روزنامه اصلاح برای بار اول در ۲۹ دلو ۱۳۰۰ هش مطابق به ۱۸ فبروری ۱۹۲۱میلادی به نگارندگی و سر دبیری محمد بشیر در شهر خان آباد شروع به نشرات کرد. دراین نشریه بعد از شماره ۱۶ بجای مدیر و سر دبیر تنها سر دبیر وبجای محمد بشیر ، حافظ فیض محمد درج گردیده است.
در مرحله اول، این جریده در یک صفحه بروی کاغذ نازک شکری رنگ در مطبعه سنگی خان آباد نشر میگردید. موضوعات این جریده را سر مقاله، مطالبی در باره حوادث داخلی، حوادث خارجی، ادبیات، مسایلی برای سر گرمی و مقالات علمی تشکیل میداد. در پیشانی اخبار درج شده بود.
شماری از اعضای مشرانو جرگه افغانستان میگویند که کمکهای تعهد شده در کنفرانس جنیوا با افغانستان باید مطابق به نیازمندی افغانها به مصرف برسد.
این سناتوران میگویند که پس از کنفرانس جنیوا حالا حکومت افغانستان در آستانهی امتحان قرار دارد.
فوزیه سادات منشی کمیسیون روابط بینالمللی این جرگه گفت که پس از تعهد کمکها در کنفرانس جنیوا لازم است تا حکومت افغانستان برنامههایش را مطابق به اولویتهای افغانها عملی سازد.
وی میگوید که بیکاری، مبارزه با فساد، ناامنی و تقویت اقتصاد خود از چالش هایی اند که هنوز هم حکومت با آن روبهرو میباشد.
وی گفت:
“در کل نخست باید کارهای بنیادی صورت گیرد، ما باید در آینده محتاج کشورهای دیگر نباشیم، بلکه خودکفا شویم، در بخش اقتصادی بسیاری از جوانان ما بیکار اند، باید برای آنها کار پیدا شود، این برنامهها و کمکها زمانی مفید بوده میتواند که در یک وحدت ملی از رئیس جمهور حمایت کنیم.”
از جمله چالشها، فساد اداری از مشکلاتی است که
محمد اشرف غنی رئیس جمهور کشور در کنفرانس جنیوا از آن شکایت کرد.
رئیس چمهورغنی در یک بخش از سخنانش که در مورد مبارزه با فساد اداری صحبت میکرد گفت که حکومت در این بخش با مشکلات زیاد روبهرو میباشد.
عملی ساختن تعهدات با جامعه جهانی و مصارف بجا از سوی حکومت در حالی مطرح میشود که کنفرانس بینالمللی جنیوا در مورد افغانستان در هفته گذشته به پایان رسید.
حکومت افغانستان با موفق خواندن این کنفرانس، اعلام تعهد کمکها را یک دستآورد خوانده و گفته است که این تعهدات در زمان مهم با افغانها صورت گرفتهاست.
کنفرانس جنیوا به روزهای سهشنبه و چهارشنبه هفته گذشته در شهر جنیوای سویس برگزار شد که در آن روی صلح، خودکفایی اقتصادی و پیشرفتهای صورت گرفته در بخشهای مختلف در افغانستان بحث گردید.
در این کنفرانس وزیران خارجهی ۶۲ کشور و نمایندگان ۳۵ نهاد کمک کنندهی بینالمللی شرکت کرده بودند.
یک هیئت ده نفری به نمایندگی از جامعهی مدنی افغانستان نیز برای شرکت در این نشست رفته بودند.
این هیئت که هنوز هم در جنیوا به سر میبرد حمایت جامعه جهانی از صلح افغانستان و خلاف توقع آنها کمک ۵۰۰ میلیون یورویی با افغانستان را از دستآوردهای این کنفرانس خواندهاند.
واجد خان رئیس اجرائیوی نهاد برابری صلح و دموکراسی میگوید که در کنار کمکها، بحثها در مورد صلح افغانستان نیز قابل توجه بود، زیرا به گفته وی صلح است که زمینه خوب را برای مصرف کمکها مساعد میسازد.
وی میگوید:
“یک گام خوب این بود که تمام جهان روی صلح افغانستان صحبت کردند و آنها پلان افغانها را تأیید کردند، آنها به این اقرار کردند که جنگ راه حل نیست و حالا راه خوب برای گفتگو باقی ماندهاست.”