوبی درک می کنند و به همین دلیل است که با حمایت همین مردم قیام کردند، اشغالگران و نظام فاسد قبلی را شکست داده، به پیروزی رسید و نظام امارت اسلامی را پایهگذاری کردند.
خوانندگان گرانقدر: خبرنگار روزنامه هیواد در رابطه با راضی نگهداشتن مردم از جانب حکومت امارت اسلامی افغانستان مصاحبه یی را با ضیا احمد تکل معاون سخنگوی وزارت امور خارجه و چند تن از شهروندان انجام داده است که تقدیم میگردد.
درآغاز ضیا احمد تکل معاون سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به این پرسش که راضی نگهداشتن مردم از نظام چه اهمیت دارد؟ چنین گفت: رضایت مردم از نظام برای دوام و بقای یک نظام لازم است. با ایجاد شکاف و فاصله بین مردم و حکومت نظم جامعه و دولت از بین میرود و سیستم با چالشها و موانع متعدد دیگری ازجمله فروپاشی مواجه میشود.
پرسش : آیا مردم از حکومتهای قبلی زیاد راضی بودند یا از نظام امارت اسلامی؟
پاسخ : اینیک واقعیت پذیرفتهشده است که مردم از امارت اسلامی بیشتر راضی هستند؛ زیرا نظام اسلامی سالها خواسته افغانها بوده و فداکاریهای بیشمار و بینظیری در این راه صورت گرفته است هرچند در حال حاضر مردم از برخی تصمیمهای امارت ناراضی هستند، اما این مشکلات دائمی نبوده، اما بهسرعت قابلحل هستند.
پرسش: برای راضی نگهداشتن شهروندان حکومت چه پلان و برنامه یی را روی دست دارد؟
پاسخ : امارت اسلامی کارهای زیادی را برای سهولت و عزت مردم روی دست دارد، چنانچه همه شاهدند که در حکومت قبلی بی امنیتی به اوج خود رسیده بود و حالا امارت اسلامی در سراسر کشور امنیت را تأمین کرده و باسیاستهای متوازن و اقتصادمحور و سیاست خارجی و داخلی برای همه، پروژههای بزرگ اقتصادی حیاتی را آغاز کرده است.
وی اضافه کرد: توسعه همهجانبه اقتصادی و فرهنگی در تمام نقاط کشور جریان دارد، ایجاد سیستم خودکفایی در تمام بخشهای جامعه در پلان ماست و همچنان تلاش بر اشتغال مردم در نظر گرفتهشده است.
آقای تکل علاوه کرد: همچنان زمینه تعلیم و تربیت ستاندرد اسلامی را در کشور فراهم میکند و این کشور با علم و قلم میتواند با کشورهای دیگر رقابت سالم کند.
وی تأکید کرد: چنانچه همه شاهدند که در این اواخر تعداد زیاد از گداها را جمعآوری کرده و پس از بررسی، معاشات ماهانه بر اساس نیاز مستحقین در نظر گرفتهشده و همچنان اقداماتی را در زمینه معالجه معتادان به مواد مخدر انجام دادند که در تاریخ افغانستان سابقه نداشته است.
همچنان عصمت الله یکتن از شهروندان کابل در پاسخ به این پرسش که آیا برای راضی نگهداشتن مردم حکومت باید چه اقداماتی را انجام دهد؟ چنین گفت: بنام خداوند مهربان، یگانه آرزوی مردم افغانستان؛ امنیت در کشور بوده، الحمدلله فعلاً امنیت از سالهای قبل بهتراست و مردم در هر ولایت به فکر آرام و درامنیت مطمئن سفرکرده میتوانند و آرزوی دوم شان مسائل کاریابی است، آرزوی سوم شان باز شدن مکتبها، دانشگاهها و مراکز تعلیمی برای طبقه ذکور و اناث میباشند.
