مقالې او تبصرې

رسانه؛ نماد بی‌طرفی یا ابزار اغراض؟

سال‌هاي متمادي‌ست که ما افغان‌ها، درگير جنگ‌هاي داخلي و بيروني (جنگِ نرمِ قدرت‌هاي منطقه‌اي و بين‌المللي) گشته‌ايم که ما را به ورطه‌ي کشمکش‌هاي چندجانبه‌ي داخلي، منطقه‌اي و فرامنطقه‌اي کشانيده است.

در حقيقت، گرگ‌هاي درنده‌صفت از هر جهت، خواهان حمله بر پيکر زخمي‌اي ميهن و ملتِ مظلومِ اين سرزمين بوده و هستند. مدتِ مديدي مي‌شود که در اين سرزمين، تعداد کثيري از نهادهاي خبررسان و مغرض، و به‌نام (رسانه‌هاي بي‌طرف)، با پوشش درون‌مرزي و برون‌مرزي، مشغول به فعاليت‌اند تا از اين طريق به مرام و اهداف خود دست پيدا کنند.

ملتِ ستم‌ديده و وطنِ عزيز ما، هر از گاهي از جهات مختلف آسيب‌پذير بوده و دشمنان مختلف و متعددي داشته است. دشمنانِ تفنگ‌به‌دست، دشمنانِ قلم‌به‌دست که همواره يا از طريق زبان زهر خويش را بر پيکر نيمه‌جان مردم ما تزريق کرده‌اند و گاهي از طريق توطئه‌هاي دروغين، خواسته‌اند نهال فتنه را در بين ما زرع کنند. گاهي يک‌تعداد هم‌وطنان خودفروخته، آله‌ي دست سازمان‌هاي استخباراتي دشمن قرار گرفته و براي رسيدن به اهداف‌شان با دشمنان همکار شده‌اند و شبانه‌روزي در خدمت اغيار بوده که سازمان‌هاي استخباراتي به‌خوبي مي‌توانند از اين طريق اين افراد و ابزارهاي دست‌داشته‌شان مانند رسانه، يک ملت و جامعه را از هم بپاشانند؛ چون رسانه‌ي امروزي بر افکار و ذهن مردم، حاکم است و در اين اواخر، زماني‌که گرفتار کشمکش‌هاي داخلي و زير استعمار قرار داشته‌ايم، تعداد کثيري از نهادهاي رسانه‌اي قدقلم نموده و به صدها رسانه‌ي تصويري، صوتي، چاپي، انترنتي و اجتماعي شروع به‌فعاليت کردند. بايد گفت که تعدادي واقعاً خدمت کرده‌اند و در خدمت هم‌وطنان قرار داشته‌اند و تعداد انگشت‌شمار تحت عنوان «آزادي‌بيان»، از رسانه سوءاستفاده کرده و آن‌را براي رسيدن به اهداف شوم‌شان ابزار قرار داده‌اند؛ همکار و هم‌دست دشمنان شده، حقايق را از مردم پنهان و براي مغشوش‌کردن اذهان‌عامه دست به تبليغات سوء زده‌اند.

الحمدلله، از پيروزي دوباره‌ي امارت اسلامي تقريباً دو سال مي‌گذرد که در نتيجه امنيت تأمين است، حاکميت عام و تام در سراسر کشور حکم‌فرماست و ملت ديگر تشويشي از اين بابت ندارد؛ امراء در بخش اقتصاد، صحت، مسايل سياسي، اجتماعي و فرهنگي جد و جهد نموده و وضعيت رو به‌بهبود است.

امنيت مرزها تأمين بوده، مديريت آب‌ها به‌طور احسن انجام مي‌شود و ده‌ها مثال ديگر.

اما؛ در اين روزها بعضي از رسانه‌ها در مورد حقابه‌ي ايران، خبرهايي نشر مي‌کنند که صحت و سقم آن معلوم نيست و مبتني بر اين اخبار کذب؛ گفته شده است که ما با ايران توافق نموده‌ايم و مطابق آن و در صورت موجود‌بودن آب، حقابه‌ي‌شان را مي‌دهيم و…

بايد گفت که تعدادي از رسانه‌ها در عقب چنين قضاياي ملي مي‌خواهند حکومت را در اذهان عامه‌ي مردم ضعيف و نسبت به آن بي‌باور بسازند.

رسانه‌ي امروزي بر افکار و ذهن مردم حاکم است؛ لازم بر ماست که به توطئه‌ها و تبليغات رسانه‌هاي مغرض توجه نکرده، به امراء باورمند باشيم، تابع و مطيع آن‌ها بمانيم؛ اتفاق، اتحاد و همبستگي خود را حفظ کرده تا در آينده يک ملت آزاد، سربُلند، باعزت و در گيتي، صاحبِ نام و نشانِ نيک گرديم.

سید اسلم هاشمی

Related Articles

ځواب دلته پرېږدئ

ستاسو برېښناليک به نه خپريږي. غوښتى ځایونه په نښه شوي *

Back to top button