سرلیکنې

انسان‌‌ها در بهره‌برداری از محیط زیست غیر مسوولانه عمل می‌نمایند

يکي از معضلاتي که امروز زندگي انسانها، حيوانات، نباتات و در کل تمام زنده‌جانها را تهديد مي‌کند، آلودگي محيط زيست است، موضوعي که ما انسانها همواره از پهلوي آن سطحي گذشته و آنچنان که مي‌بايست به آن توجه نکرده‌ايم در حاليکه خداوند عزوجل تمامي نعمتهاي خود را در عالم طبيعت براي رشد و تعالي آدمي آفريده و انسان را خليفه و مالک اين نعمتها قرار داده و در عين حال انسانها را مکلف و مؤظف نموده تا براي حفظ محيط زيست، دست به دست هم دهند و آنرا حفظ، نگهداري، و همچنان از آن حراست نمايند.

اين روزها با تأسف با بلند رفتن دماي هوا، فضاي شهر کابل و ساير بزرگ شهرها آلوده و سبب شيوع امراض مختلف شده است، اگر سري به شفاخانه‌هاي شهر کابل و ساير شهرها بزنيد، آسيبهاي آلودگي آب، خاک و هوا را بهتر درک مي‌کنيد، هر چند عواملي زيادي در آلودگي محيط زيست وجود دارد، اما اين انسان است که در بهره برداري ناسالم از محيط زيست و طبيعت، غير مسؤلانه عمل کرده، دست به تخريب و نابودي جنگلات، ساحات سبز، آلوده کردن آب، خاک، هوا و ماحول خود زده که خود را بر لب پرتگاه و نابودي کشانده است در صورتيکه خداوند رزاق، انسان را به عنوان اشرف مخلوقات و جانشين خود به روي زمين، اين حق را داده که از نعمتهاي الهي بهره ببرند، اما اين استفاده نبايد آن چنان باشد که حق ديگران در استفاده از آن به خطر مواجه گردد.

گر چه اين مسأله به همه هويدا است که مسؤلان امور، حفاظت از محيط زيست را در اولويت کاري خود قرار داده و با تلاشهاي پيگير و خسته ناپذيرشان سعي ميکنند تا چهره شهر را عوض و فضاي عاري از آلودگي را به شهروندان مساعد سازند، اما رسالتي که متوجه شهروندان است از مسؤليت پذيري مسؤلان امور کرده، بيشتر تأثير گذار است. چون فرهنگ اسلامي، طبيعت را گهواره و زمينهساز پرورش و کمال انساني ميداند و ما انسانها را مکلف به حفاظت از آن نموده است.

از اينرو گفته ميتوانيم، آلوده کردن آبها، از ميان بردن پوششهاي گياهي، استفاده بيرويه از چوب جنگلات و تخريب ساحات سبز، هدر دادن انرژي طبيعي و کوتاهي در بازسازي محيط زيست و حفاظت از آن و خلاصه کمتوجهي نسبت به شهر و ماحول ما در واقع دور شدن از آموزههاي ارزشمند انساني و الهي است.

روي اين اصل بايد همه دست به دست هم دهيم از محيط و ماحول خود مانند مردمک چشم حفاظت و حراست کنيم تا زندگي ما انسانها در فضاي عاري از آلودگي و مشکلات ديگر محيطي به وجه احسن به پيش برود و اين را نيز بدانيم که محيط زيست متعلق به همه انسانها و آيندگان ما است.

هر چند روشهاي حفاظت از محيط زيست و کمک به سالم بودن طبيعت زياد است، اما اگر کسي دغدغه‌ي محافظت از محيط زيست را داشته باشد، قطعاً خودش خوب مي‌داند که چگونه در حفظ محيط زيست اقدام نمايد و محيط و ماحول خود را از آلودگيهاي محيطي حفاظت و نگهداري کند و مانند يک انسان مثبت در جامعه عمل نمايد.

Related Articles

ځواب دلته پرېږدئ

ستاسو برېښناليک به نه خپريږي. غوښتى ځایونه په نښه شوي *

Back to top button