کریم خلیلی به عالمان دینی: تلاشهای صلح را جهاد صلح اعلام کنید

نشست مشورتی شورای عالی صلح با عالمان دینی در کابل برگزار شد. در این نشست عالمان دین از تمام نقاط افغانستان جمع شده و برای دو روز با رهبری و اعضای شورای عالی صلح مشوره و رأیزنی میکنند.
محمد کریمخلیلی رییس شورای عالی صلح افغانستان در این نشست از عالمان دینی خواست که برای آوردن صلح در افغانستان تلاش کنند و از امکانات و نفوذِ که در میان مردم دارند، برای تأمین صلح و ختم جنگ در افغانستان کار بگیرند.
رییس شورای عالی صلح به عالمان دینی گفت، صلح در افغانستان به عنوان یک راهکار برای خاتمه دادن به مشکلات و چالشهای موجود، هم مبنای دینی دارد و هم مقبولیت و وجاهت ملی. آقای خلیلی افزود که در وضعیت کنونی، هر تصمیمی که در چهارچوب ارزشهای دینی و منافع ملی منتج به ختم جنگ گردد و برقراری صلح اولین دستآورد و نتیجهاش نجات میلیونها انسان این سرزمین باشد، برای آنها قابل قدر و ارزشمند است.
رییس شواری عالی صلح از سفرش به اندونیزیا و دیدار با مقامهای دولتی و انجمنهای دینی آن کشور به عالمان دینی افغانستان گفت و تأکید کرد که انجمنهای دینی اندونیزیا که بیشتر از ۱۲۰ میلیون عضو دارند از صلح افغانستان حمایت کردند و این یک دستآورد بزرگ برای شورای عالی صلح است.
اقای خلیلی گفت در پنج ماه گذشته، دیدارهایی با جریانها و شخصیتهای سیاسی و مدنی مختلف در افغانستان داشته و همه از روند صلح حمایت کرده اند. آقای خلیلی افزود که در استراتیژی کاری آینده این شورا از مشوره های تمام طرفهای سیاسی استفاده صورت خواهد گرفت و نشست با علمای دینی را نیز در ادامۀ همان مشورهها عنوان کرد.
رییس شورای عالی صلح گفت:"حمایت شما، شورای عالی صلح را در موقعیتِ به مراتب بهتر قرار خواهد داد. چنانچه جهاد تحت قیادت و رشادت شما علما به پیروزی رسید و این بار صلح نیز با حمایت شما به موفقیت خواهد رسید. با توجه به وضعیت بدِ کشور و این که هر روز جنگ و خشونت از ما قربانی میگیرد ما آرزو مندیم که علمای کشور تلاشهای صلح را جهاد صلح اعلام نمایند. “
آقای خلیل تأکید کرد که صلح یک جهاد است، جهادی که از خون ریزی میان مسلمانان جلوگیری میکند و کشور را قوی میسازد. رییس شورای صلح گفت که اگر جامعه دینی و روحانی ما از صلح قاطعانه حمایت نمایند، صلح به موفقیت میرسد و هیچ کسی نمیتواند آن را تخریب نماید. آقای خلیلی از کشورهای جهان اسلام نیز خواست از صلح افغانستان حمایت کنند. او گفت اگر علمای دیگر کشورهای جهان اسلامی، مانند اندونیزیا از روند صلح افغانستان حمایت کنند، این مشکل حل خواهد شد.
رییس شورای عالی صلح گفت: “با استفاده از این فرصت آرزوی شورای عالی صلح از علمای جهان اسلام را اعلام میدارم مبنی بر اینکه آنان از داعیۀ مردم افغانستان حمایت نمایند و صلح را به عنوان یک راهکار دینی مورد تأیید قرار دهند.”
آقای خلیلی گفت، شورای عالی صلح یک نهاد مستقل و بیطرف است و برای آوردن صلح ایجاد شده است و این نهاد تلاش دارد نخست مذاکره با طالبانِ مسلح را تسهیل، زمینه سازی و انجام دهد و سپس از پیشرفتها و دست آوردهای به دست آمده حفاظت نماید.
رییس شورای عالی صلح گفت:”ما صلح عزتمندانه میخواهیم. صلحی که عزتمندی هر دو طرف را تضمین نماید. ما هم بر حاکمیت و برقراری ارزشهای پذیرفته شده نظر داریم و هم بر دیدگاه ملی مخالفان احترام میگذاریم.”
او گفت، اکنون شرایط مساعد ملی و بین الملی برای آمدن صلح به وجود آمده است. رهبری حکومت وحدت از روند صلح حمایت جدی دارد و این روند در سطح جهانی نیز طوری رقم خورده است که کشورهای دیگر جهان نیز به این باور رسیده اند که از صلح در افغانستان باید حمایت شود.
آقای خلیلی گفت، کارهای خوب و موثری برای آغاز گفتگوهای رسمی با طالبان انجام شده است. اما رییس شورای صلح در مورد این کارهای شان توضیحات بیشتر نداد و تأکید کرد که مردم افغانستان بعدن در جریان گذاشته خواهد شد.
آقای خلیلی گفت، چهل سال است که مردم در آتش جنگ میسوزند و اعضای خانوادههای شان را از دست میدهند، باید این روند متوقف شود. او تأکید نمود که نباید منتظر بود کشورهای دیگر برای افغانستان صلح بیاورند. آقای خلیلی از طالبان و به ویژه علمای دینی طالبان نیز خواست که برای ختم خونریزی در افغانستان تلاش کرده و آستین برزنند.
علیرضا کیهان