روزنامه اصلاح برای بار اول در ۲۹ دلو ۱۳۰۰ هش مطابق به ۱۸ فبروری ۱۹۲۱میلادی به نگارندگی و سر دبیری محمد بشیر در شهر خان آباد شروع به نشرات کرد. دراین نشریه بعد از شماره ۱۶ بجای مدیر و سر دبیر تنها سر دبیر وبجای محمد بشیر ، حافظ فیض محمد درج گردیده است.
در مرحله اول، این جریده در یک صفحه بروی کاغذ نازک شکری رنگ در مطبعه سنگی خان آباد نشر میگردید. موضوعات این جریده را سر مقاله، مطالبی در باره حوادث داخلی، حوادث خارجی، ادبیات، مسایلی برای سر گرمی و مقالات علمی تشکیل میداد. در پیشانی اخبار درج شده بود.
از اثر یک حملهی انتحاری در دفتر پیکارهای انتخاباتی صالح محمد اچکزی نامزد عضویت شورای ملی از ولایت هلمند ظهر روز گذشته با تعدادی از هوادارانش به شهادت رسیده و جمعی دیگر زخمی شدند. این بار اول نیست که نامزدان عضویت شورای ملی هدف سوء قصد قرار میگیرند و یا بالای نشستهای مربوط به کارزار های انتخاباتیشان حمله میشود. چندی پیش کارزار انتخاباتی یکی دیگر از نامزدان عضویت شورای ملی در ولایت ننگرهار مورد حمله ی هراس افگنانه قرار گرفت واز اثر آن ده ها تن از شهروندان این ولایت شهید و زخمی گردیدند. چنانکه پیشتر ازین از آن زمان که فهرست ابتدایی نامزدان عضویت شورای ملی اعلام گردید الی اکنون تعدادی از نامزدان عضویت شورای ملی در مناطق مختلف واز جمله پایتخت هدف قرار گرفته وشهید شده اند.
این همه در حالی است که جدیداً رسانهها به نقل از یک سخنگوی گروه طالبان گزارش داده اند که آنان تهدید کرده اند انتخابات پیش روی شورای ملی را مختل خواهند کرد. طالبان انتخابات شورای ملی را یک دسیسهی امریکایی خوانده وگفته است که در برهم زدن آن از هیچ چیزی دریغ نخواهند کرد. این رسانهها به نقل از ذبیح الله مجاهد که خود را سخنگوی طالبان میداند گزارش کرده اند که وی گفته افراد آنان در قسمت جلوگیری از قتل وجرح افراد ملکی توجه دارند اما گفته است آنانی که تلاش دارند این انتخابات با کامیابی به انجام برسد وامنیت آن را تامین میکنند بر انان حمله خواهند کرد وبه خاطر ناکام سازی وجلوگیری از انتخابات از هیچ نوع حمله دریغ نخواهند کرد.
طالبان از مدتها پیش مخالفت خود با برگزاری انتخابات را اعلام داشته بوده وبار ها بر مراکز توزیع تذکره ی کاغذی ومحلات ثبت نام رأی دهندهگان حمله کرده واز افراد وشهروندانی که در این مراکز حضور به هم رسانیده بودند قربانی های زیادی گرفته است. تنها در جریان یک حمله ی انتحاری بالای یکی از مراکز توزیع تذکره در غرب شهر کابل دهها تن شهید وزخمی بر جای مانده بود. وافراد وابسته به این گروه در مسیرها و راههای کشور با بررسی بدنی مسافران وقتی به تذکرهی ستیکر چسپانده و به ثبت رسیده برخورده بوده اند صاحب آن را دستگیر، زندانی وشکنجه ودر مواردی به شهادت رسانیده اند.
این همه میرساند احتمال تشدید حملات این گروه بر فرایند های مربوط به کلیت پروسه ی انتخابات در هر یک از مقاطعی که باقیمانده قوت میگیرد وتهدیدی که از ادرس این گروه رسانهی شده واعلام کرده اند که اراده دارند که پروسه ی انتخابات را اخلال خواهند کرد در حقیقت به این معنا است که برگزاری انتخابات چندان هم بی خطر نبوده واحتمال اینکه حملات انتحاری وانفجاری به هدف اختلال انتخابات پس ازین بیشتر شود زیاد است. چنانکه میتوان حدس زد که در این موضع همهی گروه های فعال در عرصهی جنگ وخشونت ورزی مانند طالبان، شبکه ی حقانی وداعش و…، ولو تبانی نداشته باشند اما در عمل علیه برگزاری انتخابات دارای یک موضع بوده ودر مختل کردن انتخابات یکسان عمل خواهند کرد.
نتیجه ی که ازین عاید ما میشود این است که خطر وتهدید در برابر برگزاری انتخابات در حال بیشتر شدن است وایجاب میکند که برای جلوگیری از آن وبه حد اقل رساندن پیامد ها وعواقب ناشی از چنین یک طرح وبرنامه ی هراس افگنانه وضد روند های دموکراتیک وفرایند های مردمسالارانه به ادامه ی آنچه که نهاد های امنیتی ودفاعی تا اکنون انجام داده ویا در دست اجرا دارند در خصوص تهدید های جدید و بروز خطرات احتمالی بعدی تجزیه وتحلیل خود را اجرا کرده وبرنامه ی مورد نیاز را طراحی وبه اجرا در اورند که گروه های هراس افگنی که از انان نام گرفته شد نتوانند در اجرای برنامه های خود موفق گردند.
وزارت داخله پیش ازین اعلام کرده بود که یکصد وپنجاه هزار تن از نیروهای امنیتی ودفاعی برای تامین امنیت انتخابات در بیست وهشتم میزان فعال خواهند بود وامنیت مراکز ومحلات رأی دهی وشرکت کننده گان انتخابات را تامین خواهند کرد. قوت های شامل ماموریت حمایت قاطع هم پیش ازین اعلام کرده که در تامین امنیت انتخابات با نیروهای دفاعی وامنیتی افغانستان همکاری خواهند کرد. رسانه ها به نقل از داکتر نجیب دانش سخنگوی وزارت امور داخله گزارش داده اند که وی تهدید جدید طالبان را یک تبلیغات پوچ وعاری از حقیقت دانسته واطمینان داده که نیروهای ملی امنیتی ودفاعی کشور امنیت در روز انتخابات را به طور قطعی ویقینی تامین خواهند کرد.
اما با اینهم نگرانیهای وجود دارد مبنی بر اینکه احتمال دارد مانند گذشته و هممانند حوادثی چون حمله بر کارزار انتخاباتی یکی از نامزدان در ولایت ننگرهار وحمله بر محفل پیکار انتخاباتی صالح محمد اچکزی در ولایت هلمند حملات مرگبار بیشتری بر برنامه های مختلف مربوط به پروسه ی انتخابات از سوی این گروه ها انجام شده واز شهروندان قربانی بگیرد. شهروندان کشور از نهاد های امنیتی ودفاعی کشور تقاضای جدی دارند که با کمک وهمکاری قوت های بین المللی حاضر در افغانستان در پوشش ماموریت حمایت قاطع در قسمت تامین امنیت فرایندهای مربوط به پروسه ی انتخابات کار بیشتری کرده وبه انان اطمینان دهند.