روزنامه اصلاح برای بار اول در ۲۹ دلو ۱۳۰۰ هش مطابق به ۱۸ فبروری ۱۹۲۱میلادی به نگارندگی و سر دبیری محمد بشیر در شهر خان آباد شروع به نشرات کرد. دراین نشریه بعد از شماره ۱۶ بجای مدیر و سر دبیر تنها سر دبیر وبجای محمد بشیر ، حافظ فیض محمد درج گردیده است.
در مرحله اول، این جریده در یک صفحه بروی کاغذ نازک شکری رنگ در مطبعه سنگی خان آباد نشر میگردید. موضوعات این جریده را سر مقاله، مطالبی در باره حوادث داخلی، حوادث خارجی، ادبیات، مسایلی برای سر گرمی و مقالات علمی تشکیل میداد. در پیشانی اخبار درج شده بود.
یک مقام ارشد صندوق وجهی سازمان ملل متحد برای کودکان، یونیسف، نسبت به وضعیت کودکان در کشورهای جنوب آسیا هشدار داده میگوید که برای بهبود وضعیت کودکان در این منطقه، همین حالا باید آستینهای خود را بالا زد.
جن گوف، مدیر منطقهیی یونیسف در جنوب آسیا، با بیان مشکلات کودکان در زمینههای دسترسی به فرصتهای آموزش و پرورش، خدمات صحی و همچنین کار و ازدواجهای قبل از وقت کودکان در کشورهای جنوب آسیا، در مقالهای همزمان با سی ساله شدن تصویب کنوانسیون حقوق کودک، میگوید که در این منطقه میلیونها کودک به بزرگان خود وابستهاند تا چگونه از حقوقشان براساس کنوانسیون حقوق کودک برخوردار شوند. او تاکید کرده که تمام کشورهای جنوب آسیا کنوانسیون حقوق کودک را امضا کرده و براساس آن کودکان باید از تمام حقوقشان برخودار شوند و همچنین حق حفاظت از سوء استفادههای جنسی و تهدیدهای امنیتی را دارند.
جن گوف میافزاید که یکسوم کودکان جهان در جنوب آسیا زندگی میکنند و هرگاه از این کودکان درست محافظت شود، این منطقه تاثیرات مهمی برنیروی بشری جهان خواهد داشت. وی تاکید کرده که در سی سال گذشته تغییرات مهمی در راستای حمایت از کودکان در کشورهای جنوب آسیا به وجود آمده اما هرگاه در انتظار آینده و زندگی بهتر هستید، نباید وقت خود را تلف کنید و برای حمایت از کودکان و بهبود شرایط برای آنان، اقدامات فوری داشته باشید.
مدیر منطقهیی یونیسف در جنوب آسیا، در مقالهی خود مینویسد: «یک اصل اساسی حقوق کودکان این است که هر کودک حق زندگی، بقا و پیشرفت را دارد.»
با اینحال، این مقام صندوق وجهی سازمان ملل متحد برای کودکان، یونیسف، میگوید که یافتهها در بارهی وضعیت کودکان در کشورهای جنوب آسیا نگرانکننده و ترسناک است. او مینویسد که یافتههای مربوط به سوءتغذیه کودکان در کشورهای جنوب آسیا نشان میدهند که این زون جهانی در مقایسه با صحرای آفریقا عقبماندهتر است. به گفتهی او، نوزادان تازه در این منقطه، در مقایسه با نوزادانی که در صحرای آفریقا متولد میشوند، از وزن کمتری برخوردارند.
این مقام یونیسف میافزاید که تعداد زیادی از نوزادان هرگز فرصتی برای زندگی کردن بهدست نمیآورند. به گفتهی او، ۲.۷ درصد نوزادانی که در کشورهای جنوب آسیا متولد میشوند، در ۲۸ روز زندگیشان جان خود را از دست میدهند. او تاکید کرده این وضعیت در صحرای آفریقا نیز حاکم است.
جن گوف دلایلی اصلی میزان بلند مرگومیر نوزادان در کشورهای جنوب آسیا را دسترسی ناکافی شهروندان به آب آشامیدنی پاک و بیتوجهی در تغذیه زنان در دوران بارداری توصیف کرده میگوید که این مشکل باعث بیماریهای مختلف از جمله سوءتغذیه در کودکان میشود. جن گوف افزوده که تغذیه ناسالم و ناکافی مادران در دوران بارداری، به سلامت و صحت نوزادان تاثیرات مستقیم دارد. او میگوید که از چهار نوزاد در کشورهای جنوب آسیا، یک نوزاد کوچک و ضعیف متولد میشود.
تداوم حملات بر مکاتب در افغانستان؛
جن گوف همچنین در باره وضعیت آموزش و پرورش کودکان نیز در کشورهای جنوب آسیا به ویژه در افغانستان اشاره کرده میگوید که حملات و تهدیدها علیه دانشآموزان همچنان ادامه دارد. او تاکید کرده که میزان ثبتنام کودکان برای آموزش و پرورش کاهش یافته و در کل کشورهای جنوب آسیا، ثبتنام کودکان برای آموزش و پرورش به ده میلیون نفر نمیرسد. به گفتهی او، به دلیل پایین بودن کیفیت آموزش و پرورش، نیمی از دانشآموزان مکاتب اصول خواندن و ریاضیات را نمیآموزند. با اینحال، وی تاکید کرده که میزان محرومیت کودکان از آموزش و پرورش در کشورهای جنوب آسیا بالاست و حتی پای یکسوم کودکان به مکاتب ابتداییه نمیرسد.
جن گوف تغییرات اقلیمی و آلودگی هوا در کشورهای آسیای جنوبی را دیگر مشکلی برای کودکان توصیف کرده میگوید که میلیونها کودک از هوای سمی و آلوده استفاده میکنند و آلودگی تاثیرات جدی بر طول عمر و حتی توانایی فکری و ذهنی آنان میگذارد. به گفتهی او، آلودگی هوا حتی بقا و شکوفایی کودکان را تضعیف میکند. این مقام یونیسف تاکید میکند: «من میدانم تنها نیستم، وقتی میگویم که ما به عنوان بزرگسالان میتوانیم و باید بهتر عمل کنیم. ما هیچ بهانهای نداریم، اما فرصت زیادی برای کار داریم.»
با اینحال، جن گوف تاکید دارد که سرمایهگذاری برای بهبود وضعیت کودکان، منجر به بهبود وضعیت در جوامع میشود. به گفتهی او، هر دالر سرمایهگذاری روی آموزش، صحت و رفاه کودکان، چند برابر سود در قبال دارد.