روزنامه اصلاح برای بار اول در ۲۹ دلو ۱۳۰۰ هش مطابق به ۱۸ فبروری ۱۹۲۱میلادی به نگارندگی و سر دبیری محمد بشیر در شهر خان آباد شروع به نشرات کرد. دراین نشریه بعد از شماره ۱۶ بجای مدیر و سر دبیر تنها سر دبیر وبجای محمد بشیر ، حافظ فیض محمد درج گردیده است.
در مرحله اول، این جریده در یک صفحه بروی کاغذ نازک شکری رنگ در مطبعه سنگی خان آباد نشر میگردید. موضوعات این جریده را سر مقاله، مطالبی در باره حوادث داخلی، حوادث خارجی، ادبیات، مسایلی برای سر گرمی و مقالات علمی تشکیل میداد. در پیشانی اخبار درج شده بود.
یک هفته تا برگزاری انتخابات پارلمانی افغانستان وقت باقی مانده است. دفتر نمایندگی سیاسی سازمان ملل درکابل گفته است که نیروهای امنیتی این کشور شرایطی را فراهم کردهاند که بیشتر شهروندان افغانستان میتوانند در روز انتخابات به پای صندوقهای رایدهی بروند.
درخبرنامهی که روز پنجشنبه(۱۹میزان) از سوی یوناما یا دفتر نمایندگی سیاسی سازمان ملل متحد درافغانستان به نشر رسیده، آمده است که هرچند تهدیدات بلند امنیتی برای برگزاری انتخابات وجود دارد، اما نیروهای امنیتی افغانستان پیشرفت قابل قبول را در زمینه تامین امنیت انتخابات پارلمانی داشته اند.
در خبرنامه به نقل از تدامیچی یاماماتو، نماینده خاص سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان آمده است که نیروهای امنیتی افغانستان مسئولیت کامل تامین امنیت انتخابات پارلمانی را دارند و این نیروها باید امنیت را تامین کنند تا مردم بدون نگرانی در پروسه انتخابات سهم بگیرند.
آقای یاماماتو گفته است:”مردم افغانستان حق دارند که برای شکلگیری کشورشان نمایندگانی را تعیین کنند و هیج گروهی نباید مردم را از این حق شان محروم کنند. هرگونه خشونت وفشار در مقابل رایدهندگان انتخابات و نامزدان انتخابات غیر قابل قبول است و آن را نکوهش میکنم.“
این در حالی است که چند روز پیش نمایندۀ خاص سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان گفته بود که فعالان جامعه باید با استفاده از تمام توان خود، شهروندان افغانستان را تشویق به اشتراک در انتخابات پارلمانی کنند.
آقای یاماماتو گفته بود که مردم باید تشویق شوند و از شرکت در انتخابات که حق اساسی شان است، نترسند و بدون هیچگونه موانع و تهدید از حق رای خود استفاده کنند.
یوناما درحالی از تامین امنیت انتخابات افغانستان ابراز خوشبینی کرده است که هفتۀ گذشته گروه طالبان با نشر خبرنامهای انتخابات پارلمانی افغانستان را یک پروسه امریکایی خواند و گفته بود که جنگجویان این گروه جلو برگزاری این پروسه را خواهند گرفت. به باور این گروه، درشرایط کنونی برگزاری انتخابات نه از نگاه منافع ملی و نه از لحاظ عقلی درست است، زیرا بیش از ۵۰ درصد از خاک افغانستان در اختیار نیروهای آنها است و انتخابات تنها در شاروالیهای مراکز ولایات به “نمایش” گذاشته خواهد شد.
افزون براین گروه طالبان از آغاز کارزارهای انتخاباتی تا کنون بر چند گردهمایی نامزدان انتخابات پارلمانی پیشرو حمله انتحاری انجام داده اند که سبب کشته شدن یک نامزد وکیل در ولایت هلمند وکشته و زخمی شدن دهها غیرنظامی دیگر شده است. هفتۀ گذشته، حمله انتحاری در یک گردهمایی برای ستاد انتخاباتی صالح محمد اچکزی، نامزد انتخابات پارلمانی پیشرو در ولایت هلمند، ۲۵ کشته و زخمی برجا گذاشت. دستکم ده روز قبل هم یک مهاجم انتحاری کارزارهای انتخاباتی عبدالناصر مومند را در ولایت ننگرهار در شرق افغانستان هدف قرار داد که سبب کشته و زخمی شدن ده ها تن گردید. اما وزارت امور داخله گفته است که تهدیدات طالبان امری جدیدی نیست و نیروهای امنیتی آمادگی کامل برای تامین امنیت انتخابات پارلمانی افغانستان را دارند.
وزارت امور داخله افغانستان گفته است که بیش ۵۴ هزار نیروهای امنیتی و پولیس موظف اند که امنیت شهروندان و نامزدان انتخابات پارلمانی را در بیش از ۲۱ هزار محل رایدهی تامین کنند.
یوناما از نیروهای امنیتی افغانستان خواسته است که در جریان وظایف شان در قبال تامین امنیت انتخابات بیطرف باشند و در امور انتخابات مداخله نکنند. مطابق به جدول زمانی کمیسیون انتخابات قرار است انتخابات پارلمانی افغانستان به تاریخ ۲۸ همین ماه برگزار شود و به تعقیب آن قرار است که انتخابات ریاست جمهوری چند ماه بعد به تاریخ ۳۱ حمل سال آینده برگزار شود.