ګزارش

دومین نمایشگاه ملی و بین‌المللی امام ابوحنیفه(رح) در کابل برگزار شد

دومین نمایشگاه ملی و بین‌المللی امام ابوحنیفه با حضور رهبران امارت اسلامی، مهمانان خارجی و تاجران ملی و بین‌المللی و نماینده‌های رسانه‌ها شرکت داشته از تاریخ 25 الی 31 سرطان 1402  در مرکز نمایشگاه بین‌المللی افغانستان واقع چمن حضوری شهر کابل توسط اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری تدویر یافته است.

دومین نمایشگاه ملی و بین‌المللی امام ابوحنیفه با حضور رهبران امارت اسلامی، مهمانان خارجی و تاجران ملی و بین‌المللی و نماینده‌های رسانه‌ها شرکت داشته از تاریخ 25 الی 31 سرطان 1402  در مرکز نمایشگاه بین‌المللی افغانستان واقع چمن حضوری شهر کابل توسط اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری تدویر یافته است.

هدف از برگزاری این نمایشگاه؛  بازاریابی برای محصولات داخلی و تأمین ارتباطات لازم میان تاجران و صنعت‌کاران ملی و بین‌المللی بازاریابی برای تولیدات و محصولات کشور، شناسایی نیازمندی‌های مشتریان و مصرف‌کنندگان در بازار رقابت، افزایش فروشات، تقویت سهم بازار و گسترش روابط تجاری با کشورهای جهان  هست. فرصت مناسبی جهت شریک سازی فرصت‌ها، جذب سرمایه‌گذاری‌ها، عقد تفاهم‌نامه‌ها، قراردادها و گسترش روابط تجارتی میان شرکت‌های داخلی و خارجی را مساعد می‌سازد. در این نمایشگاه، محصولات و تولیدات صنعتی، زراعتی، ساختمانی، معدنی، صنایع‌دستی، تجهیزات طبی، دوا و دیگر محصولات و تولیدات داخلی به نمایش گذاشته و حدود 700 شرکت داخلی وخارجی اشتراک داشته است.

در ابتدا شیخ محمد ذاکری گفت: باید ما قدر تاجران و سرمایه‌گذاران خویش را بدانیم متأسفانه در بیست سال جنگ و اشغالگری کسی توجه لازم به کارگران، تاجران، زراعت‌پیشگان و…. نداشتند.

وی تأکید کرد در بخش تجارت باید افراد مسلکی و تعلیم‌یافته فعالیت بیشتر داشته باشد زیرا که اقتصاد مردم مملکت به دست آن‌هاست که ملت را به‌سوی ترقی و خودکفایی سوق دهند.

بعد آن آقای احمدی صحبت کرده گفت: باید قوانین تجارت در افغانستان بازنگری گردد و هماهنگی بین تاجران باشد و دست‌به‌دست هم داده فعالیت مشترک نماییم.

همچنین محمد یونس مومند،‌ معاون اتاق تجارت در رابطه به اهمیت برگزاری دومین نمایشگاه بین‌المللی در کابل صحبت نموده، افزود: برگزاری نمایشگاه مذکور در جهت معرفی محصولات داخلی یک نیاز مبرم شمرده می‌شود و باید تلاش همه‌جانبه‌صورت گیرد تا این نمایشگاه هرچه باشکوه‌تر و بهتر برگزار شود که تاجران، صنعتگران و سرمایه‌گذاران کشور بتوانند تولیدات و محصولات خویش را به نمایش بگذارند.

آقای مومند، روی همه‌جانبه بودن این نمایشگاه تأکید ورزیده گفت: تدویر دومین نمایشگاه بین‌المللی در کابل، بر علاوه معرفی محصولات داخلی، فرصتی برای معرفی محصولات منطقه‌ی و جهانی نیز هست و ما باید تلاش نماییم که با بهترین شکل و کیفیت عالی محصولات داخلی خود را به معرفی گیریم، تا بتوانیم برای محصولات داخلی بازاریابی نموده و زمینه را برای دسترسی به بازارهای منطقه‌ی و جهانی فراهم‌سازیم.

