
جلوگیری قاچاق بیش از 5 هزار آثار باستانی در یک سال
مسئولان موزیم ملی کشور میگویند که در یک سال گذشته به کمک وهمکاری نیروهای امنیتی بیش از ۵۰۰ اثر باستانی را از نزد قاچاقچیان در سراسر کشور ضبط و به موزیم ملی انتقال داده اند.
مسئولان موزیم ملی کشور میگویند که در یک سال گذشته به کمک وهمکاری نیروهای امنیتی بیش از ۵۰۰ اثر باستانی را از نزد قاچاقچیان در سراسر کشور ضبط و به موزیم ملی انتقال داده اند.
موزیم ملی کشور به عنوان یکی از مکانهای تاریخی و فرهنگی آثار مهم تاریخی و فرهنگی از دورههای مختلف تاریخی را درخود جا داده است.
مسئولان همچنان میافزایند که در دست کم شش ماه اخیر بیش از ۴۰۰ اثر دیگر از طریق حفریات بدست آمده که هم اکنون در موزیم ملی به نمایش گذاشته شده است.
زبیرعبادی، سرپرست موزیم ملی افغانستان، گفته است: «در شش ماه همین سال به کمک نیروهای امنیتی از قاچاق اضافه تر از ۴۰۰ الی ۵۰۰ اثر جلوگیری صورت گرفته و به موزیم ملی تسلیم داده شدند. همچنان ۴۰۰ قلم دیگر از طریق حفریات ریاست باستان شناسی آثار، رسماً برای ما تسلیم داده شدند و ما شماری از آن را در برنامه تجلیل از میراثهای فرهنگی به نمایش گذاشتیم.»
مسئولان این مکان فرهنگی همچنان میگویند که آثار تاریخی و فرهنگی فراوانی در این موزیم موجود است و روزانه شماری زیادی از شهروندان کشور به شمول شاگردان مکاتب، خانوادهها و نیز تعدادی از گردشگران خارجی برای بازدید از اثرهای موجود به این موزیم مراجعه میکنند.
از سویی هم، برخی از بازدیدکنندگان از نبود سهولتها و نبود زمینه تحقیق در مورد آثار تاریخی در محوطه موزیم ملی شکایت دارند و از مسئولان امارت اسلامی میخواهند برای جستجوی بیشتر در مورد آثار و ابدات تاریخی در این مکان فرهنگی، انستیتوتی را برای تحقیق ایجاد کنند.
یک تن از بازدیدکنندگان میگوید: «فرزندانم گفتند که ما را تفریح ببرید، من هم آنها را آوردم، موزیم ملی و اساتید اینجا باید در باره آثار به بازدیدکنندگان معلومات ارایه کنند.»
پیش از این، سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ گفته بود که حضور گردشگران یک کشور برای بازدید از جاذبههای فرهنگی کشور دیگر از جمله مشترکاتی است که باید برای پیشرفت آن کار صورت گیرد.
در هفته گذشته به مناسبت روز جهانی موزیم، بیش از ۱۰۰ اثر باستانی بدست آمده از مس عینک لوگر در موزیم ملی کشور برای بازدید کنندگان به نمایش گذاشته شد.