وی افزود: باید حکومت فابریکه ها فعال کنند تا برای مردم کار پیدا شود و در تمام نهادهای ملی و نظامی زن و مرد شامل وظیفه شوند زیرا که مردم خیلی مظلوم و بیچارهاند، اگر چنین اقدامات عملی شود مردم از حکومت راضی شده و همه انگیزه یی برای ساختن وطن پیدا خواهند کرد این کشور را با دستان خویش خواهند ساخت و دیگر شاهد فروپاشی نظام و حکومت نخواهیم بود.
همچنان محسنات احمدی محصل یکی از دانشگاه های کشور در پاسخ چنین گفت: اگر حکومت بخواهد استوار و باثبات و دائمیباشد باید مردم را راضی نگهداری کند و دولت در این زمینه کارهای زیادی را انجام داده میتواند از قبیل تأمین امنیت تا تمام زنان و مردان در شهرگشت واگذار کرده و خریدوفروش کرده بتوانند و بعد از آن مسئله اقتصاد است که دولت باید پروژههای را برای خانمها و آقایان در نظر بگیرد تعداد زیادی خانمهای هستند که کارگر ندارند و باید برای آنها زمینه کار مساعد گردد و همچنان زمینه تحصیل برای همه فراهم شود و برای خانمهای بیبضاعت کمک شود و یا یک جای را برای کار مساعد سازد.
وی همچنان افزود: اگر یک انسان از یکپا لنگ باشد نمیتواند کار خویش را بهدرستی انجام دهد و همینطور اگر یک قشر جامعه از کار، تحصیل و… محروم و ناراضی باشند به فرد معیوبی شباهت خواهد داشت، پس حکومت باید توجه خویش را در تمام عرصههای زندگی مردم بیشتر کند و مردم را بیشتر راضی نگهداری کند تا حکومت هم باثبات شده و زمینه رسمی شدن در جهان برایش مساعد گردد.
سیاستمداران و علما به این نظرند که؛ جلب نظر مردم مهم است و دستگاه سیاسی باید بهگونه یی عمل کند که نظر مردم جلب شود و در این راه نباید مسامحه نمایند. ایشان به حاکمان حکومتی، حتی به عالمان دینی نیز هشدار میدهند که در پندار و گفتار و رفتار خویش جلب نظر و رضایت مردم را در نظر داشته باشند که: اگر عالِمْ جبّار و متکبّر شد، خاصیت علمش باطل میشود و این بزرگترین خیانت است به علم و معارف که مردم را از حق و حقیقت منصرف میکند و چون عالم، به وظیفه علم- که اخلاق حسنه است- رفتار نکرد، دین و علم ازنظر مردم میافتد و عقیده مردم سست میشود و دلها از علماء حق هم منصرف میشود و اینیکی از بزرگترین ضربتهایی است که به پیکر دیانت و حقیقت از دست علماء وظیفهنشناس میخورد که کمتر چیزی میتواند اینطور مؤثر باشد.
اکثر شهروندان به این باور هستند که؛ یک حکومت الهی باید موافق میل و نظر مردم پیش رفته و عمل نماید؛ نه اینکه بگوید موافق حکم خدا بودن کفایت میکند و ارجهیت دارد! درحالیکه رضایت خدا، در رضایت مردم است: شهروندان میخواهند که یک حکومت الهی باشد موافق میل مردم، رأی مردم و موافق حکم خدا. آن چیزی که موافق بااراده خداست موافق میل مردم هم هست.
حکومتهای بهظاهر آزاد دنیا با پذیرش لزوم تحصیل رضایت مردم، سعی میکنند حکومت و قدرت خویش را برگرفته از علاقه و تمایل مردم نشان دهند و با نظریهپردازیها و تصویب قوانین بسیار، این کلیدیترین نشانه دموکراسی را ازنظر شکلی پاس دارند. زمامداران در این نظامها میکوشند تا صورتمسئله را بهگونهای طرح کنند که به عامه مردم بقبولانند حکومت در چهارچوب رضایت آنان شکلگرفته است. همچنین چهبسا از فریب و نیرنگ برای رسیدن به خوشنودی مردم بهرهجویند تا آنان را وادار سازند که ناخودآگاه در مسیر اهداف و مطامع ایشان قرار گیرند.
محمد رفیع تیموری