در ادامه ملاعبدالغنی برادر معاون اقتصادی ریاست الوزراء سخنرانی کرده گفت: باید توجه لازم در بخش ترانزیت صورت گیرت و سهولت‌های عالی ایجاد گردد که تاجران و صنعت‌کاران بتوانند به‌صورت آسان فعالیت کرده بتوانند.

آقای برادر تأکید: الحمد لله حالا امنیت سراسری شده است از تاجران، سرمایه‌گذاران نهایت حمایت و درهرزمینه همکاری لازمی می‌کنیم و همه ما شاهد هستیم که روز بروز تجارت ما و سرمایه‌گذاران ما سطح ملی وبین المللی بیشتر شده است واین یک افتخار برای ما وملت ماست.

نورالدین عزیزی وزیر صنعت و تجارت گفت: بهترین شرایط برای سرمایه‌گذاران و تاجران  افغانستانی ماست که بیایند در داخل کشورشان با اندک‌ترین سرمایه‌شان کار بارشان را شروع کرده صاحب منفعت خوب خواهد شد.

وی افزود: ما تلاش می‌کنیم که محصولات ما در سطح جهان باکیفیت باشد تا مقام اول را کسب کند و ما همیشه تلاش می‌کنیم که طرف استندرد سازی برویم.

وزیر صنعت و تجارت تأکید کرد: باید همه ما از تولیدات داخلی خویش حمایت کنیم و باید از تولیدات داخلی خریداری کرده و استفاده نماییم.

در ادامه حاجی مبارز عالمی یکی از سرمایه‌گذاران داخلی کشور به خبرنگار روزنامه هیواد گفت: ما شرکت داریم بنام صنایع‌ غذایی برادران عالمی ارزگانی که از سال 1398 رسماً کار تولید را شروع کردیم که انواع کیک، بیسکویت و رویفر را همه‌روزه به تعداد 10 هزار کارتن تولید کرده که در آن 220 تن مصروف کارند.

وی افزود: هرچند زمینه سرمایه‌گذاری در خارج از کشور بهتر ازاینجا مساعد است ولی ما به خاطر وطن‌دوستی و  وجدان کاری و اسلامی خویش در این جاه کنار مردم خویش باقی‌مانده‌ایم و به همین خوش هستیم که لااقل اگر برای ما فایده زیاد نباشد ولی به تعداد زیادی هم‌وطن خویش زمینه کار مساعد کرده‌ایم و مرد از فقر بیچارگی ناجایی نجات می‌دهیم.

آقای عالی برای بزرگان امارت اسلامی و مرد کشور پیام داده گفت:  باید از تولیدات داخلی حمایت کنند و خصوصاً امارت اسلامی جنس‌های مشابه خارجی را نگذارند وارد کشور شود زیرا که ما با آن‌ها رقابت به این دلیل رقابت کرده نمی‌توانیم در آنجا برق، تیل و… مواد اولیه ارزان و فراوان پیدا می‌شود ولی برای ما چندان مساعد نیست واگراست هم خیلی قیمت است. و باید امارت اسلامی تلاش کنند که پول‌های که در بانک‌ها سرمایه‌داران دارند آزاد سازند تا آزادانه سرمایه‌گذاری نمایند که باعث پیشرفت خود و برای ملت مصدر خدمت عالی شویم. فعلاً که ما تولیدات داریم، پول را از صراف قرض کرده به فعالیت خویش ادامه می‌دهیم.

یک پیشنهاد به خاطر همکاری دوجانبه به حکومت داریم اینِ باید از پول‌های خود ما که در بانک‌ها مسدود شده است به مصرف برق، پول مالیات حکومت اخذ کند تا ازیک‌طرف ما پول‌های قرض داری و از سوی دیگر معاش کارمندان و پول مواد اولیه و…بپردازیم.

گزارشگر: محمد رفیع تیموری

Related Articles

ځواب دلته پرېږدئ

ستاسو برېښناليک به نه خپريږي. غوښتى ځایونه په نښه شوي *

Back to top button