
از اولین قرآن کریم چاپ شده در داخل کشور به مناسبت فرارسیدن ماه مبارک رمضان در کابل رونمایی شد
ریاست انتشارات بیهقی برای اولین بار چاپ قرآنکریم و 90 هزار کتاب های دین وعصر را برای عموم مردم افغانستان در شهر کابل امروز اول حمل سال 1402 برای سه روزرسمی به نمایش گذاشته است.
درا بتداء این نمایشگاه توسط حیات الله مهاجر فراهی معین نشراتی وزارت اطلاعات وفرهنگ، عبدالعلیم ځانواک«مفتی زاده» رئیس انتشارات بیهقی، رئیس اداره مسلکی وتخنیکی ، محمد یحیی صلاح مسئول نانشران وکتاب فروشان خصوصی ودیگر رأسا امارت اسلامی افغانستان افتتاح گردید.
برگزاری چنین نمایشگاه قرآنکریم و دیگر کتاب های به مناسبت فرا رسیدن ماه مبارک رمضان است.
برای اولین بار ریاست انشارات بیهقی قرآنکریم را به شکل: درسی، تجویدی، تلاوتی، قاعده نورانی وتفسیر چاپ رسانیده است و همچنان کتاب های دینی وتاریخی، سیاسی ومعلوماتی برای ملت به نمایش گذاشته شده است.
این دسته از نمایشگاهها نقش مهمی در صنعت نشر دارند. علاوه بر توزیع کتاب در سطح انبوه به مخاطبان هدف خود، فرصتهای دیگری را نیز فراهم میکند.
به نظر میرسد که اهمیت و جایگاه برگزاری چنین نمایشگاه برای ملت ما ضرورت حیاتی به حساب می آید. در نگاه نخست، هدف از برگزاری نمایشگاه کتاب، ارتقای سطح فرهنگی جامعه و سپس ارتقای سطح مطالعه جامعه است که براساس برنامهریزیها و با همکاری متولیان امر، اصحاب رسانه و همه کسانی که در این بخش فعالیت میکنند، صورت میپذیرد.
یکی از اولین فرصتهای برگزاری نمایشگاه کتاب، ایجاد فرصت در دسترس بودن آن برای عموم مردم است. تجمیع ناشران در محیطی برنامهریزی شده و عرضه کتاب به شکل گسترده و با ارائه مشوق ها، فرصتی است که تنها در ایام برگزاری نمایشگاه دست میدهد. این فرصت زمینه را برای اصل در دسترس بودن کتاب برای ایجاد بستری برای مطالعه فراهم میکند. اینکه کتاب در دسترس باشد و امکان خرید و عرضه آن به سهولت میسر شود؛ یکی از گزینههای اولیه در ترغیب افراد به کتابخوانی است. این اصل در دسترس بودن یکی از فرصتهای مغتنم در زمان برگزاری نمایشگاه کتاب خواهد بود.
دراین زمینه خبرنگار روزنامه هیواد مصاحبه را با عبدالعلیم ځانواک«مفتی زاده» رئیس انتشارت بیهقی، محمد یحیی مسئول نانشران کتاب فروشان خصوصی وچند تن دیگر انجام داده که تقدیم میگردد.
در ابتداء عبدالعلیم ځانواک «مفتی زاده» رئیس انتشارات بیهقی گفت: هدف از این نمایشگاه کتاب فرهنگ سازی کتاب خوانی در کشور است وهمچنان این نمایشگاه به تعدی 90000 کتاب وقرآنکریم را برای سه رسمی به نمایش قرارداده و اما اگر بخش کتاب فروشان خصوصی تقاضای تمدید کند الی 10 روز دوم خواهد کرد.
وی هدف این نمایشگاه را چنین بیان کرد: مردم از کتاب دراین سالها فاصله گرفته بود وما میخواهیم مردم را کتاب خوان وهمچنان آگاه ساخته که بدانند کدام کتاب ها چاپ شده تا آن را هم مطالعه نمایند.
او اضافه کرد: این نمایشگاه هرنوع کتاب هستندشامل کتاب های عصری وکتاب های دینی به تعداد 80 الی 90 هزار کتاب می باشد.
او تأکید نمود: که بار اول است که قرآنکریم با خطاطی که شامل بخش های تجویدی وتفسیری ورهنمود آن به زبان های دری، پشتو وانگلیسی هستند و همچنان بیان داشت: که درسابق کتاب تفسیرکه به زبان فارسی بود به قیمت 4000 افغانی به فروش میرسید وحال به قیمت 2.5 هزار به فروش می رسد.
محمد یحیی مسئول ناشران کتاب فروشی خصوصی گفت: هدف از برگزاری این نمایشگاه قرآنکریم و دیگر کتابهای دینی، سیاسی، ومعلوماتی به مناسبت فرارسیدن ماه با برکت ونزول قرآنکریم می باشد.
عبدالوارث از ولسوالی قره باغ ولایت کابل دراین نمایشگاه شرکت کرده گفت: بنده آمدیم که بخاطر خواندن وخریدن کتاب مراجعه کردیم و نهایت خوشحالیم که امارت اسلامی با حفظ امانت داری کامل برای ملت فعالیت های مثمر را انجام میدهد که شامل برگزاری چنین نمایشگاه بزرگ را شاهد هستیم.
شهاب الدین محبی یکت از کتاب فروشان کابل گفت: امروز ما دراین نمایشگاه شرکت کردیم وکتاب های آوردیم بیشتر دینی، سیاسی ، ادبیات، اقتصادی است ومراجعین مردم هم تاحال خیلی خوب هست وامید داریم از این بهترشود وکتاب های ما هم تمامش به فروش برسد.
محمد رفیع تیموری